(۴-۲۳) و (۴-۲۴) نشان داده شده است.
در چیلرهای خنک‌شونده با آب سیال خنک‌کننده بعد از عبور از جذب‌کننده وارد کندانسور شده و با گرفتن گرمای مبرد و تقطیر آن دوباره به برج خنک‌کن بر می‌گردد، در آنجا سیال خنک‌کننده با از دست دادن گرما خنک می‌شود و دوباره وارد سیکل می‌گردد.
در چیلرهای خنک‌شونده با هوا، گرمای کندانسور از طریق هوا به خارج از کندانسور منتقل می‌شود و از این طریق سیال خنک‌کننده باعث تقطیر مبرد در کندانسور می‌شود. در این نوع از چیلرها، با توجه به نوع سیال خنک‌کننده که هوا می‌باشد کندانسور در دما و فشار بالاتری نسبت به چیلرهای خنک‌شونده با آب کار می‌کند. وقتی کندانسور در دما و فشار بالا، کار می‌کند باعث افزایش دمای اواپراتور شده به همین دلیل ضریب عملکرد سیستم نسبت به چیلرهای سردشونده با آب کاهش می‌یابد.
در چیلرهای خنک‌شونده با هوا، چون سیال خنک‌کننده هوا می‌باشد برج خنک‌کن از سیکل حذف شده است در نتیجه در مقایسه با چیلرهای سردشونده با آب، سیستم کوچکتر می‌باشد و هزینه‌ی اولیه کاهش می‌یابد اما برای مقایسه چیلرهای خنک‌شونده با هوا و چیلرهای خنک‌شونده با آب باید کاهش هزینه‌ی اولیه و کاهش ضریب عملکرد را هم زمان در نظر گرفت.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

    1. چیلرهای جذبی دو اثره:

چیلرهای جذبی دو اثره برای افزایش راندمان چیلرهای جذبی تک اثره طراحی و ساخته شده‌اند. تفاوت ساختاری اصلی این دو، در تعداد ژنراتورهای آنها می‌باشد که چیلرهای جذبی دو اثره مجهز به دو ژنراتور و چیلرهای جذبی تک اثره دارای یک ژنراتوراند. این نحوه چیدمان باعث بالا رفتن راندمان دستگاه می‌شود. برای این منظور باید دما درسیکل دو اثره بیشتر از سیکل تک اثره باشد تا بخار مبرد تولید شده در ژنراتور دما بالا، بتواند انرژی مورد نیاز برای گرم کردن محلول غلیظ عبوری از ژنراتور دما پایین را فراهم‌ کند. چیلرهای ‌جذبی دو اثره نیاز به یک منبع گرمایی با دمای بالاتر از ۱۵۰ دارند.
چیلرهای جذبی دو اثره به جهت بازدهی بسیار خوب در مقایسه با چیلرهای تک اثره نیاز به برج خنک‌کن کوچکتری دارند، بدیهی است که این امر موجب کاسته شدن از سرمایه گذاری اولیه خواهد شد. میزان انرژی مصرفی در چیلرهای دو اثره به مراتب کمتر از چیلرهای تک اثره می باشد، و ضریب عملکرد چیلرهای جذبی دو اثره تقریباً دو برابر ضریب عملکرد چیلرهای تک اثره می‌باشد.

    • تقسیم‌بندی چیلرهای جذبی بر اساس نحوه عبور سیال کاری از کندانسور و ژنراتور کارکرد:
    1. چیلرهای جذبی دو اثره با جریان سری
    1. چیلرهای جذبی دو اثره با جریان موازی
    1. چیلرهای جذبی دو اثره با جریان سری:

در چیلرهای جذبی دو اثره با جریان سری، سیال کاری به ترتیب ازکندانسور دما پایین، کندانسور دما بالا، ژنراتور دما بالا، ژنراتور دما پایین عبور می‌کند واین سیکل تکرار می‌شود.

    1. چیلرهای جذبی دو اثره با جریان موازی:

در چیلرهای جذبی دو اثره با جریان موازی، بخشی از محلول وارد ژنراتور دما بالا و کندانسور دما بالا و بخشی دیگر از محلول وارد ژنراتور دما پایین و کندانسور دما پایین می‌شود. در چیلرهای جذبی دو اثره کندانسور می‌تواند به ‌وسیله‌ی آب یا هوا خنک شود، بر همین اساس این چیلرها را به چیلرهای جذبی دو اثره‌ی خنک‌شونده با آب و چیلرهای جذبی دو اثره‌ی خنک‌شونده با هوا تقسیم‌‌بندی می‌کنند که در در شکل‌های (۴-۲۵) و (۴-۲۶) نشان داده شده‌اند.

شکل(۴-۲۳): چیلر جذبی لیتیوم برماید تک مرحله‌ای خنک‌شونده با آب[۴۳]
شکل(۴-۲۴): چیلر جذبی لیتیوم برماید تک مرحله‌ای سرد شونده با هوا[۴۳]

شکل(۴-۲۵): چیلر جذبی لیتیوم برماید دو مرحله‌ای خنک‌شونده با آب[۴۳]
شکل(۴-۲۶): چیلر جذبی لیتیوم برماید دو مرحله‌ای خنک‌شونده با هوا[۴۳]
اجزای اصلی چیلرهای جذبی دو اثره عبارتند از: اواپراتور، جذب کننده، ژنراتور با درجه‌ی حرارت بالا، ژنراتور با درجه‌ی حرارت پایین، کندانسور دما بالا، کندانسور دما پایین، مبدل حرارتی دما بالا، مبدل حرارت دما پایین و پمپ.

    • مقایسه‌ی چیلرهای جذبی و تراکمی

چیلرهای جذبی از بعضی لحاظ شبیه چیلرهای تراکمی عمل می‌کنند که مهمترین این شباهت‌ها عبارتند از:
الف- در اواپراتور از گرمای آب تهویه ساختمان برای تبخیر یک مبرد فرار در فشار پایین استفاده می‌گردد.
ب- گاز مبرد فشار پایین از اواپراتور گرفته شده و گاز مبرد فشار بالا به کندانسور فرستاده می‌‍‌‌شود.
ج- گاز مبرد در کندانسور تقطیر می‌گردد.
د- مبرد در یک سیکل همواره در گردش است.
تفاوت‌های اصلی چیلرهای جذبی وتراکمی عبارتند از:
الف- چیلرهای تراکمی برای گردش مبرد از کمپرسور استفاده می‌کنند در حالیکه چیلرهای جذبی فاقد کمپرسور بوده و به جای آن از انرژی گرمایی منابع مختلف استفاده کرده و غلظت محلول جاذب را تغییر می‌دهند، همچنان که غلظت تغییر می‌کند، فشار نیز در اجزای مختلف چیلر تغییر می‌‎کند. این اختلاف فشار باعث گردش مبرد در سیستم می‌گردد.
ب- ژنراتور و جذب‌کننده در چیلرهای جذبی جانشین کمپرسور در چیلرهای تراکمی شده است.
ج- در چیلرهای جذبی از یک جاذب استفاده می‌شود که عموماً آب یا نمک لیتیوم ‌بروماید است.
د- مبرد در چیلرهای تراکمی یکی از انواع کلرو فلئوروکربن‌ها یا هالو کلرو فلئوروکربن‌ها است در حالیکه در چیلرهای جذبی مبرد معمولاً آب یا آمونیاک است.
ه- چیلرهای تراکمی انرژی مورد نیاز خود را از انرژی الکتریکی تأمین می‌کنند در حالیکه انرژی ورودی به چیلرهای جذبی از آب گرم یا بخار وارد شده به ژنراتور تأمین می‌شود. گرما ممکن است از کوره‌ی هوای گرم یا دیگ آمده باشد. در بعضی اوقات از گرمای سایر فرایندها نیز استفاده می‌شود مانند بخار کم‌فشار یا آب داغ صنایع، گرمای باز گرفته شده از دود خروجی توربین‌های گازی و یا بخار کم فشار از خروجی توربین‌های بخار.
مهمترین مزایای چیلرهای جذبی نسبت به چیلرهای‌ تراکمی عبارتند از:الف- صرفه جویی در مصرف انرژی الکتریکی
همانطور که گفته شد چیلرهای جذبی از گاز طبیعی، گازوئیل یا گرمای تلف شده به عنوان منبع اصلی انرژی استفاده می‌کنند و مصرف برق آنها بسیار ناچیز است.
ب- صرفه جویی در هزینه‌ی خدمات برق. هزینه‌ی نصب سیستم شبکه‌ی الکتریکی در پروژه‌ها بر اساس حداکثر توان برداشت قابل تعیین است. یک چیلر جذبی به دلیل اینکه برق کمتری مصرف می‌کند، هزینه‌ی خدمات را نیز کاهش می‌دهد. در اکثر ساختمان‌ها نصب چیلرهای جذبی موجب آزاد شدن توان الکتریکی برای مصارف دیگر می شود.
ج- صرفه جویی در هزینه‌ی تجهیزات برق اضطراری:

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...