راهنمای نگارش مقاله در مورد بررسی اثر تنوع … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
Y= 0/0023X -0/0002
R2=0/99
در آخر عدد قرائت شده را به جای Y قرار دادیم و مقدار X را بدست آوردیم.
۲-۹- مقدار مالون دی آلدهید(MDA)
سطح پراکسیده شدن لیپید های غشای سلولی به عنوان یکی از شاخص های تنش وارد شده به سلول مورد استفاده قرار گرفت. در اینجا ۲- تیوباربی تیوریک اسید([۲۹]TBA) ماده واکنش دهنده بود که ضریب جذب آن ۱۵۵ میلی مول بر سانتی متر است. سطح پر اکسیده شدن لیپید ها به صورت نانومول بر گرم وزن تازه بیان شد. روش کار به شرح زیر بود:
ابتدا ۱۰ گرم تری کلریک اسید(TCA) در ۴۰ سی سی آب مقطر حل شد که نیاز به دمای ۹۵ درجه سانتی گراد دارد. سپس ۶/۰ گرم TBA در ۴۰ سی سی آب مقطر حل شد و هر دو این محلول با هم تلفیق و به حجم ۱۰۰ میلی لیتر رسانیده شد. وقتی هر دو ماده کاملاً محلول شدند رنگ محلول از گچی به کرمی تغییر یافت. ۱ گرم از گیاه (نمونه پاییز) با ازت مایع پودر شده، سپس ۵ میلی لیتر از محلول رویی به آن اضافه شود و بعد از ۱ دقیقه، به مدت ۱۵ دقیقه در حمام بن ماری با دمای ۱۰۰ درجه قرار را در داخل دستگاه سانتریفوژ به مدت ۱۰ دقیقه، با دور rpm 5000 قرار داده شدند. از روشناور[۳۰] حاصل برای قرائت در سه طول موج ۴۵۰، ۵۳۲ و ۶۰۰ نانومتر استفاده شد. برای کالیبره کردن اسپکتوفتومتر از ۵ میلی لیتر محلول TBAو TCAاستفاده شد]۸۵[.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
رابطه محاسبه MDA به صورت زیر بود:
MDA=6/45(OD532-OD600) – ۰/۵۶(OD450) ×۱۰۰۰
OD= جذب در ۴۵۰، ۵۳۲ و ۶۰۰ نانومتر
۱۰۰۰= ضریب تبدیل میلی مول به نانومول
۲-۱۰- اندازه گیری نشت الکترولیت
به منظور محاسبه شاخص پایداری غشاء، ۲۰۰ میلی گرم از برگ های جدا شده از هر واحد آزمایشی( نمونه زمستان) داخل دو سری لوله آزمایش حاوی ۱۰ میلی لیتر آب دو بار تقطیر شده قرار گرفت . سپس یک سری نمونه ها در دستگاه بن ماری در دمای ۴۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰ دقیقه قرار داده شده (EC1) و سپس در این زمان به کمک دستگاه ECمتر هدایت الکترولیت نمونه ها اندازه گیری شد. سپس، سری دوم از لوله های آزمایش را در بن ماری در دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۰ دقیقه گذاشته)۲EC) و پس از سرد شدن هدایت الکترولیتی آن ها اندازه گیری شد و در نهایت با بهره گرفتن از اعداد حاصل و از طریق فرمول زیر شاخص پایداری غشاء محاسبه گردید]۹۲[.
۱۰۰ × = شاخص پایداری غشاء( % نشت یونی)
۲-۱۱-تجزیه و تحلیل های آماری
پس از ثبت داده ها تجزیه واریانس داده مطابق طرح بلوک و آزمون مقایسه میانگین داده با روش LSD بر روی صفات انجام شد. تعیین ارتباط بین صفات با محاسبه همبستگی بین صفات انجام شد. همچنین تجزیه خوشه بندی داده ها بر اساس روش UPGMA انجام گرفت. کلیه تجزیه و تحلیل داده ها با بهره گرفتن از نرم افزار۱۱SAS.ver صورت گرفت. برای رسم نمودارها نشت الکترولیت ها از نرم افزار Excel استفاده گردید.
فصل سوم
نتایج و بحث
۳-۱- ارزیابی صفات مورفولوژیک
۳-۱-۱- انتخاب گونه ها
در مطالعات مورفولوژیک تعداد ده ژنوتیپ بومادران از شش گونه (A. millefolium، A .filipendulina ، A. tenuifolia ،A. nobilis، aucherii.A.و A. pachycephala) که از مناطق مختلف کشور و جهان جمع آوری شده بودند، مورد استفاده قرار گرفت (جدول۲-۲) ژنوتیپها کدگذاری شدند. مشخصات این ژنوتیپها به همراه محل جمعآوری و کد ژنوتیپ در جدول ۲-۲ آورده شده است.
۳-۱-۲- ارزیابی صفات مورفولوژیک در مرحله رویشی و زایشی
نتایج تجزیه واریانس تنوع بسیار معنیداری (P < 0/01) بین ژنوتیپهای مورد مطالعه برای صفات رویشی و زایشی نشان دادند(جدول۳-۱). همچنین نتایج تجزیه واریانس تفاوت بسیار معنی داری (P < ۰۱/۰) بین فصول مختلف سال برای صفات مورد ارزیابی نشان دادند (جدول۳-۱). نظر به اینکه گونه های مختلف بومادران تفاوتهای مورفولوژیک قابل توجهی دارند و با توجه به استفاده از شش گونه متفاوت، انتظار وجود تفاوت بسیار معنیدار ژنوتیپها از لحاظ آماری وجود داشت.
الف) ارتفاع گیاه
مقایسه میانگین صفت ارتفاع گیاه در بین ژنوتیپها در چهار فصل سال نشان دادکه دامنه تغییرات این صفت بین ژنوتیپها ۸۶/۳۹ سانتی متر در گونه A. filipendulina(Af26) تا ۲۶/۸ سانتی متر در گونه A. pachycephala (۱۶AP) متغیر می باشد (جدول ۳-۲). گونه aucherii.A به عنوان یک گونه دارویی، گونه A. pachycephala به عنوان گونه دارویی-زینتی، گونه , nobilis.A به عنوان گونه دارویی-زینتی گونه A. filipendulina، A. tenuifolia به عنوان گونه دارویی-زینتی مطرح است. در بین ژنوتیپهای مورد مطالعه، گونه A. millefolium به عنوان اصلیترین گونه بومادران از نظر زینتی و دارویی است ]۲۰[.کمترین ارتفاع در گونه A. pachycephala متعلق به ژنوتیپ ۱۶AP بود. درگونه A. filipendulina کمترین و بیشترین ارتفاع بوته متعلق به ژنوتیپ های
جدول ۳-۱- تجزیه واریانس صفات مورد مطالعه در ژنوتیپهای بومادران.
صفات مورد ارزیابی
میانگین مربعات واریته
میانگین مربعات فصل
ارتفاع بوته
۳۲/۱۳۷۳**
۱۲/۷۰۵۲**
طول برگ
۹۰/۱۰۷**
۴۹/۵۶**
عرض برگ
۷۴۷۸/۱۵**
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 02:14:00 ق.ظ ]
|