طرح های پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه ها در مورد : اثرات الکترون های … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
و معادله تکانهی یون
(۲-۲۵)
به طوری که i0 سرعت سیال یون است. از ترکیب معادلات (۲-۴۲) و (۲-۲۵) معادله زیر حاصل می شود:
(۲-۲۶)
از معادله (۲-۱۸) که اختلال مرتبهی اول چگالی عددی غبار، حاصل می شود. برای امواج DIA هم برقرار میباشد. از این، برای دانه های غبار ایستا (ساکن)nd10 است و امواج DIA در مقیاس زمانی کمتر از پریود پلاسمای غبار ظاهر می شود(. (=۲ / Pdفرض میکنیم که KVTi و>> KVTd، معادلات (۲-۱۳) و
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
(۲-۱۷) و (۲-۱۸) و (۲-۲۵) را ترکیب میکنیم و از تبدیل فوریه معادلات حاصل، رابطه پاشندگی امواج DIA به دست می آید:
(۲-۲۷)
به سبب این که جرم دانهی غبار بزرگ است در نتیجه فرکانس پلاسمای یونpiخیلی بزرگتر از فرکانس پلاسمای غبارpdاست. بنابراین معادله (۲-۲۷) نتیجه میدهد:
(۲-۲۸)
که Cs=(KBTe/ mi)1/2وCSCs=piDe=(ni0/ne0)1/2در محدوده طول موج بلند (یعنیK22De<<1) معادله (۲-۲۸) ساده شده:
(۲-۲۹)
معادله (۲-۲۹) نشان میدهد که سرعت فاز (p=/k) امواج DIA در پلاسمای غبارآلود بزرگتر ازCs است زیرا برای دانه های غبار که بطور منفی باردار شدهاندni0>> ne0است. افزایش سرعت فاز به کاهش چگالی الکترون در پلاسمای زمینه مربوط است، چنان که شعاع دبای الکترون بزرگتر می شود. امواج DIA، در تجربیات آزمایشگاهی هم مشاهده شده است. فرکانس نوعی امواجDIA برای پارامترهای آزمایشگاهی
kHz10 است.
۲-۴ اثرات شرایط مرزی و برخوردها۴
پلاسمای غبار در ابزارهای آزمایشگاهی به میزان محدودی بوده و حاوی مقدار از اتمهای خنثی میباشند. در
نتیجه، اثرات مرتبط با شرایط مرزی و برخوردها می تواند خصوصیات امواج DA و DIA را تغییر دهد که در زیر به حالتی اشاره داد که از نوسانات بار غبار صرفنظر شده است. در حضور امواج الکترواستاتیک با فرکانس پایین، معادله حرکت الکترونها و یونها و ذرات غبار به ترتیب به صورت زیر است:
(۲-۳۰) (۲-۳۱) (۲-۳۲)
ومعادلهیپواسوننیزطبقمعادلهی (۲-۱۷) دادهمیشود. سرعتفازموجنیزخیلیبزرگتراز در نظر گرفته می شود و اندیسهای بی در رو برای الکترون و شاریون نیزیک در نظر گرفته می شود. به علاوه در مختصات استوانه اپراتور لاپلاسین به صورت زیر تعریف می شود:
(۲-۳۳)
با فرض اینکه و باشد اثرات شرایط مرزی و برخورد پلاسما را در موجهای DA و DIA بررسی میکنیم. برای هر دو مورد فرض میکنیم که در نتیجه از معادله (۲-۳۰) میتوان اختلال مرتبهی اول چگالی عددی الکترون بولتزمان را بدست آورد.
۲-۴-۱ امواج DA
برای مطالعه امواج DA، معادله (۲-۱۳) را در نظر گرفته و فرض میکنیم که اختلال مرتبهی اول چگالی
عددی یون توسط معادله (۲-۱۴) داده می شود. که از معادله (۲-۳۱) برای استنتاج می شود. سپس با جایگزینی معادلههای (۲-۱۳) و (۲-۱۴) و
(۲-۳۴)
در معادله (۲-۱۷) و با فرض این که با متناسب است، بدست میآوریم:
(۲-۳۵)
که در آن به صورت زیر است:
(۲-۳۶)
معادله (۲-۳۵) معادله بسل مرتبهای ام است و جواب آن به صورت زیر است:
(۲-۳۷)
که در آن تابع بسل مرتبهی ام است. روی سطح موجبر استوانهای با شعاع R، باید داشته باشیم . در نتیجه اگر یک ریشه از باشد در این صورت میدهد:
(۲-۳۸)
که رابطه پاشندگی امواج DA در یک موجبر حاوی پلاسمای غبارآلود برخوردی است. توجه میکنیم که دارای صفرهای زیادی است. اولین چند صفر اول برابر است با: ، ، ، نرخ میرائی فضایی موجهای DA، با فرض درمعادلهی (۲-۳۸) بدست می آید که در آن زیرنویسهای r و i معادل بخشهای حقیقی و موهومی است.
(۲-۳۹)
(۲-۴۰)
از سوی دیگر نرخ میرائی زمانی به این ترتیب بدست می آید:
(۲-۴۱)
که در آن معادله (۲-۴۱) عبارات زیر را برای بخشهای حقیقی و موهومی فرکانس میدهد.
(۲-۴۲)
(۲-۴۳)
با توجه به معادله (۲-۴۲) بدست میآوریم که می تواند برای محدود، نزدیک به صفر باشد.
(۲-۴۴)
این مسئله در رخ میدهد.
۲-۴-۲ موجهایDIA
ما موجهای DIA را در نظر میگیریم که .این تقریب معادله (۲-۳۱) را کاهش میدهد به:
(۲-۴۵)
چون فرکانس موجDIAخیلی بزرگتر از فرکانس پلاسمای غبار است،دانه های گردوغبار ثابت در نظر گرفته می شوند.در نتیجه ترکیبی از معادلات (۲-۱۳)، (۲-۱۷) و (۲-۴۲) یک معادله مشابه به معادله (۲-۳۵) می دهند که در آن جایگزین شده به وسیله:
(۲-۴۶)
رابطه پراکندگی برای امواج DIA در یک پلاسمای غبار به شکل زیر است:
(۲-۴۷)
و برای موجهای DIA مشابه معادلات (۲-۳۹) و (۲-۴۰) هستند. به جز این که باید را با و یا و با جایگزین شوند. جایگزینهای مشابه به همراه باید در معادلات (۲-۴۲) و (۲-۳۳) باشند تا بخشهای موهومی و حقیقی از فرکانس موجDIA برای حقیقی بدست آید. نتایج فوق نشان می دهندکه مرز استوانه ای متناهی منجر به یک تعداد موج موثرمی شوند که توسط مشخص می شود،در حالیکه عدد موج شعاعی موثر، کوانتیزه است.مشاهده می شود که در غیاب برخوردها r متناهی است حتی برای=۰kz،به خاطر مرز شعاعی متناهی که اساسا منجر به موثر کمینه می شود.اثرات برخوردی سبب میرایی فضا-زمانی موج های DA وDIA می شود.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 02:04:00 ق.ظ ]
|