۱۴

خط سوم آذربایجان

۸۴۶

۴۸

ساوه – همدان – بیجار – بناب

جمع خطوط

۱۲۶۷۸

۴۰ , ۴۸

سایر خطوط (در اقطار مختلف)

۲۲۵۲۲

جمع کل

۳۵۲۰۰

مطالعه جریان سیال خط لوله و ابزار شبیه‌سازی
هدف اصلی از اجرای یک خط لوله، برقراری یک جریان سیال درون آن و مطالعه رفتار جریان سیال درون خط لوله است. جهت بهینه‌سازی، طراحی و روشن کردن مسائل عملیاتی مختلف از شبیه‌سازی جریان سیال در طول شبکه خطوط لوله استفاده می‌شود. همچنین شبیه‌سازی جریان سیال برای آموزش مهندسین و اپراتورها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در طول بهره‌برداری از خط لوله نیز، شبیه‌سازی برای تخمین زمان واقعی و پیش‌بینی شرایط عملیاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از نکات مهم در برنامه‌های شبیه‌سازی، استفاده صحیح از آنها و فهم چگونگی کار نرم‌افزار و محدودیت‌های آن است. درک امکانات و محدودیت‌های نرم‌افزار شبیه‌سازی و چگونگی تفسیر و بررسی نتایج، بسیار مهم است. برخی از کاربردهای شبیه‌سازی جریان سیال در خط لوله گاز در حال بهره‌برداری شامل آموزش، پیش‌بینی، طراحی و بررسی تغییرات در اثر تغییر شرایط عملیاتی است[۱۱]. کاربردهای شبیه‌سازی جریان سیال خط لوله به صورت شماتیک در شکل (۱-۵) نشان داده شده است.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

شکل ۱-۵ کاربردهای شبیه‌سازی جریان[۱۱]
شبیه‌سازی پایا و دینامیک
برخی بسته‌های نرم‌افزاری متداول بصورت پایا هستند بدین معنی که تنها می‌توانند چگونگی توزیع فشار، جریان و در برخی موارد، دما را در طول خط لوله با برقراری گونه‌ای از حالت پایا بدست دهند. این نرم‌افزارها نمی‌توانند به ما بگویند که چگونه و تحت چه شرایطی منجر به آن تعادل می‌شوند. اینها نمی‌توانند مفاهیم گذرا مانند انباشتگی گاز یا نوسانات فشار را تشریح کنند. همچنین نمی توانند یک نتیجه معنی‌داری از یک سیستم ناپایا بدست بدهند و بنابراین هرگز به سوی یک حالت پایدار همگرایی پیدا نمی‌کنند. از سوی دیگر، یک شبیه‌ساز جریان ناپایا (دینامیک)، همه مراحل میانی به سمت یک حالت پایای جدید را محاسبه می‌کند. بدین مفهوم که شبیه‌سازی‌های حالت ناپایا، اطلاعات بیشتری را تولید می‌کنند، اما در عوض زمان بیشتری را برای پردازش نیاز دارند[۱۱].
هیدرات‌های گازی و شبیه‌سازی
هیدرات‌های گازی، ترکیبات جامد کریستالی هستند که از ترکیب شیمیایی گاز طبیعی و آب، تحت فشار بالا و دمای پایین تشکیل می‌شوند. فرمول‌های هیدرات گاز طبیعی به صورت زیر می‌باشند[۱۲]:

CH4.7H2O

Methane

C2H6.8H2O

Ethane

C3H8.18H2O

Propane

CO2.7H2O

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...