ارزیابی ارتباط بین رقابت و تغییر سیستم حسابداری مدیریت … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
سطح معناداری
۰۰۰/۰
.
درجه آزادی
۵۷
۰
همان گونه که در آزمون پیرسون در فرضیه فرعی اول در جدول (۷۶-۴) مشاهده میشود که رابطه دو متغیر (رقابت و تغییر سیستم حسابداری) بدون تأثیر و دخالت متغیر تعدیلکننده (عملکرد شرکت) برابر ۶۷/۰ بوده است که نشان میدهد که با حضور متغیر میانجی منجر به افزایش این شدت رابطه به مقدار ۳۳% هست. لذا میتواند اینگونه استنباط کرد به ازای دخالت هر واحد متغیر تعدیلکننده (عملکرد شرکت)، میزان همبستگی دو متغیر (رقابت و تغییر سیستم حسابداری) به میزان ۳۳% واحد افزایش خواهد یافت. ارتباط بین این دو متغیر (رقابت و تغییر سیستم حسابداری) با دخالت متغیر سوم (عملکرد شرکت) به مقدار ۰۰۰/۱ میباشد؛ که با توجه به اینکه سطح معناداری (sig) کوچکتر مساوی پنج درصد میباشد در نتیجه بین رقابت و تغییر سیستم حسابداری با میانجی عملکرد شرکت رابطه وجود دارد. مقدار همبستگی به میزان قابل توجهی کم شده و این یعنی متغیر واسط بیتأثیر نیست.
فصل پنجم:
بحث و نتیجه گیری
(۱-۵) مقدمه
نتیجهگیری، مرحله نهایی کار عملی تحقیق است. این مرحله به چند دلیل حائز اهمیت خاص است. همه نتایج تحقیق در این قسمت مشخص میشوند، این قسمت خلاصهای از یافتهها و ایدههای کل فرایند علمی تحقیق است و مهمتر از همه اینکه حاصل تحقیق، آن چیزی است که در نتیجهگیری به دست میآید.
در این فصل ابتدا جمع بندی بحث و نتایج حاصله از تجزیه و تحلیلهایی که در فصل قبل انجام شد ارائه میگردد سپس نتایج تحقیق حاضر و محدودیتهای تحقیق عنوان گردیده و در نهایت پیشنهادهایی برای پژوهشهای آتی مطرحشده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
(۲-۵) خلاصه تحقیق
هدف از انجام این تحقیق ارزیابی ارتباط بین شدت رقابت و تغییر سیستم حسابداری مدیریت بر عملکرد در شرکتهای بزرگ فعال در بورس اوراق بهادار تهران واقع در تهران میباشد، بنابراین پژوهش حاضر از نظر طبقه بندی بر مبنای هدف، از نوع تحقیقات کاربردی است. این پژوهش ازنظر مکانی از نوع تحقیقات میدانی است، زیرا دادههای تحقیق در چارچوب جامعه و یا نمونه آماری با حضور آنها و با بهره گرفتن از ابزار پرسشنامه گردآوری شده است. برحسب طبقه بندی بر مبنای روش این پژوهش ازنظر روش در زمره تحقیقات کمی – کیفی است.
متغیرهای مورد بررسی در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازهگیری متغیرها:
y =f رابطه کلی:
متغیر وابسته:
شدت رقابت () و متغیر در حسابداری مدیریت و سیستم کنترل() متغیرهای وابسته مدل میباشند.
متغیرهای مستقل:
عملکرد سازمان (Y) متغیر مستقل مدل میباشد.
رابطه بین متغیرها:
(۳-۵) مقایسه یافتههای پژوهش حاضر با نتایج تحقیقات گذشته
آنچه که از تحقیق و پژوهشهای گذشته دیگران در زمینه ارتباط میان رقابت و تغییر سیستم حسابداری و عملکرد شرکت استخراج گردید به شرح ذیل می باشد :
زاهیرال هک (۲۰۱۱) به نتایج زیر دست یافته : که افزایش رقابت به واسطه تغییرات بسیار در سیستم حسابداری مدیریت موجب بهبود عملکرد سازمانی میشود و نیز افزایش تفویض اختیار به مدیریت سطح پایین تر منجر به افزایش عملکرد سازمانی خواهد شد .
لیبی و واترهاوس (۱۹۹۶) به این موضوع پی برد که افزایش رقابت بازار در تغییرات سیستم کنترلی و حسابداری مدیریت انگیزه ایجاد میکند .
آر اچ چنهال و کی لانگ فیلید – اسمیت (۱۹۹۸) بین ترکیب تکنیک ها و روش های حسابداری مدیریت در حالتهای مختلف استراتژی سازمانها و عملکرد ارتباط معنی دار دارند.
میا و کلارک نیز در سال (۱۹۹۹)به این نتیجه رسیدند شرکتهایی که از اطلاعات حسابداری مدیریت استفاده نموده اند از عملکرد بالاتری برخوردار شدند .
چی لانگ لی و همکاران در (۲۰۱۰) در تحقیق خود بین شدت رقابت و مراحل توسعه و عملکرد شرکتها رابطه مثبت پیدا نمودند و آنچه که از تحقیق حاضر در شرکتها صورت گرفت همه حاکی از آن بود که بین رقابت و تغییر سییستم حسابداری و عملکرد شرکتها رابطه مثبت و معنا دار وجود دارد و نتایج تحقیق حاصل دقیقا با تحقیقات صورت گرفته به شرح فوق همسو و در یک جهت بوده است و همه آنان موید این مطلب است که با افزایش رقابت به واسطه تغییرات بسیار در سیستم حسابداری مدیریت موجب بهبود عملکرد سازمانی میشود.
(۴-۵) نتیجهگیری
فرضیه فرعی اول: بین رقابت و تغییر سیستم حسابداری رابطه وجود دارد.
در این فرضیه رابطه بین رقابت و عملکرد شرکت مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به مقدار t های محاسبه شده در جدول ۴-۱۰ و نیز احتمال مربوط به آن ضریب برآوردی متغیر رقابت در سطح خطای ۵ درصد معنادار میباشد.
بنابراین بین رقابت و تغییر سیستم حسابداری رابطه وجود دارد.
فرضیه فرعی دوم: بین رقابت و عملکرد شرکت رابطه وجود دارد.
در این فرضیه رابطه بین رقابت و عملکرد شرکت مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به مقدار t های محاسبه شده در جدول ۴-۱۴ و نیز احتمال مربوط به آن ضریب برآوردی متغیر رقابت در سطح خطای ۵ درصد معنادار میباشد.
بنابراین بین رقابت و عملکرد شرکت رابطه وجود دارد.
فرضیه فرعی سوم: بین تغییر سیستم حسابداری و عملکرد شرکت رابطه وجود دارد.
در این فرضیه رابطه بین رقابت و عملکرد شرکت مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به مقدار t های محاسبهشده در جدول ۴-۱۹ و نیز احتمال مربوط به آن ضریب برآوردی متغیر رقابت در سطح خطای ۵ درصد معنادار میباشد.
بنابراین بین تغییر سیستم حسابداری و عملکرد شرکت رابطه وجود دارد.
فرضیه اصلی: بین رقابت و تغییر سیستم حسابداری و عملکرد شرکت رابطه وجود دارد.
در این فرضیه رابطه بین رقابت و عملکرد شرکت مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به مقدار t های محاسبهشده در جدول ۴-۶ و نیز احتمال مربوط به آن ضریب برآوردی متغیر رقابت و تغییر سیستم حسابداری در سطح خطای ۵ درصد معنادار میباشد. بنابراین بین رقابت و تغییر سیستم حسابداری و عملکرد شرکت رابطه وجود دارد.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 03:19:00 ق.ظ ]
|