همچنین در برنامه چهارم توسعه به عنوان چشم انداز بیست ساله، بر خصوصی سازی تأکید فراوان شده است. در افق بیست ساله از جهت رفاه ملی، هر ایرانی باید از عواملی مانند فرصت های برابر و توزیع مناسب درآمد بهره مند باشد. هر دو موارد مذکور در نتیجه ی کارایی بازار سرمایه به دست می‌آیند. ‌بنابرین‏ نیاز به استفاده از ابزارهای مالی جدید به ویژه الگوهای پیش‌بینی بحران های مالی که به کارایی مدیریتی در بازار سرمایه از راه افشای وضعیت واقعی بنگاه یاری می‌کنند، احساس می شود. (پورمهر، ۱۳۸۶ ص ۹).

۴-۱ اهداف تحقیق:

۱-۴-۱اهداف اصلی:

هدف اصلی تحقیق ، بررسی اثر گذاری استراتژی عملکرد مدیریتی بر مدیریت ریسک در زمان بحران مالی در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌باشد. اهمیت این پژوهش در این است که ،به گونه ای تجربی به مدیران و استفاده کنندگان درون سازمانی نشان دهد که، عملکرد مدیریتی نقش با اهمیت را در مدیریت و کنترل ریسک در زمان بحران مالی دارد، این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی است و به دنبال به دست آوردن چارچوبی مناسب می‌باشد.

۲-۴-۱اهداف فرعی:

۱-فراهم آوردن شرایط لازم و کافی جهت ارائه راهکاری مدیریتی برای کنترل ریسک در زمان بحران مالی.

۲-کمک به صنایع مختلف کشور با توجه به حجم و انداره فعالیت آن، جهت مقابله با ریسک و مدیریت آن در زمان بحران مالی .

۵-۱ فرضیه های تحقیق:

فرضیه اصلی:

  1. بین عملکرد مدیریتی و مدیریت ریسک در زمان بحران مالی رابطه ی معنی داری وجود دارد؟

فرضیه فرعی:

    1. بین عملکرد مدیریت و بحران مالی رابطه ی معنی داری وجود دارد ؟

  1. بین عملکرد مدیریت و مدیریت ریسک رابطه ی معنی داری وجود دارد؟

۶-۱ چارچوب نظری تحقیق:

در این پژوهش تأثیر عملکرد مدیریتی بر مدیریت ریسک در زمان بحران مالی در شرکت‌های پذیرفته شده دربورس اوراق بهادار تهران مورد ارزیابی قرارمی گیرد. متغیرهای مورد استفاده عبارتند از استراتژی عملکرد مدیریت،مدیریت ریسک و شاخص بحران مالی می‌باشد .

در این پژوهش، عملکرد مدیریتی متغیر وابسته می‌باشد که عبارت است از انتخاب رویه های حسابداری توسط مدیریت برای رسیدن به اهدافی خاص.این متغیر ازطریق اقلام تعهدی اندازه گیری می‌گردد و در این راستا از مدل تعدیل شده جونز استفاده می شود.

ساختارهیئت مدیره،ساختار مالکیت و سرمایه گذاران نهادی به عنوان برخی از سازو کارهایی که در فرضیه های پژوهش به عنوان متغیرهای مستقل مطرح و تأثیرآنها ‌بر متغیر وابسته مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

تعیین دلایل بحران مالی کار آسانی نیست، اما به طور کلی موارد زیر را می توان نام برد:

۱- ویژگی های سیستم اقتصادی

۲- رقابت

۳-تغییرات در تجارت

۴- نوسانات تجاری

۵- تأمین مالی

۶- تصادفات

۷- سوء مدیریت

۸- تصمیمات دولت

۹-تغییرات نرخ بهره

۱۰- هزینه بالای تولید

۱۱-تورم

۱۲- نوسانات قیمت مواد اولیه

اما مهمترین آن ها سوء مدیریت است که می توان از آن پیشگیری و ریسک را کنترل واز آن اجتناب نمود. با توجه به اهمیت پیش‌بینی بحران مالی، تحقیقات فراوانی در این زمینه صورت گرفته است.

زمانی که برخی از افراد مانند مدیران و سهام‌داران عمده بیشتر از سایر سرمایه گذاران از وضعیت حال و چشم انداز آینده شرکت اطلاع دارند ، می‌توانند ازروش های مختلف از این مزیت اطلاعاتی به نفع خود وبه زیان سایر سرمایه گذاران استفاده کنند . برای مثال آن ها می‌توانند با تحریف ویا مدیریت اطلاعات از موقعیت خود سوء استفاده کنند.

ریسک اخلاقی، ناشی از جدایی مالکیت از مدیریت است. این خطر وجود دارد که مدیران برای کسب سود وخلق ثروت تلاش کافی نکنند وهر نوع ضعف در عملکرد شرکت را ‌بر مبنای‌ عواملی که خارج از کنترل آن ها می‌باشد، توجیه کنند یا سهام‌داران عمده که کنترل شرکت را در دست دارند از طریق انجام معاملات غیر منصفانه با شرکت ها و اشخاص وابسته به خود به زیان سایر سرمایه گذاران عمل کنند .این وضعیت نیز باعث بی اعتمادی سهام‌داران و اخلال در عملکرد بازارهای سرمایه خواهد شد.

۷-۱ تعریف واژه ها و اصطلاحات:

هر پژوهشی ناگزیر از استفاده ی واژگان و اصطلاحات خاصی مرتبط با موضوع مورد مطالعه می‌باشد، پژوهش حاضر نیز از این امر مستثنی نبوده و شامل واژگانی است که در زیر تعریف آن ها ارائه می‌گردد.

بحران مالی :

کاهش قدرت سودآوری شرکت ها که احتمال عدم توانایی بازپرداخت بهره واصل بدهی را افزایش می‌دهد و یا به عبارتی، وضعیتی که در آن جریان‌های نقدی شرکت از مجموع هزینه های بهره مربوط به بدهی بلندمدت کمتر است(احدی دولت سرا، ۱۳۸۷،ص ۹)

عملکرد مدیریتی : میزان بازدهی ایجاد شده ،که حاصل راهکارهای ارائه شده توسط مدیریت می‌باشد.(رود پشتی-۱۳۸۸)

ریسک : این ریسک به معنی احتمال عدم توانایی واحد تجاری در پرداخت به موقع بدهی ها و ایفای تعهدات خود در سر رسید این بدهی ها می‌باشد ( لی و فارقر-۲۰۰۹).

۸-۱ ساختار تحقیق:

در این فصل کلیات تحقیق شامل بیان مسئله، اهمیت و ضرورت تحقیق، اهداف تحقیق، فرضیه‌ها و روش تحقیق، قلمرو تحقیق و تعریف واژه ها و اصطلاحات کلیدی تحقیق مورد بحث قرار گرفت .

در فصل دوم، ابتدا به مباحث نظری تحقیق پرداخته و معیارهای شناخت عملکرد مدیریتی و مدیریت رسک در زمان بحران مالی بیان خواهد شد. در ادامه نیز خلاصه ای ازپیشینه تحقیقات انجام شده در زمینه تحقیق مذکور ارائه خواهد شد .

در فصل سوم، روش تحقیق و جمع‌ آوری داده ها، شامل مدل و متغیرهای مدل تحقیق، نحوه آزمون فرضیه‌ها، جامعه آماری و نمونه تحقیق معرفی می‌گردد.

فصل چهارم ،به تجزیه و تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیه های آماری تحقیق اختصاص دارد.

فصل پنجم، تحلیل نتایج حاصل از آزمون فرضیه های تحقیق به همراه پیشنهادات تحقیق بیان خواهد شد.

فصل دوم

مروری بر ادبیات تحقیق

۱-۲ مقدمه :

تدوین کنندگان استانداردهای حسابداری، حسابداری را به عنوان زبانی تعریف کرده‌اند که مدیریت از آن برای ایجاد ارتباط با سهام‌داران و سایرین استفاده می‌کند. از طریق چارچوبی به نام حسابرسان مستقل و تدوین قوانین و مقررات اوراق بهادار، استانداردهای حسابداری می‌تواند یک ارتباط کم هزینه و معتبر برای گزارش اطلاعات برای مدیریت تأمین نماید. به طور ایده آل گزارشگری مالی می‌تواند برای سهام‌داران این فرصت را ایجاد نماید که شرکت‌های با عملکرد قوی از ضعیف مجزا شده و از این طریق موجب تخصیص هرچه بهتر منابع و تصمیم گیری خردمندانه سهام‌داران شود.همچنین موجب شفافیت و جلب اعتماد سرمایه گذاران می شود. (هیلی و واهلن [۱] ،۲۰۰۹، ۳۶۵)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...