منابع کارشناسی ارشد با موضوع سیستم های اطلاعاتی مدیریت … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۲-۲-۱-۸) ضعف سیستم اطلاعات مدیریت
ضعف عمده سیستم اطلاعات مدیریت عبارت است از :
-
- نمیتواند نیازهای خاص هرفرد را برطرف کند.
-
- نمی تواند مساله رابرآورد سازد.
-
- اغلب اوقات سیستم اطلاعات مدیریت اطلاعات دقیق موردنیاز رافراهم نمی کند (باقری و احمدوند،۱۳۹۲).
۲-۲-۱-۹) ابعاد سیستم اطلاعات مدیریت
-
- برنامه ریزی
ملیسا والتر[۲۳](۲۰۰۷) معتقد است “برنامه ریزی استراتژیک سیستم اطلاعات برای هر سازمان، سندی است که معماری اطلاعات سازمان را در پرتو ملاحظات استراتژیک مانند مأموریت، اهداف و اولویت های سازمان را تعیین کرده و برنامه اجرایی لازم برای دستیابی به سیستم ها و پایگاه اطلاعاتی را در سطح سازمان تعیین میکند”. به عبارت دیگر برنامه ریزی سیستم اطلاعات منشور و برنامه کلان سازمان در زمینه سیستم های اطلاعاتی و به طور کلی فناوری اطلاعات است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
-
- گزارش دهی و عملکرد مالی
سیستم اطلاعاتی حسابداری به عنوان بخشی از سیستم اطلاعاتی مدیریت بیشترین اطلاعات را به مدیریت جهت اجرای وظایف ارائه میدهد. به کارگیری اطلاعات صحیح، دقیق و به هنگام در تصمیم گیری ها، برنامه ریزیها و دیگر مسایل مدیریت میتواند در نوع عملکرد سازمان و در نهایت کارایی آن بسیار مؤثر باشد. آگاهی از میزان تطابق توانمندی سیستم اطلاعاتی حسابداری با نیازهای اطلاعاتی شرکت باعث شناسایی نقاط قوت و ضعف سیستم خواهد شد(قائمی و همکاران،۱۳۹۱).
-
- کنترلهزینه
پیشرفت سریع و شگرف تکنولوژی همراه با افزایش روز افزون رقابت در بازارهای جهانی، مدیران واحدهای اقتصادی از جمله بانکها را ناگزیر به ارائه خدماتی مطلوب به مشتریان و در عین حال با کمترین بهای تمام شده نموده است. این انتظارات، الزامات بیشتری را از لحاظ تأمین اطلاعات موردنیاز مدیران، برای سیستم ایجاب می کند. فراهم نمودن این اطلاعات مستلزم داشتن سیستمی کارآمد با نگاه به شرایط رقابتی و اوضاع اقتصادی، ممکن است. بسیاری از واحدهای انتفاعی، سیستم های سنتی هزینه یابی خود را با “سیستم های مدیریت هزینه” جایگزین می کنند. در سیستم مدیریت هزینه، هزینه هر یک از فعالیت ها، اندازه گیری شده و هزینه های بدون ارزش افزوده، مشخص و زمینه تقلیل و حذف آنها فراهم می گردد. تأکید بر سیستم مدیریت هزینه موجب می شود تا محصولات و خدماتی با کیفیت برتر و کمترین بهای تمام شده ممکن تولید و ارائه گردد، در این صورت توان رقابت واحدهای انتفاعی افزایش خواهد یافت.
-
- کنترل یکپارچه
سیستم اطلاعاتی یکپارچه شامل اجزای دستی و رایانه ای یکپارچه است که برای جمع آوری، پردازش و کنترل و ذخیره اطلاعات و حصول اطمینان از صحت جریان اطلاعات در سازمان، سهولت در کارکردهای عملیاتی و به منظور پشتیبانی اطلاعات مدیریت در تصمیم گیری ها طرح و استقرار مییابد(قائمی و همکاران،۱۳۹۱).
۲-۲-۱-۱۰) نقش سیستم اطلاعات مدیریت
سیستم اطلاعات مدیریت از طریق سیستم های مختلفی چون سیستم های جستجو، سیستم های تحلیلی، سیستم های مدل سازی و سیستم های پشتیبانی کننده نیازهای اطلاعاتی را برآورده میسازد و در برنامه ریزی راهبردی به کنترل مدیریت، کنترل عملیات و پردازش عملیات کمک میکند.
سیستم اطلاعات مدیریت به کارکنان اداری در پردازش اطلاعات کمک میکند و به پرسش های آنها درباره داده های مربوط به کارها، وضعیت اطلاعات کمک میکند و به پرسش های آنها درباره داده های مربوط به کارها، وضعیت اطلاعات خاص ثبت شده و ارجاع به اسناد متعدد پاسخ میدهد. همچنین به کارکنان رده پایین مدیریت با ارائه داده های عملیاتی در برنامه ریزی، زمانبندی و کنترل داده ها یاری میدهد و در زمان تصمیم گیری در سطح عملیاتی و در اصلاح وضعیت خارج از کنترل به آنها کمک میکند.
سیستم اطلاعات مدیریت به مدیریت میانی در برنامه ریزی کوتاه مدت، تعیین هدف و کنترل کارها کمک میکند و از ابزارهای مدیریتی برنامه ریزی و کنترل سیستم اطلاعات مدیریت پشتیبانی مینماید.
سیستم اطلاعات مدیریت مدیران را در برنامه ریزی راهبردی، تعیین اهداف، ایجاد برنامه های کاری و موارد بسیار دیگر یاری میدهد.
سیستم اطلاعات مدیریت نقش تولید اطلاعات، برقراری ارتباط و شناسایی مشکلات را برعهده دارد و با اتخاذ تصمیم ها یا کمک به تصمیم گیری در حل مشکلات یاری میرساند. از این رو سیستم اطلاعات مدیریت در مدیریت، اداره و عملیات سازمان نقش اساسی دارد(مولوی و خنیفر،۱۳۹۳).
۲-۲-۱-۱۱) اثر سیستم اطلاعات مدیریت
با توجه به نقش مهم سیستم اطلاعات مدیریت در سازمان، این سیستم بر کارکردها، عملکرد و بهره وری یک سازمان نیز تأثیر میگذارد. تأثیر سیستم اطلاعات مدیریت بر وظایف به مدیریت سازمان بر میگردد.
سیستم اطلاعات مدیریت در پیش بینی و برنامه ریزی درازمدت مدیران را یاری میدهد. تحت تأثیر این سیستم توجه مدیران به مسئله ای جلب میشود که ماهیت استثنایی دارد و مدیر را وا میدارد تا در آن مورد اقدام کند و تصمیم صحیح بگیرد.
سیستم اطلاعات مدیریت برای طراحی اثر بخش سیستم به عملیات کاری نظام مند نیاز دارد. این امر باعث میشود تا کارایی عملیاتی بالا رود که آن نیز به نوبه خود طراحی سیستم را دشوار میکند.
استفاده از سیستم اطلاعات مدیریت به طور غیر مستقیم کل سازمان را در مسیری قرار میدهد که به آرمان ها و هدف های کلان دست یابد. از آنجا که سیستم اطلاعات مدیریت با سیستم های اصلی چون پردازش عملیات و پایگاه داده ها کار میکند، کار پرزحمت اداری به سیستم کامپیوتری منتقل میشود و ذهن انسان را برای انجام کارهای بهتر آزاد میگذارد. این سیستم همچنین به نحو قابل ملاحظه ای توان تصمیم گیری را بهبود میبخشد(مولوی و خنیفر،۱۳۹۳).
۲-۲-۱-۱۲) اثرپذیری سیستم اطلاعات مدیریت
سیستم اطلاعات مدیریت از طریق تحلیل داده ها بر بسیاری از علوم دیگر نیز تکیه دارد، این علوم عبارتند از:
-
- مدیریت
-
- حسابداری مدیریت
-
- پژوهش عملیاتی
-
- رفتارسازمانی
-
- مهندسی
-
- کامپیوتر
-
- روان شناسی
-
- رفتار انسانی
-
- آمار و احتمالات
- ریاضیات کاربردی
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 02:55:00 ق.ظ ]
|