دانلود منابع دانشگاهی : ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی در رابطه با تاثیر نوستالژی بر … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
مدل آمادگی خریدار
شناختی
آگاهی
اطلاعات
عاطفی
دوست داشتن
رجحان
مجاب شدن
رفتاری
خرید
شکل ۲-۳: مدل آمادگی خریدار (کاتلر، ۱۳۸۹)
آگاهی: اگر اکثریت مخاطبین هدف از موضوع بیاطلاع باشند، وظیفه برقرارکننده ارتباط ایجاد آگاهی است. شاید در اینجا فقط شناخت نام کافی باشد. این منظور با پیامهای سادهای که در آن نام کالا مرتب تکرار می شود، تامین می شود. اما ایجاد آگاهی هم، زمان میخواهد.
اطلاعات: مخاطبین هدف ممکن است از وجود شرکت یا محصول تولیدی آن خبر داشته باشند اما چیز بیشتری در این مورد ندانند.
دوست داشتن: اگر اعضای هدف از وجود کالا مطلع باشند، احساس ایشان راجع به آن چگونه است؟ اگر مخاطبین نظر چندان مساعدی نسبت به سازمان نداشته باشند، برقرارکننده ارتباط باید اول به دلیل آن پی ببرد و آنگاه نسبت به تهیه یک برنامه ارتباطی برای جایگزین کردن احساسات مثبت و مساعد اقدام کند.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
رجحان: مخاطبین هدف ممکن است کالا را دوست داشتهباشند اما نه آنقدر که آن را نسبت به انواع مشابه ترجیح دهند. در چنین مواقعی برقرارکننده ارتباط باید بکوشد تا در مصرف کننده رجحان انتخاب ایجاد کند. برقرارکننده ارتباط درباره کیفیت، فایده، عملکرد و دیگر ویژگیهای کالا تبلیغ خواهد کرد. او می تواند با اندازه گیری مجدد رجحان، در مخاطبین هدف پس از اجرای برنامه ارتباطی، موفقیت این برنامه را مورد بررسی قرار دهد.
مجاب شدن: مخاطبین هدف ممکن است کالای خاصی را ترجیح دهند اما درباره خرید آن متقاعد نشده باشند. وظیفه برقرارکننده ارتباط مجاب کردن مشتریان علاقهمند است به این که آن سازمان بهترین انتخاب آنهاست.
خرید: سرانجام اینکه شاید بعضی از اعضای مخاطبین هدف درباره خوب بودن سازمان یقین حاصل کرده باشند، اما برای خرید اقدام نمیکنند. شاید آنها انتظار دریافت اطلاعات بیشتری را میکشند یا بعدا با برنامه دست به اقدام خواهند زد. برقرارکننده ارتباط باید این مصرف کنندگان را به سوی اقدام نهایی راهنمایی کند. این اقدامات شامل عرضه کالا در سطح قیمت پایین و اعطای تخفیف است یا این فرصت در اختیار مصرف کنندگان گذاشته شود تا کالا را در سطح محدودی بیازمایند (۳۲).
مدل رفتار خرید نیکوزیا
مدل نیکوزیا[۴۲] بر ارتباط بین شرکت و مصرف کننده بالقوهاش تمرکز دارد. بطور کلی شرکت از طریق پیامهای بازاریابی و تبلیغات با مصرف کنندگان، و در مقابل مصرف کنندگان نیز با پاسخهای خریدشان با شرکت ارتباط برقرار می کنند. بنابراین مدل نیکوزیا در طرح، یک الگوی تعاملی است. شرکت کوشش می کند تا مصرف کنندگان را تحت تاثیر قرار دهد و مصرف کنندگان نیز به نوبه خود با عمل یا عکسالعمل خود بر شرکت اثر میگذارند (۵۹).
مدل نیکوزیا در کاملترین حالت، یک نمودار کامپیوتری مفصل از فرایند تصمیم گیری مصرف کنندگان را ارائه می کند. همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، این مدل به ۴ حوزه اصلی تقسیم می شود:
- فاصله بین منبع پیام و عکسالعمل مصرف کننده
- جستجو و ارزیابی
- عمل خرید
- بازخورد
حوزه یک؛ نگرش مصرف کنندگان براساس پیامهای شرکت: اولین حوزه مدل نیکوزیا به دو زیرمجموعه تقسیم می شود. اولین حوزه فرعی شامل جنبه های محیطی و بازاریابی عبارتند از: ویژگی کالا، رقابت، ویژگی رسانههای گروهی مرتبط، شیوه درخواست کالا و ویژگیهایی مانند شخصیت و تجربه افراد که واسطه ادراکات پیامهای ترفیع هستند.
شرکت شامل فعالیتهای بازاریابی که نگرش مصرف کنندگان را تحت تاثیر قرار میدهد، میباشد.
حوزه شماره یک؛ خروجی: آن نگرشی است که مصرف کننده پس از دریافت و تفسیر پیام نسبت به کالا پیدا می کند.
حوزه دو؛ جستجو و ارزیابی: دومین حوزه مدل نیکوزیا در ارتباط با جستجوی اطلاعات مرتبط ارزیابی عملکرد شرکت در مقایسه با دیگر شرکتها است. خروجی این حوزه ایجاد انگیزه برای خرید کالای شرکت میباشد. ارزیابی ممکن است به رد کردن کالای شرکت منجر شود ولی با وجود این مدل جواب مثبت را برای این ارزیابی در نظر میگیرد.
حوزه سوم؛ عمل خرید کالا: در سومین حوزه، انگیزه مصرف کنندگان در قبال عملکرد و کالای شرکت به خرید آن کالا از یکی از خردهفروشان منجر می شود.
حوزه چهارم؛ بازخورد: مرحله نهایی شامل دو نوع بازخورد مهم از فرایند خرید کالاها است:
نوع اول مربوط به شرکت است که به شکل داده های فروش ظاهر می شود و نوع دوم مربوط به مصرف کننده است که به شکل تجربه (رضایت یا عدم رضایت) تجلی می کند. تجربهای که مصرف کننده از کالا به دست می آورد بر خرید حالا و نگرش به آن کالا و نیز، پیشفرضهای وی نسبت به پیامدهای آن شرکت در آینده تاثیر می گذارد (۶۰).
حوزه ۱: از منبع پیام تا شکل گیری نگرش مصرف کننده
نگرش
پیام
جستجو و ارزیابی
حوزه ۲: جستجو و ارزیابی
هدف-وسیله ارتباطات
(حوزه قبل از عمل)
تجربه
انگیزش
حوزه ۴: بازخورد
مصرف ذخیره
تصمیم
حوزه ۳: عمل خرید
رفتار خرید
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 06:11:00 ق.ظ ]
|