مطالعه اثرات محلول پاشی عناصر کم مصرف … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
فاکتورهای آزمایشی
ارتفاع بوته(cm)
ارتفاع اولین شاخه زایشی از زمین(cm)
تعداد شاخه جانبی
تعداد کپسول در شاخه اصلی
تعداد کپسول در شاخه فرعی
محلول پاشی
روی
۱۲۰٫۳۱۶a
۱۸٫۸۷۴a
۹٫۵۶۸a
۴۳٫۶۶۹c
۱۶٫۷۵۶
بور
۱۱۴٫۱۲۳c
۱۴٫۷۹۵c
۸٫۰۵۷c
۴۹٫۱۲۹a
۱۶٫۶۰۱
روی+بور
۱۱۷٫۷۷۹b
۱۷٫۳۶۰b
۹٫۱۲۹b
۴۶٫۵۴۰b
۱۸٫۰۴۲
۳-۶-تعداد بذر در کپسول
تعداد بذر در کپسول با مصرف کود اوره در سطح ۱% معنی دار شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که کاربرد کود اوره به میزان۱۵۰ kg/ha باعث افزایش تعداد بذر در کپسول شد و در بالاترین گروه آماری قرار گرفت و با توجه به اینکه مصرف مقادیر۱۰۰ و ۲۰۰ kg/ha کود اوره اختلاف ناچیزی از نظر مقایسه میانگین را دارند در بالاترین آماری قرار گرفتند.
سجادینیکوهمکاران(۱۳۸۹)بیانکردندکهکاربردکودشیمیایی نیتروژنبهمیزان۵۰ کیلوگرمدرهکتارباعثافزایش معنی دارتعدادبذردرکپسول،وزنهزاردانه،شاخص برداشت،عملکردبیولوژیکوعملکرددانهشد.
ساکیحسینی(۱۳۷۵) اثرکودنیتروژنبرعملکردواجزایعملکرد کنجدرابااعمالتیمارهای ۰، ۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ کیلوگرمنیتروژنخالصدرهکتاربررسیو گزارشدادباافزایشنیتروژنتاسطح۱۵۰کیلوگرمدرهکتارعملکرددانه،تعدادکپسولدربوته،وزن هزاردانهوتعداددانهدرکپسولافزایشمییابدوکاربرد۲۰۰کیلوگرمدرهکتاررویاینعاملهااثر کاهندهداشته،هرچندبهصورتمعنیداریباعثافزایشارتفاعبوتهمیگردد .
شکل ۳-۱۰- تاثیرمقادیرمختلفاورهبرتعدادبذردرکپسول
اثر محلول پاشی بر روی تعداد بذر در کپسول در سطح ۱% معنی دار شد. بیشترین تاثیر با محلول پاشی روی و بور حاصل گردید(شکل۳-۱۱). کمترین اثر با محلول پاشی روی با میانگین ۶۵ بدست آمد.
گرنتوبایلی(۱۹۹۶) ضمن تاییدمطلبفوق،نشاندادندکهمصرفتوام نیتروژنوبورباعثافزایشعملکرد،وزنهزاردانهوافزایشتعداددانهدرخورجینمی شود.
رشیدو همکاران(۱۹۹۶)کاربردبورراباعثافزایش عملکردکلزاوخردلدانستهونقشآنرابرایبهبذرنشستنکلزابسیارضروریبرشمردند.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
این امر با نتایج تحقیقاتسایرپژوهشهایکهنتیجهگرفتهاند استفادهتوأمنیتروژنهمراهریزمغذی ها(بور، رویوآهن ( باعثافزایشتعدادخورجیندربوتهودانهدرخورجینمیشودمطابقتدارد(گراول و همکاران،۱۹۹۹)، (شارما و همکاران، ۱۹۹۲).
شکل ۳-۱۱- تاثیرمحلولپاشیرویوبوربرتعدادبذردرکپسول
۳-۷- وزن هزار دانه
با توجه به نتایج حاصله در جدول تجزیه واریانس کاربد کود اوره بر وزن هزاردانه دارای اثر معنیدار در سطح ۱% بود. در بالاترین گروه آماری مصرف کود اوره به میزان ۱۵۰ و ۲۰۰ کیلو گرم در هکتار قرار گرفتند و پایین ترین میزان وزن هزار دانه با مصرف ۵۰ کیلو گرم در هکتار کود اوره بدست آمد. بیشترین آنزیم در روی کره ی زمین آنزیم رابیسکو است که نقش عمده ای در فتوسنتز اندام های گیاهی دارد از انجایی که نیتروزن در ساختمان در ساختمان این آنزیم نیز دخالت دارد بنابراین افزایش میزان نیتروزن اندام های گیاهی در این مرحله میتواند در افزایش مواد فتوشنتزی نقش اساسی داشته باشد و موجب افزایش انتقال مواد غذایی از جمله اسید های آمینه، قند های آمینه ای و پلی پپتید ها به داخل دانه گردد که منجر به افزایش وزن نهایی دانه ها خواهد شد. نتایج حاصل با نتایج، باغبان خلیل آباد(۱۳۷۶)، صادقی پور و همکاران(۱۳۷۷) ، میرزا شاهی و همکاران(۱۳۷۹)، بنی سعیدی (۱۳۸۰)، زنگلانی(۱۳۸۱) و سید احمد و کریمی (۱۳۸۲) مطابقت دارد. احمدی (۲۰۱۰) و سنا(۲۰۰۳) نیز گزارش کردند که کاربرد نیتروزن باعث افزایش وزن هزار دانه می شود.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 03:02:00 ق.ظ ]
|