منابع کارشناسی ارشد در مورد اثر مواد افزودنی بر … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۳/۲۷۴
۷۶۴/۴۸-
۹
۵/۲۵۱
۰۱/۴۸-
جدول ۵-۵ : مقادیر عددی پیشبینی و پیشنهاد شدهی درصد کرویت وSNR توسط تاگوچی برای حالت بهینهی بررسی Mass Mean Size
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
PSNRA
PMEAN
۶۹۲/۳۸-
۱۶۶/۷۴
نسبت سیگنال به اغتشاش، نشان دهندهی حساسیت مشخصهی مورد بررسی به فاکتورهای ورودی در یک فرایند کنترل شده میباشد. همانگونه که ذکر شد، همواره مقادیر بالایSNR ، مطلوب میباشد. بنابراین بر اساس میانگین نسبت سیگنال به اغتشاش هر پارامتر تنظیمی، میتوان سطوح بهینهی آنها را تعیین نمود.
با توجه به شکلهای ۵-۱ و ۵-۲ بهترین سطوح پارامترهای دما، غلظت، pH و شدت اختلاط، به ترتیب سطوح ۱، ۳، ۲ و ۲ میباشد. مشاهده میشود که با تغییرات pH و دور همزن مقادیر درصد کرویت و SNR تغییر چندانی نکردهاند، درحالیکه تغییرات دما و غلظت مادهی افزودنی اثر قابل توجه و بیشتری داشتهاند. همچنین طبق جدول ۵-۲ ملاحظه میشود که بیشترین مقادیر درصد کرویت و SNR مربوط به آزمایش شمارهی ۳ میباشد. PSNRA و PMEAN، مقادیر پیشبینی و پیشنهاد شده توسط نرم افزار برای حالت بهینهی انجام آزمایش است، مشاهده میشود که این مقادیر، نزدیکترین حالت به آزمایش شمارهی ۳ میباشند.
همچنین شکلهای ۵-۳ و ۵-۴ حاکی از آنند که سطوح بهینهی پارامترهای دما، غلظت، pH و شدت اختلاط، به ترتیب سطوح ۱، ۳، ۳ و ۲ میباشد. از چهار پارامتر بررسی شده، دما و غلظت بیشترین اثرگذاری را داشتند، درحالیکه شدت اختلاط و pH نقش و تأثیر کمتری از خود نشان دادند. از جدول ۵-۴ ملاحظه میشود که کمترین مقدار اندازهی متوسط وزنی و بیشترین مقدار SNR در شرایط انجام آزمایش شمارهی ۳ است، که مقادیر پیشبینی و پیشنهاد شدهی تاگوچی نیز این را تأیید میکند.
به نظر میرسد استفاده از تری پتاسیم سیترات بتواند با افزایش سیترات ادرار، مانع واکنش بین کلسیم و اگزالات شود. در واقع سیترات رقابت شدیدی با اگزالات برای واکنش با کلسیم از خود نشان میدهد و از تجمع کلسیم و اگزالات بعنوان اصلیترین پیش برنده[۵۲]های تولید سنگ جلوگیری میکند. توصیهی پزشکان به بیماران کلیوی برای استفاده از آبمیوههای طبیعی پرتقال و لیمو به دلیل سیترات موجود در این میوهها است. همچنین سیترات باعث تنظیم و افزایش pH ادرار میشود. pH طبیعی ادرار بین ۴/۴ تا ۸ است و تحقیقات انجام شده حاکی از آنند که قدرت انحلال کلسیم اگزالات مونوهیدرات در pH پایین، کاهش و درpH بالاتر، افزایش مییابد. البته باید توجه داشت که تأثیر pH بر انحلال ترکیبات در سنگهای خارج شده از بدن انسانها که مجموعهای از نسبتهای مختلف ترکیبات با آنیونها وکاتیونهای متفاوت است، متغیر میباشد. باید در نظر داشت که در واقع سنگهای کلیوی به طور خالص از یک نوع ترکیب مثل کلسیم اگزالات تشکیل نشدهاند و بههمین ترتیب تأثیر pH نیز بر سنگهای کلیه که در بدن انسان تشکیل میشوند، متفاوت است.
همانطور که ذکر شد، تغلیظ ادرار و رسوب املاح سبب تشکیل سنگهای کلیوی میشوند. زمانی که بدن کمآب میشود، نمکها، مواد معدنی و سایر مواد موجود در ادرار ممکن است با هم تجمع یابند و بنای اولیه یک سنگ را پایهریزی کنند. بنابراین نوشیدن مقدار کافی مایعات در طول روز میتواند، در رقیق کردن ادرار مفید واقع شود.
کمتحرکی و عدم فعالیت فیزیکی نیز از عوامل زمینهساز بروز سنگهای کلیه است. کمتحرکی که مثلاً در هنگام بیماری یا ناتوانی رخ میدهد، میتواند سبب برداشت کلسیم بیشتری از استخوان شده ، لذا غلظت کلسیم در ادرار افزایش مییابد و تعادل بین کلسیم و اگزالات بههم خورده و احتمال رسوب ذرات افزایش مییابد. هر چند که در این پژوهش سرعت همزن اثر قابل توجهی از خود نشان نداد، اما به نظر میرسد که شدت اختلاط در حین انجام آزمایشها و همچنین فعالیتهای بدنی بیشتر بعد از استفاده از داروهای مصرفی، نقش مثبتی در اثرگذاری دارو داشته باشد.
۵-۲- نتایج عکسبرداری میکروسکوپی و میکروسوپ الکترونی روبشی (SEM)
آزمایشها جهت بررسی شکل و گونه بلورهای اگزالات کلسیم درون راکتور ترسیب در حضور و عدم حضور تری پتاسیم سیترات انجام شد. بلورهای تولید شده پس از فیلتراسیون و عمل خشک شدن توسط میکروسکوپ نوری مشاهده شدند. در شکلهای ۵-۵ تا ۱۰-۵، عکسهای گرفته شده از نمونههای حاصل از آزمایشات کریستالیزاسیون اگزلات کلسیم آورده شده است:
A
۱۰۰µm
B
۱۰۰µm
شکل ۵-۵ (A) و (B) : تصویر میکروسکوپ نوری از بلورهای اگزالات کلسیم قبل از افزودن تری پتاسیم سیترات در شرایط عملیاتی : دما = ۳۷ درجه سانتیگراد، سرعت همزن ۱۰۰ دور در دقیقه و pH = 7
۱۰۰µm
A
۱۰۰µm
B
شکل ۵-۶ (A) و (B) : تصویر میکروسکوپ نوری از بلورهای اگزالات کلسیم بعد از افزودن تری پتاسیم سیترات در شرایط آزمایش شمارهی ۲ شامل: دما = ۲۵ درجه سانتیگراد، غلظت = ۳۰ گرم بر لیتر، سرعت همزن ۵۰ دور در دقیقه و pH = 5/5
۱۰۰µm
A
B
۱۰۰µm
شکل ۵-۷ (A) و (B) : تصویر میکروسکوپ نوری از بلورهای اگزالات کلسیم بعد از افزودن تری پتاسیم سیترات در شرایط آزمایش شمارهی ۳ شامل: دما = ۲۵ درجه سانتیگراد، غلظت = ۶۰ گرم بر لیتر، سرعت همزن ۱۵۰ دور در دقیقه و pH = 8
A
شکل ۵-۸ (A) : تصاویر SEM از بلورهای اگزالات کلسیم قبل از افزودن تری پتاسیم سیترات
BA
شکل۵-۸ (B) : تصاویر SEM از بلورهای اگزالات کلسیم قبل از افزودن تری پتاسیم سیترات
C
شکل ۵-۸ © : تصاویر SEM از بلورهای اگزالات کلسیم قبل از افزودن تری پتاسیم سیترات
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 02:05:00 ق.ظ ]
|