دانلود فایل پایان نامه با فرمت word : برهمکنش پلاسمون-مولکول در نانوذره و نانومیله های فلزی- … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۴۲۴۲/۰
۳۴۳۰/۰
جدول ۵- ۱: پارامترهای مدل درود-سامرفلد برای فلزات طلا و نقره [۳۴]
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
همچنین میتوان آلیاژهای ترکیب شده از این دو فلز را نیز مورد مطالعه قرار داد. براساس مقایسه با نتایج به دست آمده آزمایشگاهی، ثابت دیالکتریک آلیاژی مرکب از طلا و نقره را میتوان از رابطه زیر به دست آورد [۸۷]:
که در این رابطه نسبت نقره موجود در آلیاژ را نشان میدهد و طبیعتا مقادیری بین ۰ تا ۱ را به خود اختصاص میدهد. در ادامه این قسمت تاثیر ساختار نانوبلور با در نظر گرفتن ملاحظات بالا برای این دو فلز و برای سه نوع نانوبلور، به طور مجزا مورد بررسی قرار میگیرد. در همه حالتهای مورد بررسی در این قسمت ضریب شکست محیط اطراف برابر ضریب شکست آب (۳۳۳۴/۱n=)، در نظر گرفته می شود.
۵-۱-۱- نانوکره:
نانوکره مورد بررسی در این قسمت قطری برابر ۱۵ نانومتر دارد. شکل ۵-۱ نتایج به دست آمده برای طیف خاموشی این نانوکره، با بهره گرفتن از روشهای تقریب دو قطبی و تئوری می را نشان میدهد. همانطور که کاملا واضح است، طیف مربوط به نقره کاملا باریکتر میباشد و شدت آن نیز از طلا بیشتر میباشد. از طرفی طول موج تشدید پلاسمونی مربوط به نقره در طول موجهای پایینتر طیف مرئی اتفاق میافتد.
شکل ۵- ۱: منحنی طیف خاموشی نانوکره با قطر ۱۵ نانومتر. (A): تقریب دوقطبی. (B): تئوری می. (منحنی نقطه چین برای نقره و خط کامل برای طلا)
جدول ۵-۲ نتایج به دست آمده برای طول موج تشدید پلاسمونی را نشان میدهد. نتایج به دست آمده برای نانوکره طلا با نتایج به دست آمده از طریق آزمایش که طول موج تشدید پلاسمونی ۵۲۷ نانومتر را نشان داده است تا حد قابل قبولی توافق دارد.
فلز
طول موج تشدید پلاسمونی (تقریب دوقطبی، نانومتر)
طول موج تشدید پلاسمونی (تئوری می، نانومتر)
طول موج تشدید پلاسمونی (تجربی، نانومتر)
طلا
۵۲۱
۵۲۱
۵۲۷
نقره
۳۸۸
۳۸۹
–
جدول ۵- ۲: مقادیر طول موج تشدید پلاسمونی برای دو روش مورد استفاده برای کره با قطر ۱۵ نانومتر
شکل (۵-۲) نیز تاثیر ساختاری مرکب از دو فلز را برای چهار نسبت متفاوت از نقره برای نانوکره با قطر ۱۵ نانومتر نشان میدهد. همانطور که این شکل نشان میدهد با کاهش سهم نقره و افزایش نسبت طلا در آلیاژ، پهنای طیف افزایش مییابد و طول موج تشدید پلاسمونی نیز به سمت طول موجهای بلندتر جابجا می شود و منحنیها به منحنیهای شکل (۵-۱) تبدیل می شود. شدت طیف نیز مطابق انتظار با کاهش نسبت نقره در آلیاژ کاهش مییابد.
شکل ۵- ۲: منحنیطیفخاموشینانوکرهباترکیباتمتفاوتنقره. (A): تقریبدوقطبی. (B): تئوریمی. (نسبتنقرهدرمنحنیهایaتاdبهترتیببرابر ۸/۰، ۶/۰، ۴/۰، ۲/۰ میباشد.)
جدول (۵-۳) نتایج به دست آمده برای طول موج تشدید پلاسمونی نشان داده شده در شکل (۵-۲) را نشان میدهد.
درصد نقره (%)
طول موج تشدید پلاسمونی (تقریب دوقطبی، نانومتر)
طول موج تشدید پلاسمونی (تئوری می، نانومتر)
۲۰
۴۹۹
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 06:09:00 ق.ظ ]
|