دانلود فایل پایان نامه با فرمت word : راهنمای نگارش مقاله در مورد نقش کیفیت گزارشگری در کاهش اثر … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
فرض میشود جمله اخلال دارای میانگین صفر، و واریانس ثابت است. پارامترهای مدل مجهول است که واکنش متغیر وابسته نسبت به تغییرات k امین متغیر مستقل در i امین مقطع و در زمان t را اندازه گیری میکند. در حالت کلی فرض می شود که این ضرایب در میان تمامی واحدهای مقطعی و زمانی مختلف متفاوت است. ولی در بسیاری از مطالعات پژوهشی متغیر بودن این ضرایب هم برای تمامی مقاطع و هم برای تمامی زمانها بسیار محدودکننده است و باید نسبت به ماهیت موضوع مورد مطالعه و سایر شرایط، پژوهش گر خود فرضهای مقتضی را در خصوص پارامترها تعیین کند (اسکندری سبزی، ۱۳۸۶).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
این مدل را میتوان به پنج حالت زیر تقسیم کرد:
الف- تمامی ضرایب ثابت هستند و فرض می شود که جمله اختلال قادر است تمام تفاوتهای میان واحدهای مقطعی و زمان را دریافت کند و توضیح دهد.
ب- ضرایب مربوط به متغیرها (شیبها) ثابت هستند و تنها عرض از مبدأ برای واحدهای مختلف مقطعی متفاوت است.
ج- ضرایب مربوط به متغیرها (شیبها) ثابت هستند ولی عرض از مبدأ مابین مقاطع و بین دورهها متفاوت است.
د- همه ضرایب برای تمام واحدهای مقطعی متفاوت است.
ه- تمام ضرایب هم نسبت به زمان و هم نسبت به واحدهای مقطعی متفاوت است.
در خصوص روشهای تخمین مدلهای مذکور میتوان گفت که در حالتهای ب، ج و د بسته به این که کدامیک از ضرایب ثابت یا متغیر باشند، به مدلهای اثرات ثابت[۱۳۱] یا اثرات تصادفی[۱۳۲] تقسیم میشوند.
۳-۹-۳ مزیت استفاده از دادههای ترکیبی نسبت به سری زمانی و مقطعی
الف- دادههای ترکیبی اطلاعات بیشتر، تنوع یا تغییرپذیری بیشتر، همخطی کمتر بین متغیرها، درجات آزادی و کارایی بیشتر را فراهم میکند. در حالیکه سری زمانی گرفتار همخطی میباشند. در دادههای ترکیبی با توجه به اینکه ترکیبی از سری زمانی و مقطعی میباشد، بعد مقطعی موجب اضافه شدن تغییرپذیری یا تنوع بسیار زیادی میشود که با در دست داشتن این اطلاعات میتوان برآوردهای معتبرتری انجام داد. مزیت عمده در دادههای ترکیبی استفاده از دادههای گروهی است یعنی دادههای مرکب از یک سری زمانی از نمونههای مقطعی بالقوه که از نظر اطلاعات، غنیتر از نمونه مقطعی (N) خواهد بود و اگر صرفاً از سری زمانی استفاده شود تنها به اندازه مشاهدات (T) خواهد بود، اما با ترکیب این دو، تعداد دادهها به اندازه تعداد مقاطع ضربدر تعداد مشاهدات (N.T) افزایش خواهد یافت که این امر میتواند منجر به برآوردهای کاراتری از پارامترها شود (اسکندری سبزی، ۱۳۸۶).
مقدار F در مدل تلفیقی میتواند بزرگتر از مدل سری زمانی باشد و لذا احتمال معنیدار بودن کل رگرسیون یعنی وجود متغیرهای توضیحی در مدل تلفیقی بیشتر خواهد بود.
ب-دادههای ترکیبی امکان طراحی الگوهای رفتاری پیچیدهتری نسبت به دادههای مقطعی و سری زمانی فراهم میکند. برای مثال بوسیله داده های ترکیبی امکان بهتری برای بررسی و مدلسازی کارایی تکنیکی وجود دارد.
ج- دادههای ترکیبی امکان بیشتری برای شناسایی و اندازهگیری اثراتی را فراهم میکند که بوسیله فقط آمارهای مقطعی و یا سری زمانی به سادگی قابل شناسایی نیست.
د- دادههای ترکیبی از واحدهای کوچکی مثل افراد، شرکتها و خانوارها گردآوری میشوند. خیلی از متغیرها را میتوان در مقیاس کوچک با دقت بیشتری اندازهگیری نمود و انحرافهای ناشی از تجمع افراد یا شرکتها حذف میشوند.
امتیاز دیگری که برای ترکیب کردن دادهها میتوان در نظر گرفت این است که استفاده از مشاهدات مقطعی ممکن است منجر به برآوردهای اریبی از پارامترها شود. چنانچه از این برشهای مقطعی طی زمان نمونهگیری شود و به اصطلاح دادههای گروهی فراهم شود برآوردهای نااریب و سازگاری امکان پذیر است (بالتاجی و لوین[۱۳۳]، ۱۹۹۲).
۳-۹-۴ دادههای ترکیبی
در بسیاری از مطالعات اخیر از مجموعه دادههای ترکیبی جهت تحلیلها استفاده گردیده است. بدین ترتیب که چند بنگاه، خانوار، کشور و … را در طول زمان مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داده اند. در تجزیه و تحلیل دادههای ترکیبی یک محیط بسیار غنی از اطلاعات برای گسترش تکنیکهای تخمین و نتایج قابل تحلیل فراهم میگردد. در بسیاری موارد، پژوهشگران میتوانند از دادههای ترکیبی برای مواردی که نمیتوان به صورت فقط سری زمانی یا فقط به صورت مقطعی بررسی کرد، بهره بگیرند.
بطور کلی از دادههای ترکیبی، میتوان برای برآورد معادلاتی به شکل زیر استفاده نمود :
i=1,2,…,N
t=1,2,…T
N : تعداد مقطعهای موجود در دادههای ترکیبی
T : دورهای زمانی
بدین منظور ۲ روش وجود دارد:
الف- در روش اول فرض میشود که بین مقطعها هیچ تفاوتی وجود ندارد و لذا همه مقطعها را با هم تخمین میزند که این روش به روش تلفیقی[۱۳۴] معروف است.
ب- در روش دوم فرض میشود که بین مقطعها اختلاف معنیداری وجود دارد که این اختلافهای معنیدار میتوانند بر شیب و یا عرض از مبدا تاثیر بگذارند که به این روش دادههای تابلویی[۱۳۵] گویند.
به منظور اینکه مشخص شود که کدام روش جهت برآورد مناسب است، فرضیهای آزمون میشود که در آن فرض میشود که کلیه عبارات ثابت برآورد شده با یکدیگر برابر هستند. بدین ترتیب میتوان مشخص کرد که آیا روش دادههای تابلویی جهت برآورد مورد نظر کارآمدتر است یا تلفیقی.
برای آزمون فرض مورد نظر، آمارهای است که دارای توزیع F با درجه آزادی (N-1,NT-N-K) میباشد (اسکندری سبزی، ۱۳۸۶).
۳-۹-۵ آزمون معنیدار بودن اثرات فردی F چاو[۱۳۶]
برای انتخاب بین روشهای داده های تابلویی و دادههای تلفیقی، از آماره F چاو استفاده میشود. این آزمون مقایسه بین مجموع مربعات جملات خطا (RSS)[137] در روش داده های تابلویی و داده های تلفیقی میباشد. از آنجا که در روش داده های تلفیقی، پارامترهای محدود کننده بیشتری (ازقبیل آنکه ضرایب عرض از مبدأ α در طول زمان و در بین داده های مقطعی، ثابت در نظر گرفته میشوند) وجود دارد، لذا انتظار بر این است که روش دادههای تلفیقی نسبت به داده های تابلویی، RSS بیشتری داشته باشد. بنابراین اگر RSS مدل حداقل مربعات معمولی (OLS)[138] ، با اضافه شدن محدودیتها به طور معنیداری افزایش پیدا نکند، بهتر است که این روش استفاده گردد. در غیر این صورت، روش داده های تابلویی مناسب تر می باشد.
با بهره گرفتن از مجموع مربعات باقیمانده مقید ([۱۳۹]RRSS) حاصل از تخمین مدل ترکیبی به دست آمده از OLS و مجموع مربعات باقیمانده غیر مقید (URSS[140]) حاصل از تخمین رگرسیون درون گروهی، میتوان آماره آزمون مناسب در این زمینه را به صورت زیر نوشت:
که در آن:
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 06:34:00 ق.ظ ]
|