۴۰

۱-

۴۰

۱-

۲۰

۱-

۱

۳۰

۱۰

۱-

۴۰

۱-

۴۰

۱-

۲۰

۱-

۳-۸ روش انجام آزمایش‌ها
با بهره گرفتن از نرم­افزار طراحی آزمایش (DX7) و به روش CCD، تعداد ۳۰ ازمایش طراحی و انجام شد. درصد جامد، دما، مقدار اسید و مقدار ماده کاهنده از عوامل مهم و تاثیرگذار در لیچینگ کانسنگ منگنز به شمار می­آیند که در این نرم­افزار با در نظر گرفتن محدوده­هایی بر اساس منابع موجود و مقادیر استوکیومتری برای مقادیر اسید ، ماده ی کاهنده، دما و درصد جامد تعیین شد. مطابق جدول ۳-۷، پارامترهای ثابت در این آزمایش­ها، دور همزن، زمان آزمایش و دانه بندی نمونه بوده ­اند.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

جدول ۳-۷پرامترهای ثابت و مقادیر آن­ها در آزمایش­های لیچینگ احیایی

دور همزن(rpm)

زمان(min)

دانه بندی خوراک(میکرون)

pH

۳۵۰

۱۲۰

۳۰۰-

<1

در همه آزمایش­های بخش لیچینگ از اسیدسولفوریک با درجه خلوص آزمایشگاهی از شرکت مرک، و نیز اسید اکسالیک شرکت مرک استفاده شده است. برای انجام آزمایش­های لیچینگ از بشر ۱۰۰۰ میلی­لیتر، بر روی یک صفحه گرم استفاده شد. بعد از رسیدن دمای محلول به مقدار مورد نظر، مقدار معین از خوراک جامد به آن اضافه و لیچینگ در مدت زمان پیش بینی شده، انجام شد. پس از اتمام هر تست، بعد از فیلتراسیون، محلول فیلتر شده برای آنالیز عناصر منگنز، آهن و سیلیس به آزمایشگاه شیمی فرستاده شد. علت استفاده از روش طراحی آزمایش، تعیین درصد تاثیر هر پارامتر در انحلال منگنز تا بدین وسیله بتوان با انتخاب مقادیر مناسب عوامل موثر به حداکثر بازیابی منگنز در حین کمترین انحلال آهن و سیلیس دست یافت.
فصل چهارم
نتایج و بحث
۴-۱ مقدمه
در این فصل، پس از شرح نتایج آزمایش­های مقدماتی فیزیکی و فلوتاسیون، که به منظور انتخاب روش مناسب برای پرعیارسازی کانسنگ منگنز انجام شده، نتایج آزمایش­های بخش لیچینگ احیایی بررسی می­ شود. این بخش شامل انتخاب کاهنده، تعیین عامل کنترل لیچینگ و طراحی آزمایش می­باشد. طراحی آزمایش با در نظر گرفتن سطوح مناسب برای پارامترهای عملیاتی (درصد جامد، دما، اسید سولفوریک و اسید کسالیک) و تاثیر هر یک از پارامترها بر بازیابی بررسی شده است. در پایان شرایط بهینه عملیاتی برای پرعیارسازی این نوع کانسنگ با توجه به پارامترهای در نظر گرفته شده، پیشنهاد شده است.
۴-۲آزمایش­های جیگ
نمونه با محدوده­ ابعاد ۳۳۵۰- ،۱۰۰۰+ میکرون توسط جیگ مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمایش در جدول۴-۱ آورده شده است. مطابق این جدول، عیار منگنز در محصول پرعیار شده به حد مطلوب نرسیده است، از طرفی مقدار آهن منتقل شده به کنسانتره به دلیل وزن مخصوص بالا، میزان قابل توجهی دارد. ضمن آن که عیار آهن نسبت به خوراک تغییر چندانی را نشان نمی­دهد.
جدول۴-۱: آزمایش جیگ بر روی دانه بندی (۱۰۰۰+ ۳۳۵۰-) میکرون

بازیابی %

عیار %

درصد وزنی

وزن
(g)

نوع محصول

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...