در یافته­های پیشین اظهار شده است که همبستگی شایع بین نسبت انگشت ۲ به ۴ و عملکرد ورزشی شاید بیشتر به کارآیی هوازی مربوط است تا به قدرت و شتاب (موگان و علیجانی، ۱۳۸۴)
نسبت طول انگشت دوم به چهارم شاخص خیلی خوبی از تستوسترون جنینی است که می ­تواند عملکرد ورزشی را در ورزش­های مختلف پیش بینی کند.
۱۸٫۲٫۲٫ فوتسال
فوتسال به بازی فوتبال درون سالن، گفته می­ شود. این رقابت‌­ها در زمینی به ابعاد زمین بسکتبال، در محل‌­های سرپوشیده انجام می‌گیرد. فوتسال (FUTSAL)، واژه بین‌المللی برای این رشته ورزشی است. این واژه برگرفته از لغات اسپانیایی FUTbol و SALA به معنی درونی یا درون سالن است.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۱٫۱۸٫۲٫۲٫ تاریخچه فوتسال
منشا شکل گیری فوتسال به شهر مونته‌ویدئوی اوروگوئه باز می­گردد. در سال ۱۹۳۰، ژوان کارلوس سریانی، فوتبال ۵ نفره را برای مسابقات جوانان در YMCA پی‌ریزی کرد. فوتسال به سرعت در آمریکای‌جنوبی بخصوص برزیل محبوبیت پیدا کرد. بسیاری از بازیکنان بزرگ و مشهور فوتبال برزیل، از طریق کسب مهارت‌­های رشته ورزشی فوتسال، سبک‌­ها و متد­های خود را در رشته فوتبال گسترش دادند و این موضوع زمینه مطرح شدن آن­ها را به عنوان بازیکنان بزرگ فوتبال فراهم کرد. بازیکنانی مانند پله، زیکو، به‌به‌تو و سایر ستاره‌­های فوتبال برزیل مهارت‌­های خود را از طریق بازی در زمین‌­های فوتسال و شرکت در این رشته ورزشی ترقی دادند. از آن هنگام، برزیل راه خود را به سوی مطرح شدن به عنوان قطب اصلی فوتسال جهان در پیش گرفت و اکنون مسابقات این رشته ورزشی تحت حمایت فیفا در سراسر جهان بر‌گزار می­ شود.
اولین رقابت بین‌المللی فوتسال در سال ۱۹۶۵ بر‌گزار شد، زمانی که پاراگوئه اولین جام آمریکای‌جنوبی را بدست آورد. ۶ جام دیگر در آمریکای‌جنوبی تا سال ۱۹۷۹ بر‌گزار شد که برزیل پیروز تمامی این میادین بود. برزیل جایگاه خود را به عنوان قدرت برتر در اولین جام آمریکایی تا سال ۱۹۸۰ حفظ کرد و این جام را بار دیگر در سال ۱۹۸۴ بدست آورد.
۲٫۱۸٫۲٫۲٫ فوتسال در ایران
فوتسال ایران به صورت سازمانی از سال ۱۹۹۶ فعالیت خود را آغاز نمود. زمانی که داریوش مصطفوی رئیس وقت فدراسیون حکم دبیر فوتسال کشور را به محمد صادق درودگر ابلاغ نمود و او دومین دوره مسابقات سراسری کشور را سازماندهی نمود. بعد­ها و با تشکیل کمیته فوتسال در زمان همان فدراسیون، درودگر به عنوان رئیس این کمیته انتخاب شد. او همچنین از سوی مقامات کنفدراسیون فوتبال آسیا به سمت نایب رئیسی کمیته فوتسال این قاره رسید تا برترین تیم فوتسال قاره در کنفدراسیون صاحب منصب شود.
تیم ملی فوتسال ایران از سال ۱۹۹۲ به این‌سو در تمام دوره‌­های جام جهانی فوتسال شرکت داشته و در مسابقات قهرمانی فوتسال جهان، فیفا ۱۹۹۲ که نخستین حضور خود در دومین دوره این جام را تجربه می کرد، توانست به مرحله نیمه ‌نهایی صعود کند و به مقام چهارم برسد.
۳٫۲٫ پیشینه پژوهش
دریک بررسی طولی درنسبت­های طول انگشتان و استقامت دراجرا و اثرتستوسترون درسرعت اجرا­های ورزشی، روی ۴۷ مرد در ۵ مسابقه ۴ مایلی و ۴۰ زن درمسابقه ۱ مایلی توسط مینینگ وهمکاران در سال ۲۰۰۷ انجام شد وگزارش کردند، نسبت طول انگشتان علاوه برمقادیرتستوسترون قبل ازتولد بر روی سیستم عروقی VO2 MAX تاثیرگزاربوده وبهره هوازی را افزایش داده وعملکرد بسزایی داشته است. زمانیکه این فرضیه را بروی پسران ۱۰ تا ۱۷ ساله در استارت­های ۵۰ متر سرعت تست کردند، متوجه ارتباط مثبت آن با نسبت انگشت دوم به چهارم شدند (منینگ و هیل، ۲۰۰۹).
در پژوهشی مانینگ و همکاران (۲۰۰۹) گزارش شد که نسبت انگشت ۲ به ۴ دست راست و چپ به طور مثبت با زمان دوی سرعت در پسران همبستگی دارد (فرامرزی و همکاران، ۱۳۸۹). همچنین گزارش شد که همبستگی نسبت انگشت ۲ به ۴ و سرعت دویدن بوسیله حذف اثر فاکتور­های سن، BMI و شاخص بلوغ تغییر نمی­کند. به هر حال بعد از کنترل اثر این قبیل فاکتور­ها، همبستگی جزئی بین نسبت انگشت ۲ به ۴ و دوی سرعت ضعیف شد(منینگ و هیل، ۲۰۰۹).
تحقیقات انجام شده به وسیله هاپسون و همکاران در سال ۲۰۱۲ نشان داد که بین سطوح بالاتر تستوسترون و نسبت انگشت دوم به چهارم ارتباط معنی داری وجود دارد (همپسون و اسناکر، ۲۰۱۲).
رنسون و همکاران نیز در سال۲۰۱۳ با انجام تست‌­هایی درانگشتان دوم و چهارم دست ۵۰ دختروپسر ۱۱-۸ ساله را موردپژوهش قراردادند. یافته­های نسبت آن­ها حاکی از ضریب همبستگی بالایی درارتباط بین سطوح تستوسترون، استروژن بالای کودکان قبل وبعدازتولد بود. همچنین سلامت، تناسب اندام وتوانایی ورزشی مطلوب نتیجه تست­های انجام شده روی این کودکان بود.
رنسون و همکاران در سال ۲۰۱۳ زمانی که درافراد باردار نسبت رقمی طول انگشت دوم به چهارم گزارش کردند، پس از ۱۴ هفته بارداری، مادرانی که جنین آنهانسبت طول انگشت دوم به چهارم بیشتری داشتند، سطح بالاتری ازتستوسترون را گزارش کردند (رانسون و همکاران، ۲۰۱۳).
هیل و همکاران[۱۴]در پژوهش خود بیان داشته اند که ۲D: 4D پایین در دست چپ و راست با عملکرد بعضی از ورزش­ها و همچنین افزایشVO2 max و غلظت بالای لاکتات ماکزیمم در پسران نوجوان همراه است. زیرا این عملکرد­ها تابعی از حساسیت بالا به تستوسترون قبل از تولد و همچنین تستوسترون گردش خون می­باشد (هیل و همکاران، ۲۰۱۲).
کیلداف و همکاران[۱۵]نسبت پایین انگشت دوم به چهارم را نشانگر پیش بینی کننده در پاسخ به تستوسترون آزاد قلمداد کرده ­اند. زمانی که مردان تمرین کرده در شرایط چالش جسمانی قرار می­گیرند که این ارتباط تحت برنامه­ی تستوسترون جنینی قرار دارد (کیلداف و همکاران، ۲۰۱۳).
گیفن و همکاران[۱۶]در پژوهش عنوان داشته اند که در مردان نسبت انگشت دوم به چهارم پایین­تر از زنان است، واین نسبت پایین، به نظر می­رسد با حضور در تیم اول ورزش دانشگاهی در هر دو جنس مرد و زن منطبق است (گیفین و همکاران، ۲۰۱۲).
تامیوا و همکاران[۱۷]در پژوهش خود که بر روی کشتی گیران رشته سومو انجام داده­اند دریافتندکشتی گیرانی که در رنکینگ از موقعیت بهتری برخوردارند دارای نسبت انگشت دوم به چهارم پایین تری هستندو همبستگی منفی و معناداری بین ۲D: 4D و قابلیت ­های ورزشی کشتی گیران سومو وجوددارد. همچنین این نسبت ممکن است یک پیش بینی کننده ضعیف برای ورزش­های نیازمند به توان انفجاری نسبت به ورزش­های نیازمند به استقامت باشد (تامیوا و همکاران، ۲۰۱۲).
در پژوهشی دیگر که توسط پیترز و همکارانش[۱۸]برروی ۱۴۵ ژیمناستیک کارکلاس جهانی در سه رشته مختلف که عملکرد آن­ها در سه گروه پایین، متوسط و عالی مشخص شد، هیچ تفاوت قابل توجهی در ۲D: 4D بین گروه­ ها یافت نشد و هیچ ارتباطی بین ۲D: 4D با ویژگی­های آنتروپومتری، آندروژنی و سوماتوتایپ آن­ها مشاهده نشد و نتیجه گیری نمود که ۲D: 4D برخلاف دیگر ویژگی­های آنتروپومتری یک فاکتور ارجح برای عملکرد ژیمناستیککار­ها در کلاس جهانی نیست (پیترز و همکاران، ۲۰۱۳).
در مطالعه­ ای که توسطویکس و همکارانش[۱۹]انجام گرفته نسبت انگشت دوم به چهارم با فاکتور­های خطر بیماری ای. ال. اس (نوعی بیماری نورون­های حرکتی[۲۰]) ارتباط داشته و این فرضیه مطرح می­ شود که وقوع این بیماری دلایل ژنتیکی دارد (ویکس، ۲۰۱۲).
در پژوهش دیگری که توسط هونکوپ و همکارانش[۲۱]انجام گرفته ۲D: 4Dنشانگر سطح تستوسترون جنین است و نسبت پایین آن نشان دهنده سطح بالای تستوسترون دوران قبل از تولد است. عملکرد ورزشی به طور مثبت تحت تاثیر سطح تستوسترون گردش خون است، پس به طور مشابه تستوسترون دوران جنینی ممکن است اثر مثبتی برعملکرد ورزشی داشته باشد. این پژوهش بیان می­ کند که هورمون تستوسترون دوران جنینی بعضی از اجزای آمادگی جسمانی را بیشتر از سایر اجزای تسهیل می­ کند به طور مثال این هورمون ارتباط قویتری با استقامت (نسبت به قدرت) دارد(جوهانز، ۲۰۱۲)
درمطالعه­ای که بوسیله­ی هولزاپفل و همکاران[۲۲]انجام گرفته۲D: 4D پایین در هر دو دست با حساسیت بالای آندروژن همراه است، که نشان دهنده تعدادکم تکرار­های سه گانه سیتوزین –آدنین –گوانین (CAG)در اگزون یک ژن گیرنده­ی آندروژن است. تمرین استقامتی منجر به افزایش بالایی در ظرفیت جذب VO2 max در مردان با تعداد نسبتاً کم تکرار­های CAG می­ شود و پیشنهاد ارتباط بین ۲D: 4D هر دو دست باVO2 max را ارائه نمود. همچنین بیان نمود که قویترین ارتباط یافت شده بین ۲D: 4D دست راست با عملکرد دوی استقامت است و یک ارتباط معکوس بین ۲D: 4Dهر دو دست با VO2 max و سرعت دویدن، غلظت لاکتات اوج در پسران در دوران بلوغ گزارش شده است و ارتباط بین۲D: 4D با عملکرد دو­های استقامت به نظر می­رسد با واسطه­ RER max(میزان حداکثری تبادل تنفسی) در مردان دونده­ی استقامتی انجام می­گیرد (هولزاپفل، ۲۰۱۳).
پژوهش دیگری برروی شناگران تیم ملی هند (زنان و مردان) انجام گرفته و۲D: 4D در هر دو جنس پایین­تر از یک است و در مردان نسبت به زنان پایین­تر است(ساندکار و همکاران، ۲۰۱۳).
در پژوهشی که توسط پیترز و همکاران[۲۳]انجام گرفته نسبت ۲D: 4D دست چپ با هر کدام از ترکیبات آمادگی جسمانی (تعادل، سرعت و حرکت، انعطاف پذیری، قدرت انفجاری، چابکی، استقامت) بررسی گردید و مشخص شد بین نسبت۲D: 4D دست چپ همبستگی وجود ندارد و این نسبت برخلاف دیگر ویزگی­های آنتروپومتری به نظرنمی رسد ارتباطی باترکیبات آمادگی جسمانی در دختران جوان داشته باشد، پس نمی­تواند در برنامه ­های تعیین استعدادیابی برای توانایی ورزشی دختران مد نظر قرار گیرد(پیترز و همکاران، ۲۰۱۳).
در پژوهش آرویند و همکاران[۲۴]که برروی زنان ورزشکار و گروه کنترل غیر ورزشکار اجرا شد این نتیجه حاصل شد که میانگین تستوسترون آزاد سرم و تستوسترون کل سرم در زنان ورزشکار بیشتر از زنان غیر ورزشکار بود و در هر دو گروه ارتباط منفی بین تستوسترون سرم و نسبت انگشت دوم به چهارم یافت شد(آرویند، ۲۰۱۲).
در پژوهشی که توسط رحیمه مهدیزاده در سال ۱۳۹۱بر روی ۴۰ زن تمرین کرده­ی دانشجو با میانگین سنی ۲۲ سال انجام شد مشخص گردید که بین ۲D: 4D با استقامت عضلانی ارتباطی وجود نداردو استقامت عضلانی نمی­تواند بوسیله­ی ابعاد آنتروپومتری قابل پیش بینی باشد، بنابراین پارامتر­های آنتروپومتری دست نباید برای انتخاب ورزشکاران زن مورد ارزیابی قرار گیرد (مهدیزاده و همکاران، ۲۰۱۳).
در پژوهش سودهاکار۴ آمده که که بازیکنان کبدی مرد نسبت D: 4D2 قابل توجه پایین تری در مقایسه با جمعیت غیر ورزشکار هند دارند. نسبتD: 4D2 می ­تواند به عنوان معیار قابل اعتماد هنگام غربالگری آینده نگر بازیکنان مورد استفاده قرار گیرد (ساندکار و همکاران، ۲۰۱۴).
قربانی در سال ۱۳۹۳ در پژوهش خود نشان داد که بین ویژگی­های پیکر سنجی، فیزیولوژیکی و زیست حرکتی بازیکنان فوتبال پسر نوجوان نخبه ارتباط معناداری با نسبت انگشت دوم به چهارم دست راست یا دست چپ وجود ندارد و فقط بین قدرت عضلانی دست راست با نسبت انگشت دوم به چهارم دست راست ارتباط معناداری وجود دارد.
کشاورز در سال ۱۳۹۳ در پژوهش خود نتیجه گیری کرد که بین نسبت انگشت دوم به چهارم تکواندوکاران مرد و زن ارتباط معنی داری با ویژگی­های پیکری و فیزیولوژیکی و هورمون­های تستوسترون، استروژن و کورتیزول سرم ندارد.
فصل سوم
(روش پژوهش)
۱٫۳٫ مقدمه
در فصل حاضر، پژوهشگر روش پژوهش شامل نوع روش، جامعه و نمونه آماری، متغیر­های پژوهش، روش جمع آوری اطلاعات، ابزار پژوهش و روش تجزیه و تحلیل آماری را مطرح خواهد کرد.
۲٫۳٫ روش و طرح پژوهش
روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی می­باشد.
۳٫۳٫ جامعه آماری و حجم آن
جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه بازیکنان حاضر در اردوی تیم ملی فوتسال بانوان ایران و فوتسالیست­های دختر آماتور (غیرنخبه) شاغل در باشگاه­های ورزشی شهر تهران می­باشد.
۴٫۳٫ بر آورد حجم نمونه و روش نمونه گیری
حجم نمونه پژوهش حاضر به صورت هدفمند انتخاب شد که شامل ۲۰ نفر از بازیکنان تیم ملی فوتسال بانوان و ۱۵ نفر از بازیکنان فوتسال دختر آماتور باشگاه­های منطقه ۸ شهر تهران می­باشد.
۵٫۳٫ متغیر­ها
متغیر­های پژوهش حاضر عبارتند از:
۱٫۵٫۳٫ متغیر ملاک
نسبت طول انگشت دوم به چهارم دست.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...