پایان نامه کارشناسی ارشد : دانلود فایل ها در مورد : شبیه سازی و مدل … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
والانس و چوی(۲۰۱۰) در تحقیقی با عنوان “انعطافپذیری، ساختارهای اطلاعاتی، حق انتخاب (آلترناتیو) و قدرت بازار در زنجیره تأمین استوار” بیان میدارند که در مواجه با عدم اطمینان، محققین مفاهیمی چون استواری، انعطافپذیری، ساختارهای اطلاعاتی، حق انتخاب و قدرت بازار را برای مدیریت زنجیره تأمین مطرح می کنند. ادبیات نظری در حوزه مدیریت زنجیره تأمین در خصوص این مفاهیم و چگونگی ارتباط آنها با یکدیگر دچار نوعی سردرگمی است. به منظور روشن شدن بحث، محققان در خصوص مفهوم این واژه ها در حوزه مدیریت زنجیره تأمین در شرایط عدم اطمینان بحث مینمایند. برای نمونه نویسندگان استدلال می نمایند که بین یک تصمیم استوار و یک تصمیم انعطافپذیر تفاوت وجود دارد. همانطورکه نویسندگان بیان میدارند، به طور کلی ماهیت این مقاله از نوع کیفی یا ذهنی است و به شکل وسیع به بحث در خصوص تعاریف این مفاهیم و ارتباط آنها با یکدیگر میپردازند (والانس و چوی، ۲۰۱۰، ۲۴۵).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
لینچ و کراس[۱۹۸](۲۰۱۳) در تحقیق خود روش هرم عملکرد[۱۹۹] را معرفی مینمایند. هدف هرم عملکرد ایجاد ارتباط بین استراتژی سازمان و عملیات آن بوده و شامل چهار سطح از اهداف است که بیانکننده اثر بخشی سازمان و کارایی داخلی آن است. در واقع این چارچوب تفاوت بین شاخص هایی را که به گروه های خارج سازمان توجه دارند (مانند رضایت مشتریان، کیفیت و تحویل به موقع) و شاخص های داخلی کسب و کار (نظیر بهرهوری و سیکل زمانی) آشکار می سازد. ایجاد یک هرم عملکرد سازمانی با تعریف چشم انداز سازمان در سطح اول آغاز می شود که پس از آن به اهداف واحدهای کسب و کار تبدیل می شود. در سطح دوم، واحدهای کسب و کار به تنظیم اهداف کوتاه مدت و بلندمدت می پردازد. سیستمهای عملیاتی کسب و کار، پل ارتباطی بین شاخص های سطوح بالا و شاخص های عملیاتی روزمره هستند (رضایت مشتریان، انعطافپذیری و بهرهوری). در نهایت چهار شاخص کلیدی عملکرد (کیفیت، تحویل، سیکلکاری و اتلافها) در واحدها و مراکزکاری و به شکل روزانه استفاده میشوند(لینچ و کراس، ۲۰۱۳).
۲-۷- جمعبندی و نتیجه گیری
در این فصل محقق با مروری بر مبانی نظری و پیشینه تحقیق، دانش خود را در خصوص مطالب علمی موجود، خلاءهای تحقیقاتی و پیشنهادهای ارائه شده برای تحقیقات آتی توسط دیگران افزایش داد. بنابراین مرور مبانی نظری و پیشینه تحقیق در سه حوزه زنجیره تأمین و بحث شبیهسازی و مدلسازی ریاضی از نظر گذشت. در ادامه به نتیجه گیری فصل در این سه حوزه پرداخته می شود.
۲-۷-۱- مبانی نظری ارزیابی عملکرد زنجیره تامین
در جدول ۲ پیوست خلاصه مقالات بررسی شده فوق ارائه شده است. در این جدول نوع رویکرد به کار گرفته شده در مقالات مختلف، تکنیک مورد استفاده، خلاصهای از نتیجه مطالعه، نوع سازمان مورد مطالعه و معیارهای ارزیابی مورد توجه قرار گرفته شده است.
آنچه از مبانی نظری پژوهش میتوان یافت این است که در اکثر مقالات بیشتر به موضوع ارزیابی عملکرد زنجیره تامین با در نظر گرفتن برخی معیارها در بخشی از زنجیره پرداخته شده است و تعداد مقالاتی که به طور جامع فرایند ارزیابی را در سراسر زنجیره پیاده سازی کند، محدود است. همچنین بررسیها نشان میدهد که در سالهای اخیر توجه بیشتری به موضوع کمی نمودن ارزیابی زنجیره تامین و مدلسازی و شبیهسازی آن، شده است و به نظر میرسد در سالهای بعد مطالعات بیشتری نیز با این رویکردها صورت گیرد که این موضوع نیز بیشتر به قابلیت رویکرد شبیهسازی در نشان دادن پویایی سیستمها بر میگردد. به نظر میرسد استفاده از این رویکرد برای مدل کردن پویایی تقاضا و در نظر گرفتن سایر عدماطمینان های موجود نظیر وقوع حوادث طبیعی، تاخیر در تامین و نظایر اینها مناسب است. موضوع دیگری که از جدول ۲ پیوست استنباط می شود این است که بیشتر تحقیقات انجام شده در سازمانهای تولیدی است و در سازمانهای خدماتی تحقیقات بسیار اندکی صورت گرفته است. این در حالی است که صنایع خدماتی محدوده وسیعی از بخشهای صنعتی مانند خردهفروشی، حمل و نقل، بهداشت و سلامت، خدمات مالی، پستی، مخابراتی و …. را به خود اختصاص می دهند.
با بررسی مبانی نظری مدیریت زنجیره تامین به طور کلی و زنجیره تامین خدمات به طور خاص میتوان چنین نتیجه گیری کرد که در بحث ارزیابی عملکرد، فضای کسب و کاری که شبکه های زنجیره تامین یا ساختارهای کسب و کار در آن به فعالیت میپردازند معمولاً نامشخص و دارای عدم اطمینان است. در بهترین حالت، عدماطمینانهای آینده کسب و کار میتوانند بصورت احتمالی در نظر گرفته شوند. تحت فرضیات احتمالی، محیط کسب و کار توسط متغیرهای تصادفی، فاکتورهایی نظیر قیمت مواد اولیه، هزینه انرژی، هزینه نیروی کار، تقاضای محصولات، قیمت محصولات، نرخ ارز و … ساخته می شود. این عدماطمینان موجب آسیبپذیری شبکه های زنجیره تامین یا ساختارهای کسب و کار میشوند. جداول زیر معیارهای ارزیابی زنجیره تامین و فراوانی آنها که توسط محققان مختلف در منابع علمی مطرح و مورد بررسی قرار گرفتهاند نشان میدهد. برخی از این معیارها کیفی و تعدادی از آنها کمی هستند که به طور خلاصه در بیشتر منابع به شاخص های مالی و غیرمالی معروف هستند. بنابراین در راستای ارزیابی عملکرد زنجیره تامین خدمات با توجه به عدماطمینان موجود در زنجیره، مطالعات مختلف توسط محققان مورد بررسی قرار گرفت و معیارهای ارزیابی آن شناسایی شدند. جداول۲-۸ تا ۲-۱۰به ترتیب نشاندهنده معیارهای ارزیابی کل زنجیره، معیارهای ارزیابی مرحله تامین و معیارهای ارزیابی مرحله ساخت و توزیع که توسط محققان مختلف مطرح شده است، میباشد.
جدول ۲-۸- معیارهای ارزیابی کل زنجیره تامین استخراج شده از ادبیات موضوع
قابلیت اطمینان
اعطافپذیری
زمان کل جریان نقدینگی
زمان پاسخ به مشتری
زمان تکمیل سفارشات
زمان تحقق سفارشات
کل زمان چرخه در زنجیره تامین
کل زمان پاسخ در زنجیره تامین
غنیسازی اطلاعات
ا ثر شلاق چرمی
بهینهسازی ارزشهای تجاری
استواری
کل هزینه های زنجیره تامین
درآمد
بازگشت سرمایه
میزان سود
میزان تقاضا
معیارهای ارزیابی
کل زنجیره
نام محقق
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 02:54:00 ق.ظ ]
|