(nm)

زمان ماندگاری
(روز)

رنگ

ویسکوزیته
(mPa.S)

TiO2(T)

۶/۳۷-۳/۴

۲/۱۸

۴۵

زرد

۲۶/۲

SnO2

۲۴-۱/۳

۴/۹

۳۵

زرد کمرنگ

۱۱/۴

Ce2O3

۳/۳۴-۸/۳

۲/۱۲

۳۰

بی­رنگ

۲۶/۴

T-%5Sn-%2Ce

۸/۳۵-۳/۳

۳/۱۳

۴۰

زرد

۸۷/۲

باتوجه به نتایج حاصل از DLS توزیع و متوسط اندازه ذرات سل­، با افزایش دوپنت در ساختار سل کاهش و ویسکوزیته به­ طور جزئی افزایش یافته است. هر چه ویسکوزیته بالاتر باشد زمان ژلاسیون کم­تر است و کاهش
زمان ژلاسیون به معنی افزایش اندازه ذرات ثانویه ( اگریگیت[۶۱]­ها) در سل می­باشد [۱۱۰].
یکی از فاکتورهای موثر درکاهش جدایش فازی pH است [۱۱۱]. طبق گزارشات سل نانو دیسپرز تیتانیا حاوی ذرات آناتاز، در محیط اسیدی در محدوده ۵/۲۵/۰ پایدار می­باشد. بار مثبت و سطح آبدوست[۶۲] باعث پایداری ذرات می­گردد [۱۱۲]. در سل تیتانیای تهیه شده، pH برابر با ۱۸/۱ بوده و این مقدار بسیار کوچک­تر از نقطه­ی ایزوالکتریک[۶۳] تیتانیا است. در چنین شرایطی آلیگومر[۶۴]های مشتق­شده از آلکوکسی­ها بار الکتریکی مثبت پیدا می­ کنند و با دافعه الکتروستاتیک پایدار می­شوند. در شرایط اسیدی با کندانسیون مناسب در توزیع
وسیع­تری رشد می­ کنند و به­عنوان یک مانع برای جدایش فازی خودنمایی می­ کنند [۱۱۰].

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۴-۲ نتایج آنالیز TG-DTA
یکی از فاکتورهای موثر در رفتار فتوکاتالیستی تیتانیا، تشکیل فاز کریستالی آناتاز یا روتایل حاصل از دمای کلسیناسیون مناسب می­­باشد، لذا تعیین این دما ضروری می­باشد. با بهره گرفتن از این آنالیزها به طور همزمان، می­توان اطلاعاتی درباره خروج مواد فرار، دمای تقریبی آغاز و پایان استحاله­ها، میزان کاهش یا افزایش وزن ماده و دمای مربوط به آن را به دست آورد. البته قابل ذکر است که سرعت گرمایش، مقدار ماده­ تحت آزمایش و دماهای مربوط به استحاله­ها و… در این آزمایش موثر است. بنابراین از نتیجه­ این آزمایش در کنار دیگر آزمایش­ها و نیز مطالعات محققان دیگر برای طراحی عملیات حرارتی مطلوب می­توان سود برد. ابتدا سل تیتانیا بعد از حرارت­دهی (دمای C˚۵۰) بر روی همزن تبدیل به ژل و روی این ژل آنالیز حرارتی انجام شد. نتایج حاصل از آنالیز TG-DTA حاصل از ژل تیتانیا در شکل ۴-۲ نشان داده شده است. آنالیز حرارتی از دمای اتاق تا دمای C˚۸۰۰ با سرعت گرمایش /min C˚۱۰ انجام شده است.
کاهش وزن نمونه به­تدریج با افزایش دما تا حدود C˚۶۰۰ افزایش یافته ولی بالاتر از این دما با افزایش دما و افزایش تیتانیوم، تغییرات در کاهش وزن خیلی جزیی بوده است (کل کاهش وزن طی این فرایند برابر با %۷/۲۷ است). ۱) ساختار بالک وابسته به میزان تیتانیوم است. ۲) بعضی پیوندهای تیتانیوم مثل Ti-O-R، Ti-OH، Ti-O-Ti با افزایش تیتانیوم می ­تواند شکل بگیرد. ۳) مواد آلی موجود بخاطر حضور تیتانیوم بیش­تر، به سختی حذف می­شوند [۱۱۳].

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...