طرح های پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه ها با موضوع : مدلسازی حل … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
شکل ۵‑۵ : نمودار تابع مطلوبیت تأمین نیاز آبی مصرف کنندگان
تابع مطلوبیت افت تراز آبخوان در محل چاهها (وزارت نیرو)
در این قسمت برای مقادیر افت حاصل از برداشت صفر تا ۲۰ متر، مطلوبیت ۱ در نظر گرفته شد و برای مقادیر ۲۰ تا ۲۵ متر مطلوبیت با شیب ثابتی کاسته شده و نهایتاً به صفر رسیده است. این محدودیت در مورد برداشت از آب زیرزمینی هر دو مصرف کننده اعمال شده است. (شکل ۵-۶ )
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
(۵‑۲)
۲۰
۲۵
۱
Sk,n(m)
میزان مطلوبیت
شکل ۵‑۶: نمودار تابع مطلوبیت افت تراز آبخوان در محل چاهها
تابع مطلوبیت تأمین نیاز زیستمحیطی رودخانه (سازمان محیط زیست)
تابع مطلوبیت تأمین نیاز زیستمحیطی رودخانه به گونه ای تعریف شده است که به ازای مقادیر کمتر از نیاز زیستمحیطی، این مطلوبیت میباشد و به ازای مقادیر بیش از نیاز زیستمحیطی این مقدار ۱ میباشد.(شکل ۵-۷)
(۵‑۳)
Dg,n
Qin
۱
Qg,n
میزان مطلوبیت
شکل ۵‑۷ : نمودار تابع مطلوبیت تأمین نیاز زیستمحیطی رودخانه
که میزان دبی اختصاص یافته به محیط زیست و میزان نیاز زیستمحیطی و کل دبی ورودی به رودخانه میباشد.
تابع مطلوبیت مرتبط با هزینه برداشت آب مصرف کنندگان
این مطلوبیت نیز مانند تابع مطلوبیت هزینه در فصل ۴ میباشد. (شکل ۵-۸)
(۵‑۴)
maxcost
۱
Costk,n
میزان مطلوبیت مطلوبیتمیزان مطلوبیت
شکل ۵‑۸: نمودارتابع مطلوبیت مرتبط با هزینه برداشت آب مصرف کنندگان
وزن نسبی شرکت کنندگان
وزن نسبی شرکت کنندگان در این مطالعه از روش وزندهی ساده محاسبه شده است. جدول ۵‑۶ این مقادیر را نشان می دهند. با توجه به اولویت تأمین نیازها و اهمیت توابع سودمندی در نظر گرفته شده بیشترین وزن به ترتیب اولویت به نیاز شرب، زیستمحیطی، صنعت، هزینهها، افت تراز آبخوان و نیاز کشاورزی داده شده است. همانطور که در فصل چهارم ذکر شد مجموع وزنهای شرکت کنندگان بایستی ۱ باشد. از آنجایی که دو نیاز شرب، دو نیاز صنعت، دو نیاز کشاورزی که در مجموع ۶ وزن برای هزینه و ۶ وزن برای افت چاههای مربوطه خواهند داشت و همچنین دو نیاز زیستمحیطی در منطقه نیاز موجود است، مجموع وزنهای موجود طبق رابطه ۵-۱برابر با ۱ خواهد بود.
(۵‑۱)
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 01:49:00 ق.ظ ]
|