نگارش پایان نامه در رابطه با شناسایی عوامل پیش برنده و بازدارنده طرح تجهیز و نوسازی اراضی … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۱۳۸۹
۷۲٫۳
۱۳۹۰
–
۱۳۹۱
۲۸۷٫۵۶
جمع
۲۸۷۷٫۵
۳-۳- روش تحقیق
این تحقیق از نظر پارادایم یا رویکرد غالب جزو تحقیقات کمی میباشد، زیرا در آن از داده های عددی استفاده شده است و بر اساس هدف کاربردی است، زیرا اصول و فنون تئوریهای محض تحقیقات کاربردی را برای حل مشکلات اجرایی و واقعی بهکار میگیرد.
۳-۴- جامعه آماری و روش نمونه گیری
این تحقیق به روش همبستگی انجام شده است . و از نوع توصیفی- همبستگی می باشد . جامعه آماری این تحقیق شامل کارشناسان مدیریت های جهاد کشاورزی غرب گیلان ( مدیر، معاونان فنی، کارشناسان آب و خاک، مسؤلین واحد تولید گیاهی، مسؤلین مراکز ) و ناظرین کشاورزی که حداقل یکسال سابقه کار در تجهیز ونوسازی اراضی را دارا می باشند که بر این اساس تعداد۱۱۹ نفر انتخاب و اقدام به جمع آوری داده ها و اطلاعات مورد نظر، پرسشنامهای بر اساس شناسایی عوامل پیشبرند ه و بازدارنده طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیکاری غرب استان گیلان در سه بخش تهیه گردیده است .
۳- ۵ – ابزار تحقیق
ابزار جمعآوری داده ها در این تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته میباشد که با توجه به اطلاعات به دست آمده از طریق مشاهده، مصاحبه و مطالعه کتابخانهای، جهت انجام فعالیتهای میدانی تحقیق، تدوین گردید. جهت گردآوری داده ها از منابع کتابخانهای شامل کتب، مقالات، مجلات، گزارشهای تحقیقی مدارک و اسناد موجود و نیز استفاده از اینترنت، همچنین پرسشنامه، مصاحبه با اساتید، مدیران، افراد خبره و کارشناسان مطلع بوده است. بخش اول پرسشنامه ویژگیهای شخصی و حرفهای که دارای ۹ گویه ( سن، جنس، وضیعت تأهل، میزان تحصیلات، رشته تحصیلی، پست سازمانی، سابقه کار، سابقه فعالیت در بخش کشاورزی و سابقه فعالیت در تجهیز و نوسازی اراضی ) می باشد و بخش دوم به بررسی شناسایی عوامل پیشبرنده طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیکاری پرداخته شده که شامل ۱۸ گویه بوده و در قالب طیف لیکرت پنج قسمتی ( هیچ، کم، متوسط، زیاد، خیلی زیاد ) می باشد . و بخش سوم پرسشنامه هم به بررسی شناسایی عوامل بازدارنده تجهیز و نوسازی اراضی پرداخته که شامل ۱۹ گویه و در قالب طیف لیکرت پنج قسمتی ( هیچ، کم، متوسط، زیاد، خیلی زیاد ) می باشد انتخاب گردیده است .
برای تعیین پایایی پرسشنامه مذکور نیز تعداد ۲۰ نسخه از پرسشنامه توسط کارشناسان جامعه آماری خارج از حجم نمونه در مرکز استان تکمیل گردید که از طریق محاسبه ضرایب آلفای کرونباخ ضرایب پایایی پرسشنامه مذکور برای عوامل پیشبرنده و عوامل بازدارنده تجهیز و نوسازی اراضی به ترتیب ۸۸۸/۰ و ۸۴۳/ ۰به دست آمد که بیشتر از ۷/۰ بوده و نشان داد وسیله تحقیق از قابلیت اعتماد قابل قبولی جهت جمع آوری اطلاعات برخوردار بوده و مناسب بودن پرسشنامه مورد استفاده است
به منظور روایی پرسشنامه از نظرات استادان راهنما و مشاورین و صاحب نظران امر استفاده گردید که پس از اعمال نظرات اصلاحی آنها پرسشنامه نهایی تدوین گردید .
روش آماری مورد استفاده تحلیل عاملی بود، تحلیل عاملی زمانی که هدف محقق یافتن عاملهای مکنون جهت تلخیص داده ها از بین مجموعه ای از آنها باشد، روش کارآیی است .همچنین پس از بررسی و مرور کتابخانهای و اینترنتی اسناد و منابع مربوطه و استفاده از نظرات استادان و صاحب نظران متغیرها شناسایی شدند و پرسشنامهای با عنوان شناسایی عوامل پیشبرنده و بازدارنده طرح تجهیز و نوسازی اراضی از پاسخگویان خواسته شده است . پس از گردآوری و ورود داده ها به رایانه از نرم افزارSPSS برای تحلیل داده های جمعآوری شده بهره گرفته شد و بر این اساس یافتههای حاصل از تحلیل مقدار KMO برای عوامل پیشبرنده طرح تجهیز و نوسازی اراضی برابر ۷۷۳/۰و برای عوامل بازدارنده برابر ۸۲۵/۰ بوده بدست آمد و چون بالاتر از ۶۰/۰ بوده نشان دهنده آن است که وضعیت داده ها برای تحلیل عامل در حد خوب میباشد. مقدارآماره بارتلت نیز برای عوامل پیشبرنده طرح برابر۸۸۴/۶۸۵ و برای عوامل بازدارنده ۸۸۴/۷۷۲ بدست آمد که در سطح خطای ۱ درصد معنا داری میباشد. اندازه آمارهی KMO و نتایج آزمون بارتلت برای ماتریس همبستگی داده ها در جدول( ۱ ) نمایش داده شده است که حاکی از مناسب بودن متغیرهای وارد شده برای تحلیل است
جدول (۳-۱۰ ) مقدار، KMO آزمون بارتلت و سطح معنا داری برای عوامل پیش برنده و بازدارنده در طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیکاری
عوامل
KMO
بارتلت
سطح معنا داری
پیش برنده
۷۷۳/۰
۸۸۴/۶۸۵
۰۰/۰
بازدارنده
۸۲۵/۰
۸۸۴/۷۷۲
۰۰/۰
۳-۶- روشهای آماری و تجزیه و تحلیل داده ها
برای شناخت بیشتر شرایط موجود و بررسی عوامل پیشبرنده و بازدارنده جامعه مورد مطالعه ابتدا به توصیف اطلاعات بدست آمده از کارشناسان توسط ابزار تحقیق (پرسشنامه) پرداخته شده و تمامی متغیرهای مورد نظر را به صورت توصیفی مورد بررسی قرار میدهد. لذا به منظور پوشش مناسب، متغیرهای مورد نظر در چند بخش به صورت ویژگیهای فردی، پاسخگویان، همچنین نگرش نسبت به عوامل پیشبرنده وبازدارنده طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری شده است.
در بخش توصیفی به بررسی وضعیت موجود متغیرهای تحقیق پرداخته و به همین منظور از مشخصههای آماری همچون فراوانی، درصد، نما، میانگین و انحراف معیار استفاده شده و براساس نیاز از آماره های مرکزی و پراکندگی چون میانگین و انحراف معیار جهت رتبه بندی و اولویت بندی گویه های بخشهای مختلف تحقیق استفاده گردیده است.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 06:23:00 ق.ظ ]
|