دانلود پایان نامه با فرمت word : راهنمای نگارش مقاله دانشگاهی و تحقیقاتی درباره اولویتبندی تاثیر ابزارهای … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۶-۱ ابزارهای تبلیغات اینترنتی بر انتخاب گردشگران اروپایی برای دیدار از ایران موثر میباشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۶-۲ اهمیت حداقل دو ابزار اینترنتی، از نظر متغیر دیدار از ایران، یکسان نیست.
نتایج حاصل از آزمون t استیودنت تک نمونهای با فاصله اطمینان ۹۵% حاکی از آن است که هیچ کدام از ابزارهای تبلیغات اینترنتی بر انتخاب گردشگران اروپایی برای دیدار از ایران، تاثیر ندارد؛ میانگین تمام این ابزارها پایین تر از ۳ میباشد و از این رو، این فرض مورد تایید قرار نمیگیرد. این امر به احتمال زیاد به دلیل ضعف تبلیغات گردشگری ایران در ترغیب گردشگران بالقوه اروپایی به دیدار ایران از طریق رسانهی نوین اینترنت میباشد.
همچنین، فرض دوم در مورد یکسان نبودن اهمیت حداقل دو ابزار اینترنتی، تایید میشود؛ به عبارتی، اهمیت ابزارهای اینترنتی یکسان نیست و بنابر این میتوان آنها را به ترتیب اولویت بیان کرد که برای متغیر دیدار (خرید) به این ترتیب میباشد: ۱٫ تبلیغات متنی؛ ۲٫ بنرهای تبلیغاتی؛ ۳٫ تبلیغات ویدئویی؛ ۴٫ تبلیغات رایانامه؛ ۵٫ تبلیغات پاپاوت.
فرضیههای اصلی پژوهش
تبلیغات اینترنتی در جذب گردشگران اروپایی مؤثر میباشد.
اهمیت حداقل دو ابزار اینترنتی یکسان نیست.
نتایج حاصل از آزمون t استیودنت تک نمونهای با فاصله اطمینان ۹۵% حاکی از آن است که تبلیغات اینترنتی بر هیچ کدام از متغیرهای پژوهش (آگاهی، دانش، علاقه، ترجیح، متقاعد کردن، خرید یا دیدار) تاثیر ندارد؛ به عبارتی، تبلیغات اینترنتی بر هیچ کدام از متغیرهای پژوهش، تاثیر ندارد.از این رو میتوان نتیجه گرفت که تبلیغات اینترنتی گردشگری ایران بر جذب گردشگران اروپایی به کشور تاثیر ندارد. میانگین تمام این متغیرهای اصلی مدل پژوهش، پایین تر از ۳ میباشد و از این رو، فرض اصلی پژوهش مورد تایید قرار نمیگیرد.
همچنین، فرض دوم در مورد یکسان نبودن اهمیت حداقل دو متغیر مدل پژوهش، تایید میشود؛ به عبارتی، اهمیت متغیرهای اصلی مدل از لحاظ تاثیر تبلیغات اینترنتی، یکسان نیست و بنابر این میتوان آنها را به ترتیب اولویت بیان کرد که به این ترتیب میباشد: ۱٫ دانش؛ ۲٫ علاقه؛ ۳٫ ترجیح؛ ۴٫ آگاهی؛ ۵٫ متقاعد شدن؛ ۶٫ خرید (دیدار).
عدم تاثیرگذاری تبلیغات اینترنتی ایران بر گردشگران اروپایی میتواند دلایل متعدد و گوناگونی داشته باشد که مهمترین آن، ضعف برنامهها یا سیاستهای تبلیغاتی کشور در حوزهی گردشگری در خارج از مرزهای ایران میباشد. از آن جایی که مدیریت تبلیغات شامل سه مرحلهی کلی برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی است، به بررسی این مراحل به طور اجمالی میپردازیم.
در حوزهی برنامه ریزی تبلیغات، کشورمان بسیار ضعیف عمل کرده است، به طوری که هنوز هم حتی در زمینه بازاریابی گردشگری، به طور کلی، هیچ برنامهی مدون و مشخصی دیده نمیشود. تبلیغات نیز که شاخهای از علم بازاریابی است، مورد توجه لازم و کافی قرار نگرفته است. از طرفی نیز، در حوزهی تبلیغات نیز برنامهی خاصی دیده نمیشود که دلیل اصلی آن میتواند نبود برنامهی بازاریابی مناسب باشد. چرا که بدون تعیین گروه مخاطب یا هدف تبلیغات، نمیتوان تبلیغات مناسبی ساخت یا اجرا کرد و این امر مشمول تعیین گروه بازارهای هدف در برنامهی بازاریابی میباشد. مثلا یکی از گروههای هدف ما به طور کلی میتواند گردشگران بالقوه اروپایی باشد؛ از این رو تبلیغاتی که ساخته میشود و همچنین نحوهی اجرای آن باید متناسب با این گروه نیز باشد. این تناسب باید در تمام ابعاد ساخت و اجرای تبلیغات رعایت شود (زبان تبلیغ، نوع رسانه، محتوای پیام، ابعاد زیبایی شناختی و.. ).
بعد از برنامه ریزی صحیح که یکی از مهمترین گامهای مدیریت تبلیغات است، باید به نحوهی اجرای تبلیغات پرداخت که همانطوری که در فصل سه بیان شد شامل هدف تبلیغ، محتوای پیام، انتخاب رسانه و غیرو میشود. بنابر این به طور دقیق باید مشخص شود که هدف از تبلیغات چیست تا به تناسب آن، نوع پیام و رسانه نیز انتخاب شود.
ارزیابی تبلیغات نیز یکی از مهمترین گامها در برنامه تبلیغاتی است که متاسفانه در ایران کمتر به آن توجه میشود. اندازهگیری آثار گوناگون تبلیغات، اگر چه دشوار است اما نتایج آن برای برنامه ریزی، اصلاح و تعدیل فعالیتهای تبلیغاتی سازمانها بسیار مفید خواهد بود. با بررسی تبلیغات و ارتباط آن با اهداف سازمانها میتوان بودجهی تبلیغاتی، محتوای پیامها و نوع رسانهها و کانالهای ارتباطی و حتی زمان و شرایط اجرای تبلیغ را تغییر و بهبود داد تا تبلیغات مؤثرتر از گذشته صورت گیرد.
۵-۳- پیشنهادات
همانطور که مشاهده شد، هیچ کدام از فرضیات فرعی پژوهش مورد تایید قرار نگرفت و از این رو فرض اصلی پژوهش نیز مورد تایید قرار نمیگیرد. برایند نتایج پژوهش حاکی از آن است که هیچ کدام از ابزارهای تبلیغات اینترنتی بر جذب گردشگران اروپایی به کشور موثر نبوده است یا به عبارتی دیگر تبلیغات اینترنتی گردشگری ایران بر جذب گردشگران تاثیرگذار نبوده است. در ادامه به آسیب شناسی تبلیغات اینترنتی گردشگری ایران میپردازیم.
۵-۳-۱- پیشنهادات حاصل از نتایج پژوهش
به طور کلی، دلیل اصلی عدم تاثیرگذاری تبلیغات اینترنتی ایران بر گردشگران اروپایی، به احتمال زیاد، ضعف تبلیغات اینترنتی گردشگری ایران میباشد. از این رو، پیشنهاداتی برای ارتقای آن ارائه شدهاست.
تدوین برنامههای بازاریابی و پیرو آن، برنامههای تبلیغاتی منظم و دقیق مربوط به گردشگری کشور به دست افراد متخصص و با تجربه؛ باید در نظر گرفت که این برنامهها باید قابلیت اجرایی داشته باشند و همچنین سیستم ارزیابی مناسبی برای اجرای این برنامهها شکل گیرد تا در گذر زمان و در صورت نیاز بتوان آنها را تغییر و تعدیل داد.
تقویت زیر ساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، با تاکید خاص بر شبکهی جهانی اینترنت به عنوان کانال ارتباط جهانی؛ امروزه، فقط وجود ارتباط مهم نبوده، بلکه نحوهی دسترسی و زمان دسترسی به شبکهی گستردهی ارتباط جهانی مورد توجه خاص قرار گرفته است. چرا که اگر در زمان مناسب به این اطلاعات دسترسی وجود نداشته باشد، از اهمیت آن کاسته میشود. از این رو، تقویت پهنای باند اینترنت داخل کشور، هم در بخش دولتی و هم خصوصی پیشنهاد میشود تا از این طریق، هم سازمانهای دولتی و هم سازمانها یا شرکتهای خصوصی بهتر بتوانند بر روی شبکهی ارتباط جهانی، برنامه ریزی و سرمایه گذاری کنند. همانطور که میدانیم، یکی از مزایای رقابتی کشورها و سازمانها (به طور خاص)، استفاده از فناوریهای نوین و بهروز میباشد؛ کشورها یا سازمانهایی که از این لحاظ ضعیف باشند، راه مشکل تری را پیش رو خواهند داشت.
گزینش افراد متخصص و با تجربه در بخشهای مربوط به بازاریابی، تبلیغات، و فناوریهای جدید در هر دو بخش عمومی و خصوصی گردشگری ایران؛ آن چه مسلم است، وجود سرمایهی انسانی در موفقیت کشورها و سازمانها (به طور خاص) نقش تعیینکننده را دارد و بدون استفاده از منابع انسانی مناسب نمیتوان انتظار موفقیت و پیشرفت را داشت. این در حالی است که کشور ما به نظر میرسد در استفادهی مناسب از آنها بهرهی چندانی نمیبرد. در صورتی که مسؤلان مایل به گزینش افراد جدید در بخشهای مربوط به بازاریابی گردشگری نباشند، میتوانند به افراد موجود آموزش داد تا دانش و مهارت لازم را پیدا کنند و یا این که در صورت امکان به برون سپاری بخشهایی از فعالیت سازمان مورد نظر، روی آورند.
ایجاد پایگاه یا سیستم مدیریت مقصد برای جمع آوری و مدیریت دادههای گردشگری ایران به صورت علمی و تخصصی و یا در صورت وجود، احیا و بهبود آن؛ برای شناخت و توسعهی هر بخشی، نیاز اساسی به دادهها یا آمار و ارقام صحیح و علمی میباشد تا بتوان از آنها برای تحلیل مسایل و ارائه راه کارها استفاده کرد. متاسفانه بخش گردشگری ایران در این زمینه بسیار ضعیف میباشد؛ به طوری که پس از سالهای متمادی از توجه خاص به گردشگری، هنوز آمار و ارقام درست یا مورد توافق حتی در مورد تعداد دیدارکنندگان خارجی نیز نداریم و این در حالی است که کشورهای پیشرفته در حوزهی گردشگری، از داشتن آمار علمی و بهروز، نهایت بهره را میبرند. وقتی ما هنوز آمار گردشگران ورودی به کشور را به طور صحیح نداریم، چگونه میخواهیم بر اساس ویژگیهای آنها، برنامه ریزی صحیحی در بخش بازاریابی و تبلیغات (به طور خاص) داشته باشیم؟
۵-۳-۲- پیشنهادات برای پژوهشهای آتی
بررسی دلایل مؤثر نبودن تبلیغات اینترنتی گردشگری ایران در جذب گردشگران اروپایی به کشور.
بررسی میزان اهمیت اینترنت به عنوان رسانهی ارتباطی نوین در تبلیغات گردشگری ایران در مقابل سایر رسانههای ارتباطی سنتی در تبلیغات مانند تلویزیون، روزنامه، رادیو، مجله، و.. .
مطالعات تطبیقی ایران و سایر کشورهای موفق در زمینه استفاده از اینترنت برای تبلیغات و جذب گردشگران خارجی؛ از مقایسهی عملکرد و تجارب سایر کشورها میتوان بهره برد و راه پیشرفت را هموارتر ساخت.
مطالعهی شناسایی و معرفی بهترین روشها یا تکنیکهای تبلیغات اینترنتی در جذب گردشگران خارجی به کشور.
۵-۴- محدودیتهای پژوهش و سخن آخر
مهمترین محدودیت این پژوهش را میتوان محدودیت زمانی این پژوهش دانست چرا که برای مطالعهی چنین موضوعی میبایست تعداد گردشگران بیشتری را به عنوان نمونه مورد بررسی قرار داد و همچنین در دورههای مختلفی از سال و برای گروههای مختلفی از گردشگران، موضوع را بررسی کرد.
یکی از موضوعات دیگری که باید به عنوان محدودیت این تحقیق عنوان کرد و همواره برای اکثر پژوهشهای دانشگاهی کشور وجود دارد، عدم همکاری بخشهای عمومی و خصوصی گردشگری میباشد. این امر در صورتی اتفاق میافتد که تقریبا هر گونه پژوهشی که در بخش گردشگری و در سازمان خاصی صورت پذیرد میتواند موجب توسعه و بهبود گردشگری ایران به طور عام و بهبود سازمان مربوطه به طور خاص شود. به منظور انجام این پژوهش به چندین هتل جهت تکمیل پرسشنامه مراجعه شد که تنها تعداد اندکی از آنها با پژوهشگر همکاری کردند.
عدم دسترسی به مقالات و کتابهای روز دنیا در ارتباط با موضوع پژوهش، یکی دیگر از محدودیتهای این پژوهش میباشد. این در حالی است که هنگام انجام این پژوهش، دانشگاه محل تحصیل پژوهشگر به مدت حداقل ۲۰ روز کامل تعطیل بود و از بیرون نیز دسترسی پژوهشگر به منابع کتابخانهای، اینترنت و غیرو بسیار محدود بود.
منابع و مآخذ
منابع فارسی
آتشپور، حمید، و امین جنتیان، سمیرا. (۱۳۸۲). روانشناسی رفتار مصرفکننده، تهران: انتشارات روزآمد.
آذر، عادلی، و مومنی، منصور. (۱۳۸۰). آمار و کاربرد آن در مدیریت. جلد دوم، تهران: سمت.
آفاق لرستانی، عبدالله. (۱۳۷۷). کانونهای آگهی در چهل سال پیش. مجله رسانه، سال نهم، ۴.
اربابی، علی محمد. (۱۳۵۰). تبلیغات تجاری. (چاپ دوم). تهران: انتشارات دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی.
اکبرپور، تقی. (۱۳۹۰). پیشبینی تقاضای گردشگری ورودی به ایران (رویکرد شبکههای عصبی- فازی). پایاننامه کارشناسیارشد. دانشگاه علامه طباطبایی.
اکبری، رضا. (۱۳۸۱). تاثیر تبلیغات بر جذب گردشگران بینالمللی به شهر اصفهان از دیدگاه گردشگران. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه علامه طباطبایی.
بازرگان هرندی، عباس، سرمدی، زهره، و حجازی، الهه. (۱۳۸۲). روشهای تحقیق در علوم رفتاری. (چاپ اول)، تهران: انتشارات آگاه.
بختایی، امیر، و گلچینفر، شادی. (۱۳۸۵). مراحل تدوین یک طرح و برنامه تبلیغاتی، ماهنامه تدبیر، ۱۷۱.
پراتکانیس، آنتونی، و آرونسون، الیوت. (۱۳۸۵). عصر تبلیغات (ترجمه کاووس سید امامی و محمدصادق عباسی). تهران: انتشارات سروش.
پورکریمی، جواد. (۱۳۸۱). تبلیغات رسانهای و تغییر نگرش مخاطبان؛ رویکردی روانشناختی بر تبلیغات، فصلنامه پژوهش و سنجش صدا و سیما، تهران: انتشارات سروش.
تبلیغات تجاری در اینترنت. (۱۳۸۴). http://www.tabliq.com.
تبلیغات در نقطه خرید. (۱۳۸۴). http://www.advertisingjournal.com.
سلیمانی، سمیرا. (۱۳۹۰). تاثیر تبلیغات اینترنتی بر تصویر ذهنی گردشگران از مقصد. پایاننامه کارشناسیارشد. علامه طباطبایی.
شکیبایی، علیرضا. (۱۳۸۴). سهم ایران از درآمد جهانی صنعت گردشگری بسیار ناچیز است. روزنامه ایران. http://www.aftabir.com.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 02:12:00 ق.ظ ]
|