(۵-۴)
α و β ضرایب ثابت در تابع چگالی احتمال و η معکوس مقدار فیتنس می باشد. فرومون در تکرار جدید از رابطه (۵-۵) محاسبه می شود.

(۵-۵)
۵-۴- الگوریتم هایبرید کولونی مورچگان و نلدر مید (ACO-NM)
فلوچارت الگوریتم هایبرید کولونی مورچگان و نلدرمید مطابق شکل (۵-۲) می­باشد. در مرحله اول، پارامترهای مدل شامل امپدانس شاخه­ها و تقاضای بار در باس بارهای مختلف شبکه توزیع، ماکزیمم و مینیمم مقدار تولید پراکنده و بار متغیر شبکه و ظرفیت خازنهای سوئیچ­شونده نصب شده در مکانهای مختلف شبکه تعریف می­شوند. در مرحله دوم، جمعیت اولیه مورچه­ها و مقدار فرومون اولیه تولید می­شوند برای هر مورچه از یک کولونی (تعداد M مورچه متناظر با متغیرهای مسئله شامل وضعیت خازنها، تپ­چنجر ترانسفورماتور، تولیدات پراکنده و بارهای متغیر شبکه)، برای مورچه­ها با بهترین موقعیت در هر کولونی (تعداد N کولونی). در مرحله سوم، احتمالات گذار کلی (مطلق) بر مبنای شدت فرومون و هزینه­ های مختلف بین هر جفت مورچه با بهترین موقعیت در کولونی­های متفاوت و همچنین احتمالات گذار محلی بر مبنای شدت فرومون و هزینه­ های مختلف بین هر جفت مورچه در یک کولونی بایستی محاسبه گردد. در مرحله چهارم، بر اساس قانون روت ویل انتخاب کنید : موقعیت کلی (مطلق) و سپس به شدت فرومون باید به روز رسانی شود بعلاوه باید بر اساس قانون روت ویل انتخاب کنید : موقعیت محلی و سپس باید شدت فرومون به روزرسانی شود. در مرحله پنجم، بایستی انتخاب موقعیت بعدی بر اساس بهترین موقعیت محلی و کلی انجام پذیرد و وضعیت خازن­ها ، تپ­چنجر ، تولید پراکنده DG و بارهای متغیر شبکه تعیین شود. در مرحله ششم، اگر شرایط همگرایی کولونی مورچگان فراهم نشد روند حل الگوریتم مجددا وارد مرحله (۲) برای تولید نسل اولیه جدید غیر تکراری می­ شود. اما در صورت همگرایی حل مسئله توسط کولونی مورچگان، جواب حاصل به عنوان جواب اولیه الگوریتم نلدرمید در نظر گرفته می­ شود. در مرحله هفتم، بر اساس روش NM انتخاب کنید : روش نلدر- مید برای M مورچه هر کولونی به کار گرفته شود و بر این اساس یک جمعیت ۱ + M تایی را برای تشکیل یک سیمپلکس M بعدی، به طور تصادفی تشکیل می­ شود. در مرحله هشتم، باید مراحل الگوریتم نلدرمید شامل ایجاد جمعیت اولیه، انعکاس، گسترش، انقباض اجرا شود و جواب بهینه محلی حول جواب بهینه مطلق حاصل از بکارگیری کولونی مورچگان تعیین گردد. در مرحله نهم، شرایط همگرایی الگوریتم نلدر- مید بررسی می­ شود اگر همگرایی حاصل شده و جواب بهینه محلی حول بهینه مطلق بهبود در هزینه­ها را نشان داد آن را به عنوان بهینه نهایی انتخاب می­کنیم که در واقع بهترین مقدار برای متغیرهای شبکه می­باشد که شامل وضعیت قطع یا وصل خازنها، میزان تولید برای تولیدات پراکنده DG، موقعیت تپ­چنجر، مقدار مصرف بارهای متغیر شبکه می­باشد. اما اگر الگوریتم نلدرمید به جواب همگرا نشد باید به مرحله هفتم بازگردد و جمعیت جدید با تغییر جمعیت قبلی برای اجرای مجدد الگوریتم بازسازی نماید.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

تعریف پارامترها شامل:
امپدانس شاخه­ها و تقاضای بار در باسبارهای مختلف شبکه توزیع
ماکزیمم و مینیمم مقدار تولید پراکنده و بار متغیر شبکه
ظرفیت خازنهای سوئیچ­شونده نصب شده در مکانهای مختلف شبکه
جمعیت اولیه و مقدار فرومون اولیه تولید شود:
برای هر مورچه از یک کولونی (تعداد M مورچه متناظر با متغیرهای مسئله شامل وضعیت خازنها، تپ­چنجر ترانسفورماتور، تولیدات پراکنده و بارهای متغیر شبکه)
برای مورچه­ها با بهترین موقعیت در هر کولونی (تعداد N کولونی)
محاسبه شود :
احتمالات گذار محلی بر مبنای شدت فرومون و هزینه­ های مختلف بین هر جفت مورچه در یک کولونی.
محاسبه شود :
احتمالات گذار کلی (مطلق) بر مبنای شدت فرومون و هزینه­ های مختلف بین هر جفت مورچه با بهترین موقعیت در کولونی­های متفاوت.
بر اساس قانون روت ویل انتخاب کنید :
موقعیت کلی (مطلق)
به روزرسانی :
شدت فرومون
بر اساس قانون روت ویل انتخاب کنید :
موقعیت محلی
به روزرسانی :
شدت فرومون
trail intensities
انتخاب موقعیت بعدی بر اساس بهترین موقعیت محلی و کلی.
تعیین وضعیت خازن­ها ، تپ­چنجر ، تولید پراکنده DG و بارهای متغیر شبکه.
اگر شرایط همگرایی روش نلدر- مید فراهم شد ?
بهترین حل را انتخاب کنید : (۱) وضعیت قطع یا وصل خازنها (۲) میزان تولید برای تولیدات پراکنده DG (3) موقعیت تپ­چنجر (۴) مقدار مصرف بارهای متغیر شبکه.
بر اساس روش NM انتخاب کنید :
جمعیت ۱ + M را برای تشکیل یک سیمپلکس M بعدی، به طور تصادفی.
روش نلدر- مید برای M مورچه هر کولونی به کار گرفته شود.
محاسبه کنید :
ایجاد جمعیت اولیه، انعکاس ، گسترش ، انقباض.
تعیین جواب بهینه محلی حول جواب بهینه مطلق حاصل از بکارگیری کولونی مورچگان.
اگر شرایط همگرایی کولونی مورچگان فراهم شد ?
مقایسه جواب حاصل از حل مسئله جایابی بهینه خازن در شبکه توزیع با هدف کاهش تلفات:
الگوریتم کولونی مورچگان و روش نلدر- مید
شکل (۵-۲) : فلوچارت الگوریتم هایبرید کولونی مورچگان ACO و نلدر- مید NM
۵-۵- مطالعه حالت پایه (جایابی خازن به منظور کاهش تلفات توسط روش NM – ACO)
حل مسئله بهینه سازی جایابی خازن به طور هماهنگ با تولید پراکنده DG برای شبکه توزیع شعاعی ۳۰ باسه نمونه با توجه به شرایط پیش فرض اولیه بوسیله الگوریتم هایبرید پیشنهادی ACO-NM انجام شده است. مدت زمان همگرایی به جواب بهینه مسئله معادل ۱۰ ثانیه است که منحنی فیتنس یا تابع هدف مسئله بهینه­سازی جایابی خازن طی ۲۰۰ تکرار مطابق شکل (۵-۳) می­باشد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...