(‏۲- ۱۹)

که در آن exp، عدد نپر است و به k سطح قابلیت اطمینان[۱۶۳] گفته می­ شود. بنابراین میزان سطح قابلیت اطمینان بوسیله تغییرات کنترل می­ شود.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

برتسیماس و همکاران[۱۶۴](۲۰۰۳), (۲۰۰۴), (۲۰۰۶), ، برتسیماس و همکاران[۱۶۵] (۲۰۰۴) رویکرد دیگری را ارائه می­ دهند که نه تنها مزیت­های خطی مدل سویستر (۱۹۷۳) را حفظ نموده است بلکه مدل آن ها توانایی کنترل حداکثری میزان محافظه کاری را بر روی تمامی متغیرهای عدم­ قطعی در تمام محدودیت­های مدل داراست. به عبارت دیگر در مدل پیشنهادی آن ها چنانچه میزان تغییرات در ضرایب محدودیت iام، از مقدار از قبل تعیین شده Γi کمتر باشد از غیرموجه شدن محدودیت فوق بطور قطع جلوگیری می­نماید و این بدان معنی است که چنانچه میزان تغییرات ضرایب غیرقطعی از Γi کمتر باشد مدل آن­ها شدنی بودن جواب را تضمین می­نماید. به علاوه آن ها یک تضمین احتمالی را برای زمانی که میزان تغییرات پارامتر غیرقطعی محدودیت iام حتی از Γi هم بیشتر می­گردد، ارائه می­ دهند که بر اساس آن، جواب ارائه شده توسط مدل پیشنهادی با احتمال زیادی شدنی باقی می­ماند.
مدل پیشنهادی آن ها به فرم زیر است:

P3: maximize c’­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­x

s.t.

(‏۲- ۲۰)

x, y, r, q ≥ ۰

که در آن؛ y متغیر تصادفی است و جهت تبدیل عبارت غیرخطی قدر مطلق به یک عبارت خطی استفاده گردیده است. نکته دیگری که در مدل سازی آن ها لحاظ شده است قابلیت تعمیم آن به برنامه­ ریزی عدد صحیح است که در برنامه­ ریزی تولید کاربرد فراوانی دارد.
برنامه ریزی ریاضی فازی[۱۶۶]
برنامه ریزی ریاضی فازی همچون برنامه­ ریزی تصادفی، بهینه سازی مسائل را تحت شرایط عدم قطعیت مخاطب قرار می­دهد. تفاوت اساسی بین برنامه­ ریزی تصادفی و برنامه­ ریزی فازی، روش مدل کردن عدم قطعیت است. در برنامه­ ریزی تصادفی، عدم قطعیت بر حسب توابع احتمال گسسته و یا پیوسته بیان می­شوند. در حالیکه برنامه­ ریزی فازی پارامترهای تصادفی را به صورت اعداد فازی و محدودیت ها را بصورت مجموعه­های فازی مدل می­نماید. غیرموجه بودن محدودیت ها بصورت نسبی مجاز است و به عنوان تابع عضویت آن محدودیت تعریف می­گردد.
برای مثال یک محدودیت خطی بصورت بر حسب متغیر x را در نظر بگیرید همچنین فرض نمائید سمت راست محدودیت فوق بتواند در بازه مقدار بگیرد. بنابراین تابع عضویت u(x) محدودیت فوق بصورت زیر تعریف می­ شود:

(‏۲- ۲۱)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...