منابع مورد نیاز برای پایان نامه : پروژه های پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه ها در مورد مدل سازی و تحلیل … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
حال اگر مقادیر و را در رابطه اولیه قرار دهیم خواهیم داشت:
(۴-۴)
که در آن L طول المان است. رابطه بدست آمده فوق رابطهای استاندارد برای میانیابی است زیرا ترکیب خطی مقادیر گرهی است که ضرایب آنها نیز توابعی خطی از X میباشند. این توابع خطی را با حرف N نمایش می دهند و آنها را توابع شکلی مینامند. بنابراین توابع شکلی به صورت زیر میباشند:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
(۴-۵)
و رابطه میانیابی را میتوان به صورت زیر خلاصه کرد:
(۴-۶)
هر تابع شکلی در محل گره خود دارای مقدار یک و در محل گره دیگر دارای مقدار صفر است. مجموع توابع شکلی در یک نقطه همواره برابر یک است. همواره مرتبه توابع شکلی و میانیابی یکسان است به عنوان مثال اگر حل تقریبی یا همان میانیابی تابعی خطی باشد، توابع شکلی گرهها هم توابع خطی خواهند بود. از دیگر ویژگیهای توابع شکلی این است که مجموع مشتقات آنها نسبت به یک متغیر (مانندX) برابر صفر است.
برای حل معادله حاکم ابتدا یک تخمین برای معادله حاکم زده می شود. سپس با انتخاب تابع وزنی مناسب و به تعداد مجهولات موجود در تخمین اولیه، انتگرال حاصلضرب تابع وزنی و باقیمانده محاسبه میگردد که عبارتی بر حسب ضرایب نامعلوم تابع تقریب خواهد بود. در روش گالرکین، توابع وزنی همان توابع شکلی میباشند. به طور مثال در یک المان خطی انتگرال حاصلضرب هر یک از توابع شکلی در باقیمانده محاسبه میگردد و در نهایت دو معادله با مجهولات و بدست می آید. به عبارت دیگر به ازای هر گره یک معادله بدست می آید. به دلیل اینکه هر معادله شامل بیش از یک مجهول است، به تنهایی قابل حل نخواهد بود و میبایست ابتدا به تعداد گرهها معادله استخراج شود تا آنگاه تمامی معادلات به صورت یکجا حل گردند. پس از استخراج معادلات نوبت به حل آنها میرسد که روش های متنوعی برای حل موجود است. سپس در مرحله بعد و پس از مشخص شدن مقادیر گرهی، با توجه به ابعاد اولیه و خواص هندسی ماده تعریف شده، سایر کمیات نظیر کرنش، تنش، نیرو و گشتاور محاسبه میگردند.
۴-۲-۲- روش تفاضل محدود
در این روش برای حل معادله دیفرانسیل، یک عملگر دیفرانسیلی تقریب زده می شود به این ترتیب معادله دیفرانسیل تبدیل به معادله جبری می شود در این حالت هندسه سازه را به بخشهای کوچکی تقسیم میکنیم، حال با سر هم کردن معادلات جبری حاکم بر این قسمت های کوچک یک دستگاه معادلات جبری به دست می آید با حل این دستگاه مجهولات مسئله به عنوان مثال جابجایی در نقاط مختلف سازه محاسبه می شود این روش بیشتر در ورقها و پوستهها مورد استفاده قرار میگیرد و لازم به ذکر است که امروزه کمتر از این روش استفاده می شود.
۴-۲-۳- روش المان مرزی
در روش المان مرزی همانند روش اجزای محدود جواب معادله تقریب زده می شود ولی در اینجا بجای معادلات دیفرانسیل، معادلات انتگرالی خواهیم داشت که حل آنها به مراتب پیچیدهتر از حل معادلات دیفرانسیل است، یکی از تفاوتهای دو روش اجزای محدود و المان مرزی در این است که در روش المان مرزی تنها کافیست مرز سازه در مسائل دوبعدی و یا سطح یا رویه سازه در مسائل سه بعدی تقسیم بندی و آنالیز شود این بدان معنی است که روش المان مرزی یک بعد را کاهش میدهد و در محاسبات بسیار موثر است.
۴-۳- تحلیل دینامیکی در نرم افزار اجزای محدود
در تحلیل دینامیکی، بارهای وارد به سازه مورد بررسی، به صورت تابع زمان و به تبع آن، پاسخهای القایی از قبیل سرعت، تغییر مکان، نیروهای شتابی و تنش نیز به صورت زمانمند میباشند. این مشخصه مختلف زمانی باعث پیچیدهتر شدن تحلیل دینامیکی نسبت به تحلیل استاتیکی می شود. سه نوع تحلیل دینامیکی در نرم افزار اجزای محدود می توان انجام داد که در ذیل توضیح داده میشوند.
۴-۳-۱- تحلیل با بهره گرفتن از مقادیر ویژه
این روش برای تعیین رفتار ارتعاش آزاد بدون میرایی سازه بکار میرود. نتایج تحلیل از دیدگاه مقادیر ویژه، مقدار فرکانس و شکل مودهایی که سازه هنگام ارتعاش به آنها تمایل دارد را نشان میدهد.
معادله حرکت سازه بدون اجزای میرا کننده و بارگذاری در تعریف ماتریسی به صورت زیر میباشد:
(۴-۷)
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 03:00:00 ق.ظ ]
|