مقاله های علمی- دانشگاهی | ۲-۱۰ خلاصه تحقیقات خارجی – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
با توجه به اینکه در داخل کشور تا پیش از انجام تحقیق حاضر، بر روی ریسک و بازده سیستماتیک و فوق العاده سهام و اثرات آن بر روی مدت تصدی هیات مدیره شرکت ها، تحت همین عنوان تحقیقی صورت نگرفته است. با این وجود در ادامه برخی ازتحقیق های انجام شده مرتبط با این موضوع درداخل کشورطی سال های اخیر بیان می شود.
۲-۹-۲ تحقیقات داخلی
دیانتی و مرادزاده (۱۳۹۲) به بررسی ارتباط بین دوره تصدی مدیرعامل با ارزش شرکت، هزینه های نمایندگی و ریسک اطلاعاتی پرداختند. نمونه ای مشتمل بر ۹۶ شرکت از بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی دوره زمانی ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۹ انتخاب گردید. دوره تصدی به عنوان معیاری برای سنجش میزان افق تصمیم گیری مدیرعامل در نظر گرفته شد. آزمو نهای تجربی نشان داد که دوره تصدی بلند مدت مدیرعامل با ریسک اطلاعاتی و ارزش شرکت ارتباط دارد. ولی میان دوره تصدی مدیرعامل و هزینه های نمایندگی رابطه معنی داری مشاهده نشد.
مرادی و حبیب زاده (۱۳۹۱) ارتباط بین ویژگی های هیات مدیره و عملکرد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را با به کاربردن رگرسیون فازی تبیین کردند.نتایج حاکی از آن است که نسبت اعضای غیر موظف هیات مدیره ،تفکیک وظایف ،اندازه هیات مدیره ،تنوع جنیست و اهرم رابطه ی معکوسی با عملکرد دارند.تغییر در اعضای هیات مدیره، انداره شرکت و جریان وجه نقد عملیاتی رابطه ی مستقیمی با عملکرد شرکت وجود دارد و بین مالکان نهادی و عملکرد شرکت رابطه ای یافت نشد.
نمازی و مهارلوئی (۱۳۹۰) به بررسی تاثیر حدود عملیات شرکت بر ساختار هیات مدیره شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداختند.نمونه مورد بررسی شامل ۶۰ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۸ است.نتایج نشان داد که معیار های حدود عملیات شرکت شامل اندازه ،عمر و نسبت بدهی شرکت ها بر معیار های ساختار هیات مدیره شامل اندازه هیات مدیره،درصد اعضای غیر موظف هیات مدیره،حضور یکی از اعضای غیر موظف در ریاست هیات مدیره و حضور حداقل سه عضو غیر موظف در ترکیب هیات مدیره شرکت ها تاثیر معناداری ندارد.
عرب مازاریزدی و طاهرخانی(۱۳۹۰) به تاثیر ترکیب هیات مدیره برعملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس به دو شکل تجزیه و تحلیل توصیفی و استنباطی پرداختند. نتایج آن ها نشان داد که تعداد اعضای هیات مدیره و تعداد سهامداران عمده هیچ تاثیری بر بازده حقوق صاحبان سهام و عملکرد شرکتها ندارد.
نیک بخت و همکاران ( ۱۳۸۹) به بررسی تاثیر ویژگی های هیات مدیره بر عملکرد شرکت پرداختند . نتایج پژوهش که نمونه ای شامل ۷۱ شرکت طی سال های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۷ را در برداشت ، نشان داد هیات مدیره در بازار سرمایه ایران به صورت کارا به وظایف خود برای کاهش مشکلات نمایندگی عمل نمی کند و تاثیر با اهمیتی بر عملکردشرکت ندارد .
فروغی و نعل شکن (۱۳۸۹) به بررسی تاثیر ریسک فوق العاده بر بازده سهام پرداختند .آن ها نشان دادند ریسک فوق العاده میتواند بر بازده سهام تاثیر گذار باشد و شرکت هایی که ریسک فوق العاده بیشتری دارند بازده بالاتری را نسبت به شرکت های دارای ریسک فو ق العاده پایین تر کسب میکنند.
دارابی و علی فرحی (۱۳۸۹) تاثیر نوسانات پنج متغییر مهم اقتصاد کلان بر ریسک و بازدهی کل سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سه حوزه صنعت سیمان ،پتروشیمی و خودرو سازی در فاصله سال های۱۳۷۷ تا ۱۳۸۹ را مورد بررسی قرار دادند.نتایج پژوهش آن ها مبین عدم وجود رابطه بین ریسک و بازده کل سهام و متغییر های کلان در شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران بود.
جلیلی و مشیری(۱۳۸۷) به بررسی دیدگاه های سرمایه گذاران حرفه ای و غیرحرفه ای درخصوص اثربخشی هیات مدیره واثرات آن بر تصمیمات سرمایه گذاری آن ها پرداختند . نتایج آن ها نشان داد برداشت سرمایه گذاران از اثربخشی هیات مدیره ارتباط معنی داری با قضاوت آن ها در رابطه با ریسک سرمایه گذاری ندارد و برداشت آن ها ازاثربخشی هیات مدیره رابطه مثبت بامیزان سرمایه گذاری آن ها دارد.
۲-۱۰ خلاصه تحقیقات خارجی
نویسنده
سال
موضوع تحقیق
نتایج
ال مک لیلند و هم پژوهان
۲۰۱۲
تاثیر افق حرفه ای و دوره تصدی هیات مدیره بر روی عملکرد آینده شرکت
هیات مدیره با مدت تصدی کوتاه مدت تاثیر منفی بر روی عملکرد آینده شرکت داردو به دلیل قدرت همراه با سطح مالکیت بالا،افزایش دوره تصدی هیات مدیره بر عملکرد آینده شرکت به خصوص در صنایع پویا تاثیر منفی دارد.
آنتیا و هم پژوهان
۲۰۱۰
ارتباط افق تصمیم گیری کوتا ه ترهیات مدیره با بیشتر شدن هزینه های نمایندگی، کاهش ارزش شرکت و سطح بالاتر ریسک اطلاعاتی
افق تصمیم گیری کوتا ه ترهیات مدیره با بیشتر شدن هزینه های نمایندگی، کاهش ارزش شرکت و سطح بالاتر ریسک اطلاعاتی در ارتباط میباشد و افق تصمیم گیری کوتاه مدت هیات مدیره باعث می شود سرمایه گذاریهایی در ارجحیت قرار گیرد که دارای بازده سریعتر میباشد.
وانگ و دیگران
۲۰۱۰
تاثیرصورت های مالی تجدید ارائه شده برروی دوره تصدی هیات مدیره و گردش مالی آن ها
با توجه به اینکه قانون ساربنز آکسلی به ریسک گریزی مدیران کمک میکند صورت های مالی تجدید ارائه شده بر روی دوره تصدی هیات مدیره و گردش مالی آن ها تاثیر دارد و این ناشی ازتشدید فعالیت های نظارتی در قانون ساربنز آکسلی است.
بروکمن و دی تیستل
۲۰۰۹
بررسی ریسک مدت تصدی هیات مدیره ، عوامل موثر بر آن و اثر آن بر ارزش شرکت
دوره تصدی هیات مدیره با کارایی و پاداش افزایش مییابد و تغییر درریسک مدت تصدی هیات مدیره اثر قابل توجهی بر روی ارزش شرکت ندارد.
فانگ جیان فو
۲۰۰۸
بررسی ارتباط ریسک فوق العاده وبازده مورد انتظار سهام شرکتها
بین نوسانات بازده فوق العاده و بازده مورد انتظارسهام رابطه مثبتی وجود دارد.به گونه ای که سهامی که پیشبینی میگردد ریسک بالاتری داشته باشد، بازده بالاتری را هم به دست خواهد آورد.
چاک رابرتی و شیخ
۲۰۰۸
بررسی ارتباط بین طرح های انگیزشی پاداش دهی به اعضای هیات مدیره وعملکرد آن ها با مدت تصدی اعضای هیات مدیره
رابطه مثبتی بین احتمال عملکرد وجابه جایی اعضا هیات مدیره با سطح طرح های انگیزشی پاداش دهی برای این دسته از سهامداران وجود دارد.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-09-26] [ 12:12:00 ق.ظ ]
|