دانلود پایان نامه با فرمت word : ارتباط بین مدیریت سود و عدم تقارن اطلاعاتی در طی … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
نتیجه گیری و پیشنهادهای پژوهش
۵- ۱)مقدمه
بخش نتیجه گیری آخرین بخش از انجام یک پژوهش میباشد که در آن محقق بر اساس اطلاعات آماری که به دست آمده است، می تواند نسبت به پژوهشی که انجام داده، اظهارنظر و نتیجه گیری کند. این نتیجه گیری آخرین تأثیر را هم از حیث سبک نگارش و هم از جهت محتوا باید به خواننده القاء نماید. نتیجه گیری، باوری مبتنی بر استدلال و بر مبنای شواهد حاصل از پژوهش است که محقق در اختیار خوانندگان پژوهش، علاقمندان به اجرای پژوهش های آتی مبتنی بر پژوهش کنونی و در نهایت استفادهکنندگان کاربردی قرار میدهد.
در فصل قبل، کلیات موضوع پژوهش، زیرساخت نظری، روش پژوهش و یافتههای حاصل از آن به تفصیل شرح داده شد. در این فصل هدف از پژوهش یک بار دیگر بیان شده، سپس نتایج حاصل از پژوهش به اختصار توضیح داده می شود. هدف از پژوهش حاضر تبیین ارتباط بین عدم تقارن اطلاعاتی و مدیریت سود در مراحل چرخه عمر شرکت میباشد، به عبارتی دیگر، در این پژوهش به این سوال پاسخ داده می شود که ارتباط بین عدم تقارن اطلاعاتی و مدیریت سود در مراحل چرخه عمر شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران چگونه است؟
جهت یافتن پاسخی منطقی برای پرسش فوق اقدام به تدوین فرضیه های پژوهش در راستای اهداف علمی و کاربردی پژوهش گردید. در ادامه جهت آزمون فرضیه های پژوهش اقدام به اخذ نمونه آماری از جامعه مورد مطالعه، یعنی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در قلمرو زمانی ۵ ساله بر اساس صورتهای مالی سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱ شرکتهای مورد مطالعه قرار گرفته است. بعد از اخذ نمونه آماری و جمعآوری داده ها اقدام به محاسبه متغیرهای مورد آزمون از طریق نرمافزار EXCEL و نهایتاً تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها از طریق آزمونهای همبستگی اسپیرمن و رگرسیون چندمتغیره از طریق نرمافزارSPSS وEVIEWS نمودیم.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در این فصل، اقدام به تجزیه و تحلیل و تفسیر نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش مینماییم.
۵– ۲) تفسیر نتایج حاصل از آزمون فرضیههای پژوهش
با توجه به نتایج حاصله از تحلیل فرضیههای پژوهش، میتوان این گونه بیان نمود که بین عدم تقارن اطلاعاتی و مدیریت سود در مراحل چرخه عمر شرکت ارتباط وجود ندارد. عدم تقارن اطلاعات میان مدیریت و افراد برون سازمانی نظیر سرمایه گذاران یکی از مسائل بارز در حوزههای مختلف از جمله بازار سرمایه است. نبود تقارن اطلاعاتی به بیان ساده، حاکی از آن است که همگان به طور یکسان به اطلاعات دسترسی ندارند و مدیریت بنا به موقعیت خود دارای اطلاعات بیشتری نسبت به دیگران است. عدم تقارن اطلاعات عامل اصلی در هدایت مدیران به سمت مدیریت سود است. با توجه به مبانی نظری پژوهش، شرکتهایی که از عدم تقارن اطلاعاتی برخوردارند، اقلام تعهدی اختیاری(به عنوان نماینده مدیریت سود) در آنها بیشتر احساس میگردد. بنابراین عدم تقارن اطلاعاتی میتواند نقشی در اقلام تعهدی اختیاری شرکت ایفا نماید و همین طور انتظار میرفت که عدم تقارن اطلاعاتی میتواند به عنوان یکی از عوامل تأثیرگذار بر اقلام تعهدی اختیاری شرکتهای مورد بررسی در این پژوهش باشد. اما مطالب مذکور با نتایج پژوهش تناقض دارد؛ چرا که با توجه به نتایج پژوهش، در بازار بورس اوراق بهادار ایران، اقلام تعهدی اختیاری شرکت تحت تأثیر عدم تقارن اطلاعاتی قرار نمیگیرد. بنابراین عدم تقارن اطلاعاتی در بازار بورس ایران نمیتواند نقش پررنگی در تبیین و توصیف اقلام تعهدی اختیاری شرکت ایفا نماید و در نتیجه نمیتواند اهمیت و تأثیرگذاری خودشان را بر اقلام تعهدی اختیاری نشان دهند. دلیل این امر نشان دهنده عدم عکس العمل بازار و سرمایه گذاران نسبت به عدم تقارن اطلاعاتی میباشد و این موضوع نشان دهنده عدم شناخت کافی سرمایه گذاران و فعالین بازار سرمایه ایران از این مفهوم میباشد. دلیل دیگر این امر را میتوان ناکارایی بازار سرمایه ایران دانست. نتایج پژوهشهای خارجی متفاوت و مجزا از نتایج انجام شده در کشور ایران میباشد؛ دلیل این امر را میتوان شرایط محیطی ایران دانست. لذا چنین به نظر میرسد که بازار سرمایه ایران از کارایی لازم برخوردار نمیباشد.
نتایج این پژوهش مغایر با یافته ریچاردسون(۲۰۰۰) [ارتباط مستقیم و معنادار بین عدم تقارن اطلاعاتی و مدیریت سود] میباشد.
۵-۳)بحث و نتیجه گیری
در این پژوهش به بررسی ارتباط بین عدم تقارن اطلاعاتی و مدیریت سود در مرحله چرخه عمر شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شده است. جامعه آماری پژوهش شامل ۱۰۰ شرکت از بین شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱ میباشد. آزمون تجزیه و تحلیل داده ها و فرضیه های پژوهش با بهره گرفتن از نرمافزارSPSS وEVIEWS انجام شده است. با عنایت به مبانی نظری پژوهش، اهمیت عدم تقارن اطلاعاتی در مدیریت سود در مرحله چرخه عمر قابل تصور است؛ و میتوان آن متغیر را به عنوان محرکی برای مدیریت سود در مرحله چرخه عمر دانست. اما نتایج پژوهش با چارچوب نظری پژوهش و همچنین با نتایج پژوهش خارجی سنخیت ندارد؛ که در این میان برای توجیه این امر، نمیتوان شرایط بازار سرمایه ایران را نادیده گرفت. بنابراین میتوان بیان کرد که عدم تقارن اطلاعاتی را نمیتوان عامل موثر بر مدیریت سود در مرحله چرخه عمر در بازار سرمایه ایران دانست. بنابراین؛ نقش عدم تقارن اطلاعاتی در بازار بورس ایران اهمیت چندانی در ارزیابی مدیریت سود در مرحله چرخه عمر مناسب به نظر نمیرسد و به عبارتی، عدم تقارن اطلاعاتی در ارتباط با مدیریت سود در مرحله چرخه عمر در بورس اوراق بهادار ایران نقشی را ایفا نمیکند و به عنوان یک ساز و کار بی اثر تلقی میشود.
۵–۴ ) محدودیتهای پژوهش
در فرایند انجام یک تحقیق علمی، ممکن است مجموعه شرایط و مواردی وجود داشته باشند که خارج از کنترل محقق باشد. تحقیق حاضر نیز از این قاعده مستثنی نبوده و محدودیتهای حاکم بر این پژوهش به شرح زیر میباشند:
این پژوهش مانند سایر پژوهشهای توصیفی دارای محدودیت زمانی و مکانی است. زمان این پژوهش دوره۵ ساله ازسال۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱ و مکان آن بورس اوراق بهادار تهران است. بنابراین باید در تعمیم نتایج آن به سایر زمانها وسایرجوامع آماری دقت کرد.
از آنجایی که برای انتخاب نمونه از میان شرکتهای جامعه آماری، ویژگی هایی که به آنها اشاره شد مبنا قرار داده شده است؛ لذا تعمیم نتایج پژوهش به آن گروه از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران که دارای ویژگی متفاوتی با نمونه موردنظر هستند، باید با احتیاط صورت گیرد.
تورم دو رقمی در سال های اخیر، بر ارقام صورت های مالی شرکتها تأثیرگذار بوده است و ممکن است وجود چنین تورمی، نتایج این پژوهش که با استفاده ازصورتهای مالی مبتنی بر بهای تمام شده تاریخی به دست آمدهاند را خدشه دار نماید.
وجود شرایط روانی و بازارسازانی که در کشور ما(سایر کشورها) وجود داشته و بر قیمت سهام موثر هستند، که قطعا” بر روند عادی قیمت تأثیرگذار بوده است، امکان بررسی و مطالعه اثر این عوامل با محدودیتهایی همراه است که خود بر نتایج پژوهش تأثیرگذار میباشد.
با توجه به ماهیت متغیرها و نیز محدودیت تعداد شرکتهای واجد شرایط پژوهش، انتخاب نمونه به صورت حذفی و نه تصادفی انجام شده است و این موضوع میتواند از محدودیتهای پژوهش برای تعمیم نتایج باشد.
در صورتی که قلمرو زمانی پژوهش برای دوره طولانی تری در نظرگرفته میشد، ممکن بود نتایج قابلیت تعمیم بیشتری داشت، لیکن در صورتیکه سال های بیشتری جهت انتخاب نمونه در نظرگرفته میشد، تعداد شرکتهای عضو جامعه و نمونه آماری کاهش مییافت، که این امر موجب کاهش روایی پژوهش میگردید و امکان بررسی رابطه مذکور را با محدودیت مواجه میساخت.
عدم کنترل برخی از عوامل موثر بر نتایج پژوهش، از جمله تأثیر متغیرهایی چون عوامل اقتصادی، شرایط سیاسی، عمر شرکتها، قوانین و مقررات و نوع صنعت و … خارج از دسترس محقق بوده، ممکن است بر بررسی روابط اثرگذار باشد.
۵–۵ ) پیشنهادهای پژوهش
با توجه به یافتههای حاصل از پژوهش، پیشنهادهایی در دو بخش جداگانه به شرح زیر ارائه میگردد:
۵–۵ –۱) پیشنهادهای کاربردی پژوهش
۱٫ با توجه به یافتههای پژوهش که حاکی از عدم توجه سرمایه گذاران و معامله گران بورس در تصمیم گیریهای خود نسبت به عدم تقارن اطلاعاتی، میتوان به سازمان بورس اوراق بهادار تهران پیشنهاد کرد تا با اجرای مکانیزمهای کارآمد و آموزشهای لازم، سرمایه گذاران و فعالین بازار سرمایه را با اهمیت مبحث عدم تقارن اطلاعاتی آشنا نمایند تا سرمایه گذاران در تصمیم گیریهای خود به عدم تقارن اطلاعاتی توجه نمایند تا رفته رفته زمینههای کارایی بازار سرمایه فراهم آورده شود تا شاید از این طریق با شفاف سازی روند اطلاعات در بازار سرمایه و آگاه سازی سرمایه گذاران، بازاری کارا و اثربخش ایجاد نموده و فعالان اقتصادی در این بازار را برای چرخاندن هرچه بهتر چرخههای اقتصادی و هدایت صحیح سرمایهها و ثروتهای ملی به سوی تولید و اشتغال که منجر به رشد و توسعه اقتصادی خواهد شد، تشویق و حمایت نمایند.
۲٫ پیشنهاد میگردد که با گسترش مطالعات و ادبیات نظری عدم تقارن اطلاعاتی فعالان بازار بورس، اعضاء هیأت مدیره شرکتها، سهامداران، شرکتهای حسابرسی، پژوهشگران با مباحث عدم تقارن اطلاعاتی بیشتر آشنا شده تا بتوانند به نحو مناسبی به ایفای نقش در عدم تقارن اطلاعاتی و نتیجتاً تأثیر بر مدیریت سود شرکتها بپردازند.
۳٫ به سهامداران و سرمایه گذاران شرکتها پیشنهاد میگردد با الهام گرفتن از نتایج پژوهشهای خارجی که بیانگر نقش بالقوه عدم تقارن اطلاعاتی در تبیین مدیریت سود شرکت است، نقش عدم تقارن اطلاعاتی را به عنوان یک متغیر اصلی در ارزیابی مدیریت سود شرکت مدنظر قرار دهند.
۴٫ نتایج پژوهشهای خارجی نشان میدهد که مهمترین علت پدیده مدیریت سود، عدم تقارن اطلاعاتی است؛بنابراین، با عنایت به نتایج پژوهشهای خارجی به بورس اوراق بهادار و سازمان حسابرسی پیشنهاد میشود که با الزامات قانونی و استانداردگذاری، شرکتها را به افشای کافی و ارائه اطلاعات کامل و شفاف برای تصمیم گیری سرمایه گذاران و ارزیابی آنها از عملکرد شرکت ملزم نمایند و تا حد امکان از اختیارات مدیران برای مدیریت کردن سودها بکاهند.
۵٫ هرچند که نتایج حاصل از فرضیههای پژوهش که منجر به کشف ارتباط بین عدم تقارن اطلاعاتی و مدیریت سود نشد و مغایر با چارچوب نظری پژوهش میباشد، با این حال به اعتباردهندگان، سرمایه گذاران، تحلیل گران و سایر ذینفعان پیشنهاد میگردد توجه بیشتری به عدم تقارن اطلاعاتی داشته باشند و آن را در مدلهای تصمیم گیری خود لحاظ نمایند.
۵– ۵ –۲) پیشنهاد برای پژوهشهای آتی
به منظور استفاده هرچه بیشتر از نتایج پژوهش و نیز کمک به روشن شدن ارتباط بین عدم تقارن اطلاعاتی و مدیریت سود در مرحله چرخه عمر شرکت در آتی، پیشنهاد میشود به موضوعات زیر توجه بیشتری شود:
۱٫ یافتههای پژوهش نشان میدهد که سرمایه گذاران و فعالان بازار بورس در تصمیم گیریهای خود به متغیر عدم تقارن اطلاعاتی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بی توجه هستند. بنابراین به محققان پیشنهاد میگردد در پژوهشهای آتی، به بررسی علل عدم توجه کافی به متغیر مذکور در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شود.
۲٫ با توجه به اینکه نتایج پژوهش مغایر با مبانی نظری و پیشینه پژوهش میباشد، بنابراین به محققان پیشنهاد میگردد در مطالعات آتی، تکرار این پژوهش در دورههای طولانیتر در جهت بهبود اعتبار یافتههای پژوهش انجام شود.
۳٫ پیشنهاد میشود تأثیر عوامل کلان اقتصادی نظیر تورم، نرخ ارز و عوامل سیاسی مانند انتخابات یا خصوصی سازی شرکتها، برعدم تقارن اطلاعاتی و مدیریت سود شرکت مورد مطالعه قرارگیرد.
۴٫ مدیریت سود در حوزه حسابداری و مالی از دو جنبه مصنوعی(مبتنی بر اقلام تعهدی) و واقعی(مبتنی بر فعالیتهای واقعی) مطرح میشود؛ با توجه به اینکه در این پژوهش مدیریت سود از جنبه مصنوعی مورد بررسی قرار گرفته است، بنابراین پیشنهاد میگردد پژوهشی بر ارتباط بین عدم تقارن اطلاعاتی و مدیریت واقعی سود در مرحله چرخه عمر در بازار سرمایه ایران انجام شود.
۵٫ مطالعه میزان تمایل مدیران شرکتها به استفاده از مدیریت سود مبتنی بر فعالیتهای واقعی در مقایسه با مدیریت سود مبتنی بر اقلام تعهدی.
منابع
منابع فارسی :
۱٫ آقایی، محمدعلی و کوچکی، حسن، (۱۳۷۵- ۱۳۷۴)، «گمان هایی پیرامون نمایش سود»، بررسیهای حسابداری و حسابرسی، سال چهارم، شمارهی ۱۴ و ۱۵، ص ۴۹ -۳۳٫
۲٫ ابراهیمی کردلر، علی و حسنی آذر، الهام، ۱۳۸۵، «بررسیهای مدیریت سود در زمان عرضه عمومی اولیه سهام به عموم در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران»، بررسیهای حسابداری وحسابرسی، شماره۴۵، ص ۳ تا ۲۳٫
۳٫ احمد پور کاسگری، احمد و عجم، مریم (۱۳۸۹). « بررسی رابطه بین کیفیت اقلام تعهدی و عدم تقارن اطلاعاتی در بورس اوراق بهادار تهران »، فصلنامه بورس اوراق بهادار، شماره ۱۱، سال سوم، ص ص ۱۲۴ -۱۰۷٫
۴٫ احمدپور، احمد ، عدیلی، مجتبی و ابراهیمیان، سید جواد(۱۳۹۲) . «بررسی رابطه میان عدم تقارن اطلاعاتی و مدیریت واقعی سود در بورس اوراق بهادار تهران »، بررسیهای حسابداری و حسابرسی، شماره ۱۸، ص ۱۲ – ۱٫
۵٫ احمدپور، احمد و رسائیان امیر(۱۳۸۵). «رابطه بین معیارهای ریسک و اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام در بورس اوراق بهادار تهران»، بررسیهای حسابداری و حسابرسی، شماره۴۲، ص۶۰- ۳۷٫
۶٫ استا، سهراب و قیطاسی، روح الله، ۱۳۹۰، « اثر چرخه عمر واحد تجاری بر اقلام تعهدی اختیاری»، مجله پژوهشهای حسابداری مالی سال ۴، شماره پیاپی(۱۱)، ص ۸۹-۱۰۴ .
۷٫ ایزدی نیا، ناصر، ۱۳۷۶-۱۳۷۷ «تأثیر تدابیر افشای مالی بر قیمت سهام»، بررسیهای حسابداری و حسابرسی، سال ششم، شماره ۲۲-۲۳، ص ۱۱۲ – ۱۲۱٫
۸٫٫ باقری، حسن و کردستانی، غلامرضا (۱۳۸۹).«بررسی رابطه بین عدم تقارن در جریانهای نقدی و میزان محافظه کاری در گزارش گری مالی»، پایان نامه کارشناسی ارشد حسابداری، مرکز آآاااااااااآلتهاتیرتاهنلق
آموزش عالی رجاء.
۹٫ بولو، قاسم، پارسیان، حسین و نعمتی، رضا، ۱۳۹۱، «تأثیر جریانهای نقدی آزاد بر سیاستهای تقسیم سود طی عمر شرکت ها»، پژوهشهای کاربردی در گزارشگری مالی، سال اول، شماره۱، ص ۵۱-۷۴٫
۱۰٫ بهار مقدم، مهدی، ۱۳۸۵ «محرکهای موثر بر مدیریت سود » رساله دکتری رشته حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی.
۱۱٫ بهار مقدم، مهدی و کوهی، علی، ۱۳۸۹، «بررسی نوع مدیریت سود در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران»، مجله دانش حسابداری، سال اول، شماره۲، ص ۷۵- ۹۳ .
۱۲٫ خدامی پور، احمد و قدیری، محمد (۱۳۸۹). «بررسی رابطه میان اقلام تعهدی و عدم تقارن اطلاعاتی در بورس اوراق بهادار تهران »، مجله پیشرفتهای حسابداری دانشگاه شیراز، دوره دوم، شماره دوم، ص ص ۲۹- ۱٫
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 02:07:00 ق.ظ ]
|