منابع کارشناسی ارشد با موضوع : بررسی عوامل … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۱
از ام اس متنفرم
فاصلهای
۲
به نظرم کنترل بیماری ام اس به دست خود فرد می باشد.
فاصلهای
۳
خواست خدا بوده که ام اس بگیرم.
فاصلهای
۴
بروز ام اس را در خودم یک بدشانسی می دانم.
فاصلهای
۵
به نظرم درمان ام اس غیرممکن است.
فاصلهای
۳-۱۲- استراتژی های مقابلهای:
طبق تعریف استراتژی های مقابله آن دسته از تلاش های شناختی و رفتاری را در بر میگیرند که به منظور کاهش استرس های درونی یا بیرونی صورت میگیرند (فولکمن و لازاروس). به بیان دیگر مقابله تلاشی است که با هدف کنترل و غلبه بر مقتضیات و وقایع بحرانی صورت میگیرد. این مقتضیات مبین چالش، تهدید، خطر، صدمه یا منفعتی برای فرد هستند (لازاروس، ۱۹۹۱).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
شاخص های سنجش استراتژی های مقابلهای پرسشنامه ساخت یافته لازاروس می باشد که دارای ۶۶ ماده است. و دارای ۸ خرده آزمون به شرح زیر میباشد.
۱٫مقابله رویارویانه: در این نوع از مقابله فرد با بکار بستن مقابله کارآمد مسئلهمدار از مهارت های شناختی برای حل مسئله استفاده می کند.
- فاصله گرفتن: فرد سعی می کند از مسائل تنشزا بدون حل کردن آن فاصله بگیرد که در درازمدت باعث بوجود آمدن استرس و وخیم تر شدن سلامت عمومی می شود.
- خویشتنداری: استفاده از راهبردهای مقابلهای موثر و متناسب با تغییر و تنش محسوب می شود و از سوی دیگر خود زمینه ساز فضای روانی سالمی است که در پرتو آن شناخت صحیح و ارزیابی درست موقعیت تنشزا جهت انتخاب راهکار مقابلهای موثر، میسر میسازد.
- طلب حمایت اجتماعی: استفاده از حمایت اجتماعی برای کاهش تنش حاصل از فشارها خصوصاً بیرونی، در صورت توامان بودن با عزت نفس به فرد کمک موثری خواهد کرد.
- پذیرش مسئولیت: تمرکز فرد بر مسئولیت خود در ارتباط با عامل استرس زا.
- گریز – اجتناب: مقابله اجتنابی به عنوان راهبردی کوتاهمدت کارآمد شناخته شده است اما در دراز مدت مانع سازش روانشناختی می شود و نشانه های درماندگی مانند افسردگی را افزایش میدهد.
- حل مدبرانه مسئله: بر این اساس حل مسئله برنامه ریزی شده و راههای مقابلهای با مشکل مستقیماً بررسی میشوند و معمولاً با یافتن راهحل های مناسب برای مشکل، رضایت روانی حاصل می شود.
- ارزیابی مجدد مثبت: تلاش فرد برای ارزیابی مثبت از موقعیت.
راهبردهای مقابلهای معطوف به مسئله عبارتند از: مقابله رویارویانه: تلاش های ستیزهجویانه برای تغییر موقعیت؛ جستجوی حمایت اجتماعی: تلاشها در راستای کسب حمایت هیجانی و اطلاعاتی از دیگران؛ و راهبرد حل مسئله با برنامه: تلاش های سنجیده مسئلهمدار برای حل موقعیت. مهمترین راهبردهای مقابلهای هیجانمدار عبارتند از: خویشتنداری: تلاش شخص برای تنظیم و کنترل احساسات خود؛ دوری جویی: کوچک شمردن تهدید از طریق فاصله گرفتن؛ ارزیابی دوباره/سازگاری: تلاش برای یافتن معنای مثبت در تجربه با تاکید بر رشد شخصی؛ راهبرد اجتناب/گریز: تلاش برای رهایی یا پرهیز از موقعیت و پذیرش مسئولیت: خود ملامتگری (تایلور ۱۹۹۹). ضریب آلفای این پرسشنامه در تحقیق فریبا بشردوست ۸۴/۰ درآمده است.
جدول۵-۴: گویه های سبکهای مقابلهای
فاصلهای
گویه ها
ردیف
فاصلهای
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 02:28:00 ق.ظ ]
|