۱- گردشگران ورودی به بخش ، « نمایندگان فرهنگهای گوناگون هستند و تماس رودرروی این نمایندگان ، تماس رودرروی فرهنگهاست » ( رضوانی ، علی اصغر ، ۱۳۷۴ ، ص ۵ ) که به دنبال خود برکت را برای بخش به ارمغان می آورد .

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

مردم منطقه از فرهنگ و تمدنها ، شهرها و کشورهای دیگر شناخت نسبی پیدا
می کنند .
ذهنیت منفی مردم منطقه نسبت به گردشگران و متقابلاً گردشگران از مردم منطقه و کشور زدوده می شود .
پیوند و روابط عاطفی بین مردم بخش و گردشگران به وجود خواهد آمد .
مردم منطقه از ارزشهای فرهنگی گردشگران خارجی از قبیل قناعت ، صبر و بردباری ، ادب ، نظم و دقت ، ارزش گذاری به بناها و آثار بهره مند خواهند شد .
۲-۷جاذبه های طبیعی و اکوتوریستی ایران
با نگاهی به نقشه طبیعی ایران براحتی می توان به موقعیت آب و هوایی و توپوگرافیک منحصر به فرد آن پی برد «بهره مندی از آفتاب، داشتن سرزمین کوهستانی ، وجود دشت ها، به علاوه داشتن دو دریا در شمال و جنوب، اقلیم ایران را استثنایی کرده است. » ( کردوانی ، ۱۳۷۶ ، ص ۴۹ ) در قلمرو جغرافیایی ایران منطقه ساحلی شمال دارای آب و هوای مطبوع ، جنگل های سرسبز و سواحل خزر با چشم انداز طبیعی و مناظر بدیع می باشد . نوار ساحلی جنوب نیز با آب و هوای گرم و مرطوب امکانات خاصی برای تفریحات تابستانی فراهم آورده است . داشتن آبهای معدنی، مناظر زیبا در امتداد رشته کوه زاگرس در غرب کشور و بیابانها و کویرهای شرقی ایران ، چشم اندازهای بکری را با آسمان دلفریب که از دیرباز آوای ملکوتی حرکت به سوی واقعیت و نهان جان را در دل هر ببینده صاحب ذوق برانگیخته ، خود به تنهایی باعث جذب تعداد بی شماری از مشتاقان خواهد بود. ( دهقانی ، ۱۳۷۸ ، ص ۸۱ )
«به علت چنین تنوعی است که از کشور ایران به عنوان یک کشور بلکه به عنوان قاره ای کوچک نام می برند. » ( روزنامه همشهری ، ۲۹ خرداد ۱۳۷۹ ، ص ۵ )
بطور کلی چنین موقعیت جغرافیایی سبب زایش چشم اندازهای طبیعی می شود که می تواند در رونق اکوتوریسم به عنوان یکی از انواع توریسم در توسعه این فعالیت در ایران مفید واقع شود . «امکان سنجی جاذبه های اکوتوریستی ایران و مقایسه آن با درآمد توریستی کشورهایی که محور این فعالیت را در سرزمین خود اکوتوریسم قرار داده اند نشان می دهد ، دستیابی به درآمد ۵۰ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۰ چندان رویایی نیست. ضمن آنکه می بایست توجه داشت گسترش اکوتوریسم در ایران با محدودیت اجتماعی و اخلاقی و مذهبی دیگر شاخه های توریستی رو به رو نیست و از سوی دیگر به تصریح کارشناسان ، قرن آینده از آن اکوتوریسم است و در دهه های آینده بیشترین درصد رشد و توسعه این فعالیت در بخش اکوتوریسم روی خواهد داد. » ( روزنامه بهار ، ۲۹ خرداد ۱۳۷۹ ، ص ۱۲ )
باید توجه داشت که براستی آنچه از نظر جاذبه های طبیعی در ایران وجود دارد می تواند یکی از بزرگترین پارامترهای توسعه توریسم باشد . «بزرگترین دریاچه شور جهان (دریاچه ارومیه) ، بهترین پیستهای اسکی دنیا با بیش از هفت ماه پوشش برفی قابل استفاده برای اسکی، بزرگترین کویر دنیا (دشت کویر) یکی از بزرگترین دریاچه های آب شیرین دنیا (دریاچه هامون)، خوش آب و هواترین سواحل دنیا در جنوب کشور با آب و هوایی مطلوب در فصل سرد (همان زمانی که فعالیتهای توریستی در مهمترین مناطق توریستی از رونق می افتد) و صدها جاذبه طبیعی دیگر در ایران وجود دارد. » ( خالدی ، ۱۳۸۱، ص ۲۱ )
۲-۸- اشکال عمده گردشگری
با توجه به طول مدت مسافرت ، تأسیساتی که به خدمت گرفته می شود ، فصل و چگونگی سازماندهی مسافرت و همچنین انگیزه های گوناگون که موجب پیدایش یک جریان گردشگری
می شوند ، می توان اشکال مختلف گردشگری را از یکدیگر تمیز داد ، لیکن عواملی که برای طبقه بندی اشکال مختلف گردشگری مورد استفاده قرار می گیرند یکسان نیستند.
با توجه به طول مدت مسافرت می توان گردشگری کوتاه مدت و دراز مدت را از یکدیگر تفکیک کرد .بر طبق زمان یا فصل سال مسافرت ، دو نوع گردشگری به نام گردشگری زمستانی و تابستانی به وجود می آید .
بر اساس نوع وسیله نقلیه که مورد استفاده گردشگران قرار می گیرد ، شکل خاصی از گردشگری به نام های گردشگری زمینی ، دریایی و هوایی شکل می گیرد .
انگیزه و هدف می تواند عاملی برای گردشگری و مسافرت باشد . گردشگران در آمارگیری ، با توجه به هدف از سیر و سفر ، طبقه بندی می شوند چرا که اطلاع از علت سیر و سفر، به سیاستگذاران و برنامه ریزان در طرحهای توسعه اقتصادی توریسم کمک قابل توجهی می کند( قره نژاد ، حسن ، ۱۳۷۴ ، ص۴۸ ) بدین ترتیب با توجه به اهداف مورد نظر در سیر و سیاحت ، اشکال متنوعی از گردشگری ( به صورت شخصی یا گروهی ) به وجود می آیند ، که به شرح مختصر هر یک می پردازیم :
۱- گردشگری تفریحی و استفاده از تعطیلات :
این نوع گردشگری شامل افراد یا گروههایی است که جهت استفاده از تعطیلات ، تفریح ، استراحت ، استفاده از آب و هوای گرمتر یا خنک تر از محل اقامت خود به مسافرت می روند .
۲- گردشگری فرهنگی ـ آموزشی :
این گردشگری برای آشنایی با مواریث فرهنگی ، هنری ، آداب و رسوم ، بناها و آثار تاریخی با اهداف آموزشی ، تحقیقاتی و پژوهشی صورت می گیرد .
۳- گردشگری مذهبی :
این نوع از گردشگری ، از رایج ترین اشکال گردشگری در سراسر جهان است . جاذبه های مذهبی ، زیارتگاهها و اماکن مقدسه هر سال تعداد زیادی از گردشگران را به سوی خود جلب می کنند .
۴- گردشگری اجتماعی :
در این نوع از توریسم ، عمدتاً هدفهای اجتماعی ، مردم شناسی ، جامعه شناسی و امثال آن مورد نظر است . دیدار دوستان ، آشنایان و خویشاوندان نیز از نوع گردشگری اجتماعی به شمار
می روند . ( رضوانی ، علی اصغر ، ۱۳۷۴ ، ص۱۸و ۱۹ )
۵- گردشگری اقتصادی :
سیر و سفرهایی که در ارتباط با فعالیتهای شغلی و کاری انجام می گیرد جزء گردشگری اقتصادی مورد مطالعه قرار می گیرند .
۶- گردشگری سیاسی :
مسافرت به منظور شرکت در اجلاس و مجامع بین المللی ، کنگره ها و سمینارهای سیاسی ، جشنهای ملی و مذهبی ، مراسم ویژه سیاسی مانند تدفین رهبران و شخصیت های سیاسی ، پیروزی رهبران احزاب و به حکومت رسیدن آنها و نظایر آن گردشگری سیاسی خوانده می شود .
گردشگری ورزشی :
سیر و سیاحتهایی که جهت شرکت در مسابقات ورزشی و یا تماشای مسابقات ورزشی انجام می گیرد ، جزء توریسم ورزشی مورد مطالعه جغرافیدانان و اقتصاد دانان قرار می گیرد . ( قره نژاد ، حسن ، ۱۳۷۴ ، ص ۵۳ )
۸- گردشگری درمانی :
این نوع گردشگری شامل افراد و گروههایی است که برای استفاده از تغییرات آب و هوا ( با هدف پزشکی و درمانی ) ، استفاده از آبهای معدنی ، گذران دوره نقاهت ، معالجه و نظایر آن اقدام به مسافرت می کنند .
۹- توریسم چشم انداز ( بازدیدهای یکروزه ):
سیر و سفرهایی است که در طول یک روز برای دیدار مکانهای باستانی و نقاط تاریخی از طرف مؤسسات توریستی برگزار می گردد . ( قره نژاد ، حسن ، ۱۳۷۴ ، ص ۵۴ )
۲-۱۰- نتیجه گیری و پیشنهاد
با توجه به انواع مختلف گردشگری و رابطه آن با مطالعات علوم مختلف به طور کلی برای رسیدن به یک توسعه ی پایدار در جهانگردی ما نیازمند ساماندهی و مدیریت فضاهای گردشگری و همچنین انجام مطالعات تفصیلی و تعیین اهداف و برنامه های توسعه ی منابع گردشگری و اکتوریستی به نحو جامع هستیم تا بتوانیم با ایجاد امکانات زیربنایی و برقراری یک رابطه بین بخشهای مختلف این صنعت ، گردشگری را در این بخش به سمت پایداری هر چه بیشتر سوق دهیم .
فصل سوم
آشنایی با خصوصیات جغرافیایی بخش باغبهادران
۳-۱) شهرستان لنجان :
شهرستان لنجان یکی از شهرستانهای استان اصفهان است که با مساحت ۳۷۵/۱۰۹۳ کیلومتر مربع تقریباً ۱/۱ درصد از مساحت استان اصفهان را در بر گرفته است .این شهرستان بین ۵۰ درجه و ۵۶ دقیقه تا ۵۱ درجه و ۲۸ دقیقه طول شرقی و ۲۲ درجه و ۱۲ دقیقه تا ۳۲ درجه و ۳۲ دقیقه عرض شمالی قرار گرفته است . این شهرستان از طرف شمال به شهرستان تیران و کرون و از جنوب و جنوب غرب به استان چهار محال و بختیاری و از سمت شرق به شهرستان مبارکه و فلاورجان محدود می گردد . ارتفاع متوسط آن از سطح دریا ، بین ۱۷۳۰ تا ۲۴۰۰ متر می باشد . این شهرستان طبق آخرین سرشماری سال، ۱۳۸۵ دارای ۲۲۶۷۵۶ نفر جمعیت بوده است .(سرشماری عمومی نفوس ومسکن سال ۱۳۸۵). این شهرستان دارای ۸ شهر به نامهای باغبهادران ، چرمهین ، چمگردان ، زرین شهر ، سده لنجان ، ورنامخواست ، فولادشهر و شهر جدید زاینده رود می باشد . این شهرستان دارای ۲ بخش به نامهای باغبهادران (بخش مورد مطالعه) و بخش مرکزی و۵ دهستان ،۵۳ آبادی دارای سکنه و ۲۵۰ آبادی خالی ازسکنه می باشد
۳-۲ ) بخش باغبهادران :
منطقه باغبهادران ناحیه ای است از بلوک لنجان علیا ؛ که در فاصله ۶۰ کیلومتری جنوب غربی شهرستان اصفهان مابین ۵۰ درجه و ۵۶ دقیقه تا ۵۱ درجه و ۱۸ دقیقه طول شرقی و ۳۲ درجه و ۴۱ دقیقه عرض شمالی قرار گرفته است . ( فتحی باغبهادرانی ، مسعود ، ۱۳۷۲ ، ص۹ )
این بخش در نیمه غربی شهرستان لنجان در غرب بخش مرکزی قرار گرفته و از شمال به شهرستان تیران و کرون و از شرق و جنوب به بخش مرکزی و از غرب با استان چهارمحال و بختیاری هم مرز است .
رودخانه زاینده رود در نواحی مرکزی آن و از غرب به شرق جریان داشته و دهستانهای چم رود و زیرکوه در جنوب رودخانه و چم کوه در بخش شمالی آن قرار دارند .
این بخش در مجموع دارای ۵/۵۴۲ کیلومتر مربع وسعت است ؛ که ۶/۴۹ درصد از وسعت شهرستان لنجان را در بر گرفته است . همچنین کل جمعیت این بخش در مجموع ۴۵۹۷۳ است که ۲/۲۲ درصد از جمعیت شهرستان را شامل می شود .
بخش باغبهادران که جزء یکی از دو بخش شهرستان لنجان می باشد و منطقه مورد مطالعه ما را تشکیل می دهد ، دارای ۲شهر ( باغبهادران و چرمهین ) و سه دهستان ( چم کوه ، چم رود و زیرکوه ) و ۳۷ آبادی دارای سکنه است . همچنین تراکم نسبی جمعیت آن ۶/۸۵نفر است . (سرشماری عمومی نفوس و مسکن ، سال ۱۳۸۵ ، ص۳۹ )( نقشه شماره ۳-۲)
اینک به مشخصات کلی هر یک از شهرها و دهستانهای واقع در محدوده بخش در ذیل
می پردازیم : جدول شماره — تعداد شهرها و دهستان های دارای سکنه شهرستان لنجان

تقسیمات اداری – سیاسی

تعداد شهر

تعداد دهستان

دارای سکنه

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...