دانلود متن کامل پایان نامه ارشد – ۱-۶ تعریف واژه ها و اصلاحات فنی وتخصصی: – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۱-۴ اهداف تحقیق:
۱-۴-۱ هدف اصلی:
بررسی تاثیر اجرای طرح های اشتغال زایی بر توانمند سازی مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان کرمانشاه
۱-۴-۲ اهداف فرعی:
۱- بررسی وشناخت طرح های خودکفایی بر توانمند سازی مددجویان.
۲-بررسی وشناخت طرح های توان افزایی بر توانمند سازی مددجویان.
۳-بررسی وشناخت طرح های خوداشتغالی بر توانمند سازی مددجویان.
۴-بررسی وشناخت طرح های مشاغل خانگی بر توانمند سازی مددجویان.
۵-بررسی وشناخت طرح های کاریابی بر توانمند سازی مددجویان.
۱-۵ فرضیه های تحقیق:
۱-طرح های خودکفایی بر توانمند سازی مددجویان تاثیر دارد.
۲-طرح های توان افزایی بر توانمند سازی مددجویان تاثیر دارد.
۳-طرح های خوداشتغالی بر توانمند سازی مددجویان تاثیر دارد.
۴-طرح های مشاغل خانگی بر توانمند سازی مددجویان تاثیر دارد.
۵-طرح های کاریابی بر توانمند سازی مددجویان تاثیر دارد.
۱-۶ تعریف واژه ها و اصلاحات فنی وتخصصی:
ـ توانمند سازی:
فرایند ی هدفمنمد بارویکردی چند جانبه بوده که باتاکید به کرامت انسانی افراد به آن ها دراستای قادر سازی و دستیابی به منابع وفرصتها، پذیرش مسئولیتها وتامین نیازهای متعارف خویش کمک می کند. تابا حفـــظ کنترل نسبی برانتخابها ومحیط خویش کیفیت زندگی خودراارتقاء بخشد.
(دستورالعمل مدیریت خدمات مددکاری وتوانمندسازی ۱۳۹۱)
ـ توانمندسازی:
مجموعه ای از مداخلات حرفه ایی و تخصصی هدفمند است که باتوان سنجی آغاز وباتاکید بر رویکرد اجتماع محور وخانواده محور با مشارکت ذی نفعان طی زمانبندی مشخص موجب بهبود وضعیت زندگی جامعه هدف شده به طوری که نیازمنددریافت حمایت مستقیم نباشند (دستورالعمل مدیریت خدمات مددکاری وتوانمندسازی ۱۳۹۱).
ـ طرح خودکفایی:
یک فعالیت تولیدی وخدماتی است که باشرایط وظوابط مشخص به صورت انفرادی تجمعی ویا تعاونی برای اشتغال وخودکفایی مددجویان ایجاد میگردد (ولیئی، ۱۳۸۸).
وام خودکفایی: به تسهیلات اعتباری گفته می شود که جهت اجرای طرحهای خودکفایی دراختیار مددجویان قرارمی گیرد (ولیئی،۱۳۸۸).
مجری طرح خودکفایی: فردی است که مسئولیت اجرای طرح خودکفایی را بعهده دارد (ولیئی،۱۳۸۸).
ـ تسهیلات اشتغالزایی:
امکاناتی است که جهت ایجاد فرصتهای شغلی دراختیار مددجویان قرار میگیرد (ولیئی، ۱۳۸۸).
ـ افراد مستعد خودکفایی: به مددجویی اطلاق می شود که از توان جسمی، علاقه وزمینه لازم برای خوداتکایی و اجرای طرح های خودکفایی واشتغال زایی برخوردارباشد. این فرد ممکن است دارای مهارت لازم نبوده ولی زمینه فراگیری را داشته باشد.
فصل دوم
ادبیات و پیشینه پژوهش
۲-۱ بخش اول تعاریف ومفاهیم
۲-۱-۱ مقدمه:
امروزه یکی از مسائل ومشکلاتی که کشور ها خصوصاً کشورهای در حال توسعه باآن درگیر میباشند پدیده فقروبیکاری است لذا برای کاهش فقر وبیکاری نسبت به اشتغال افراد جامعه توجه نمود وزمینه کارو مناسب رابرای افراد جویای کار فراهم آورد تا این افراد نیز با جذب در بازار کسب درآمد نمودواز میزان فقر و محرومیت خود کاسته وزندگی نسبی از لحاظ مادی برای خود فراهم سازد از طرفی نیز توانمند سازی افراد بی بضائت مقوله ای است که پرداختن به ان مستلزم آشنایی با مفهوم توانمند سازی است در واقع توانمند سازی یک فرایند از پایین به بالا و با مشارکت همه اقشار محروم جامعه درباره سرنوشت خود است واز مفاهیم اساسی توسعه اجتماعی واز راهبرد های مهم توسعه منطقه ای وروستایی محسوب می شود (آشتیانی،۱۳۸۸).
راهبرد اصلی این مدل، اعتقاد به مردم است. توانمند سازی اشاره به اقشار محروم و گروههای حاشیه ای دارد. و مؤلفه هایی نظیر آموزش، عدالت، توزیع عادلانه درآمد وامکانات زمینه ای توزیع عادلانه زیر مجموعه آن قرار گیرد.
توانمند سازی مددجویان تحت حمایت به عنوان تنها راه برون رفتشان از چرخه فقر همواره مورد توجه نهاد کمیته امداد امام خمینی (ره) بوده است. تاثیر ویژه این نهاد بر توانمند سازی با محوریت اشتغال به عنوان اصلی ترین راه مبارزه با فقر است. که برخاسته از دستورات دینی ومبانی اعتقادی بوده که از سوی بسیاری از سازمانها و نهاد های داخلی وخارجی مورد توجه قرار گرفته است (امیر محمد و همکاران،۱۳۹۰).
۲-۱-۲ تعاریف متغیرها
افراد مستعد خودکفایی: به مددجویی اطلاق می شود که از توان جسمی، علاقه و زمینه لازم برای خوداتکایی و اجرای طرحهای خودکفایی و اشتغالزایی برخوردار باشد. این فرد ممکن است دارای مهارت لازم نبوده ولی زمینه فراگیری را داشته باشد (ولیئی،۱۳۸۸).
طرح خودکفایی: یک فعالیت تولیدی و خدماتی است که با شرایط و ضوابط مشخص به صورت انفرادی، تجمعی و یا تعاونی برای اشتغال و خودکفایی مددجویان ایجاد میگردد (ولیئی، ۱۳۸۸).
مجری طرح خودکفایی: فردی است که مسئولیت اجرای طرح خودکفایی را بعهده دارد. این فرد ممکن است سرپرست یا یکی از اعضای خانوار باشد.
تسهیلات خودکفایی: امکاناتی است که جهت ایجاد فرصتهای شغلی در اختیار مددجویان قرار میگیرد و عبارت است از اعطای وام خودکفایی، تأمین سرمایه، ایجاد فضای خودکفایی، تأمین ابزار و لوازم کار، ارائه آموزشهای فنی و حرفهای، اعطای وام از محل تبصره های قانون بودجه، اعطای وام از محل طرح حضرت زینب (س)
کارگاه خودکفایی: کارگاهی است که متناسب با نوع فعالیتهای خودکفایی، برای خانوار ایجاد می شود تا زمینه اجرای فعالیت فراهم شود.
وام خودکفایی: به تسهیلات اعتباری گفته می شود که جهت اجرای طرحهای خودکفایی در اختیار مددجویان قرار میگیرد.
کاریابی: مجموعه اقداماتی است که طی آن تمهیدات لازم جهت جذب و اشتغال به کار مددجویان مستعد و واجد شرایط و آموزش دیده در بخشهای تولیدی، صنعتی، خدماتی و مؤسسات و سازمانها فراهم می شود.
۲-۱-۳ تعاریف و مفاهیم توانمندسازی:
توانمند سازی عبارت است از تسهیم قدرت با اعضای گروه، تابدین طریق احساس خود از اثربخشی آنان ارتقا یابد.
سیاستهای توانمندسازی به این دلیل اتخاذ شد که قشر های محروم جامعه نه تنها دسترسی کمتری به منابع قدرت دارندبلکه اساساً فاقد کنترل براین منابع اند. توانمند سازی درادبیات توسعه، انتقال ابتکارات به جامعه روستایی با رویکرد عدم تمرکز وتفویض قدرت است، ضمن آنکه تأکید برتوانا سازی جوامع روستایی به منظور کنترل بیشتر بر زندگی خو یش وافز ایش دامنه انتخاب وتقاضای خدمات بیشتر وبهره مند شدن از آن ها است (قائدی،۱۳۸۷).
با بررسی ادبیات مدیریت و سازمان، تعاریف توانمندسازی نیروی انسانی را می توان به سه دسته طبقه بندی کرد:
الف-توانمندسازی به عنوان تفویض اختیار:
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-09-26] [ 12:46:00 ق.ظ ]
|