پایان نامه کارشناسی ارشد : راهنمای نگارش پایان نامه با موضوع مدلسازی رهایش دارو از … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۵۰
۱
۱
۰
۰
۰
باتوجه به دادههای فوق، متوسط درصد خطای نسبی برای فاز فوق ۱/۴% محاسبه گردید.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۵-۲٫ فاز خالص PLGA
۵-۲-۱٫ میزان تخریب پلیمر
در شکل (۵-۵) نمودار تغییرات مقدار غلظت مولی آب برحسب زمان ترسیم گردیده است. همانطور که مشاهده میگردد سیستم بعد از ۳۰ روز یکپارچه آبدار میشود. که بنابر بخش ۱-۶-۲-۱ موافق با نظر تخریب حجمی برای این نوع پلیمر میباشد و همچنین بعلت آبدوست بودن پلی گلایکولیک نفوذ آب به درون سیستم سریعتر میباشد.
شکل۵-۵ : نمودار تغییرات مقدار کسری غلظت آب بر حسب زمان در ضخامتهای مختلف برای فاز PLGA
در بخش ۳-۱-۱ عنوان گردید که دمای انتقال شیشهای PLGA برابر با ۴۰-۴۵ درجه است بنابراین در دمای محیط کشت (۳۷ درجه) این پلیمر در حالت شیشهای قرار دارد و حجم آزاد کافی جهت رهایش دارو را دارا نمیباشد و گرهخوردگیهای بسیار زیادی در زنجیرههای پلیمری وجود دارد. لذا باید تخریب پلیمر صورت گیرد تا زنجیرهها از هم بپاشند و حجم آزاد کافی بوجود آید و بخشی از دارو توسط تخریب پلیمر آزاد گردد. بنابراین تخریب نقش حیاتی برای ایجاد حجم آزاد بیشتر و انحلال دارو و توسعه رهایش بازی میکند.
همانطور که در شکل (۵-۶) مشاهده میگردد غلظت پلیمر رو به کاهش است که نشان دهنده تخریب پلیمر است. همچنین زنجیرههای کوتاه (الیگومرها) در ماتریس مجبور به بازچیدن گشته و این روند باعث ایجاد شبکه باز در سیستم و ایجاد و رشد منافذ میشود. علاوه بر آن در شکل (۵-۷) نیز تصاویر SEM این فیلم آورده شده است که نشان میدهد پلیمر دستخوش تخریب میگردد. هرچه تخریب ادامه یابد آب بیشتر و راحت تر داخل ماتریس نفوذ میکند.
شکل۵-۶ : نمودار تغییرات مقدار نسبی غلظت پلیمرPLGA بر حسب زمان در ضخامتهای مختلف
شکل۵-۷ : تصاویر SEM از فیلم های پلی لاکتید کو گلایکولید اسید (a) قبل از غوطه وری و (b) بعد از۲۸ روز غوطه وری در محیط کشت رهایی]۷۳[.
۵-۲-۲٫ میزان رهایش دارو
شکل(۸-۵) میزان رهایش دارو از این فاز را نشان میدهد و تطابق بین مدل و دادههای تجربی تا حدودی وجود دارد. در ۲۰ روز اول رهایش ناگهانی دارو را شاهدیم بعد از آن رهایش بعلت تخریب پلیمر و درنهایت نفوذ دارو از طریق منافذ پرشده با آب صورت میگیرد ودر نهایت تکمیل رهایش تا ۸۰ روز را شاهدیم.
شکل۵-۸: نمودار رهایش دارو بر حسب زمان و تطابق بین مدل و داده های تجربی برای فاز خالص PLGA
۵-۲-۳٫ محاسبهی خطا
جدول ۵-۲ خطای نسبی بین مقادیر تجربی و مدل را برای فاز خالص PLGAنشان میدهد.
جدول ۵-۲: محاسبهی خطای نسبی مقادیر تجربی و مدل برای فاز خالص PLGA
زمان
(روز)
مقادیر تجربی
مقدار پیش بینی مدل
خطای نسبی
قدرمطلق خطای نسبی
درصد خطای نسبی
۴۵
۰/۳۹
۰/۴۸
-۰/۲۳۱
۰/۲۳۱
۲۳/۱
۵۵
۰/۷۲
۰/۷۷
-۰/۰۶۹۴
۰/۰۶۹۴
۶/۹
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 03:01:00 ق.ظ ]
|