ریچارد(۲۰۰۲) به بررسی رابطه بین حسابدارای محافظه­کار و کیفیت سود پرداخت. او در مقاله خود از مفهوم کیفیت سود(پنمن و ژانی، ۲۰۰۲) استفاده ­نمود. پنمن و ژانی، کیفیت سود را بر حسب تغییر در حسابداری محافظه­کار درطول یک دوره زمانی تعریف می­ کند. ایده و تفکر اصلی این است که تفاوت بین خالص دارایی­ های گزارش شده سیستم حسابداری غیر محافظه­کار، سود معکوس نام دارد.

باسو(۱۹۹۷) بیان می‌کند که انعکاس محافظه ­کاری از طریق اقلام تعهدی منجر به تفاوت­های قابل پیش ­بینی در ویژگی های جریان­های نقدی و اقلام تعهدی می­ شود. او نشان می­دهد که به موقع بودن سود بر اثر شناسایی به موقع­تر “اخبار بد” از طریق اقلام تعهدی است. با این حال اقلام تعهدی اخبار خوب را به موقع­تر از جریان های نقدی شناسایی نمی­کنند. پنمن و ژانگ(۲۰۰۲)بیان ‌می‌کنند، حسابداری محافظه ­کارانه به معنی اتخاذ روش­های حسابداری است که به طور مستمر ارزش خالص دارایی­ ها را کمتر از واقع نشان
می­دهد. مجموع این روش­ها موجب پایین آمدن سود و ایجاد ذخایر پنهان می­شوند. بنظر آن ها هرقدر در ارائه سود حسابداری از روش محافظه­کار­تری استفاده شده­باشد، کیفیت سود پایین­تر خواهد­بود. گیولی و هاین (۲۰۰۰) از اقلام تعهدی اختیاری برای اندازه ­گیری محافظه­­کاری استفاده ‌می‌کنند. زیرا به اعتقاد آن ها از یک سو حسابداری تعهدی مجرایی برای اعمال محافظه ­کاری است و از سوی دیگر ، اعمال اختیار از جانب مدیران در شرایط عدم اطمینان زمینه پیدایش محافظه ­کاری را فراهم ‌می‌آورد. این پژوهشگران با بررسی انباشت این اقلام طی دوره ­های مورد بررسی و مشاهده این که با گذشت زمان، اقلام تعهدی اختیاری انباشته ، منفی و منفی تر ‌شده‌اند، نتیجه ‌گرفته‌اند که با گذشت زمان محافظه ­کاری بیشتر و بیشتر شده است. این بدان معنا است که در طول زمان مدیران روش­هایی را انتخاب کرده ­اند که به حداقل شدن سود انباشته منجر شده­است. پا (۲۰۰۷) با به کار گیری مدل باسو در اندازه ­گیری محافظه ­کاری و تفکیک اقلام تعهدی به اجزای منتظره و غیر­منتظره ، با بهره گرفتن از دو مدل جونز تعدیل شده و جونز تعدیل شده با جریان­های نقدی غیر خطی به مطالعه تاثیر اقلام تعهدی غیر منتظره بر محافظه ­کاری پرداخت. نتایج پژوهش وی حاکی از این است که محافظه ­کاری منعکس در اقلام تعهدی بیشتر تحت تاثیر اقلام تعهدی غیر منتظره است. لافوند و واتس (۲۰۰۸)به بررسی تاثیر عدم تقارن اطلاعاتی بین افراد داخل و خارج از شرکت بر روی تقاضا برای محافظه ­کاری پرداختند. آن ها بحث ‌می‌کنند عدم تقارن اطلاعاتی تقاضا برای محافظه ­کاری را افزایش می­دهد.

فصل سوم

روش اجرای پژوهش

۳-۱- مقدمه

پژوهش، فرایند جستجوی منظم برای مشخص نمودن یک موقعیت نامعین است. از طریق این فرایند،
‌می‌توان درباره ناشناخته­ها به جستجو پرداخت و شناخت لازم را کسب کرد. در این فرایند به چگونگی گردآوری شواهد و تبدیل آن ها به یافته­ ها، روش­شناسی گفته می­ شود. لذا شناخت علم ودستیابی به ‌هدف‌های‌ آن میسر نخواهد شد، مگر زمانی که با روش­شناسی درست صورت پذیرد. از طرف دیگر، تحقیق از حیث روش اعتبار می‌یابد نه از حیث موضوع تحقیق. روش تحقیق هدایت­گر جستجوهای علمی در جهت دستیابی به حقیقت است. هر پژوهشگر در آغاز، در پی طرح مشکل یامسأله است. مشکل یا مسأله­ای که پرسش­های زیادی را در ذهن پژوهشگر ایجاد و موجب پیدایش فرضیه­ می­ شود. پژوهشگر با جمع ­آوری اطلاعات و آمار مورد نیاز و تجزیه و تحلیل آن ها سعی در ارائه پاسخی مناسب برای پرسش‌های پژوهش و تأیید یا رد فرضیه های مطرح شده دارد. در انجام تحقیقات علمی جمع ­آوری اطلاعات و چگونگی تجزیه و تحلیل آن ها اهمیت بالایی دارد. این عمل یک مقوله از فرآیندی است که، طی آن نظریه ­ها در قالب آمار و ارقام علمی تجلی پیدا نموده و ثمره آن به صورت کمی جلوه­گر واز این طریق ‌می‌توان الگوی نظری پژوهش رامورد سنجش و محاسبه قرار داد. تحقیق حاضر بر آن است که، با شناسایی شدن مسأله تحقیق و به اتکاء فرضیه ­های تدوین شده درجهت اجرای آزمون‌های مناسب و تجزیه و تحلیل نتایج این آزمون­ها، به جمع‌ آوری اطلاعات موردنیاز تحقیق بپردازد.

۳-۲- قلمرو پژوهش

۳-۲-۱- قلمرو موضوعی پژوهش

مطالعه تأثیر به کارگیری روش های متفاوت حسابداری برکیفیت اقلام تعهدی مرتبط با سرمایه درگردش، موضوع این تحقیق است و درحوزه تصمیم ­گیری­های اقتصادی و مدیریت سرمایه ­گذاری، قابل طرح و بررسی است.

۳-۲-۲- قلمرو زمانی پژوهش

دوره زمانی تحقیق را ، فاصله زمانی سال­های ۱۳۹۱- ۱۳۸۵ در بر گرفته­است.

۳-۲-۳- قلمرو مکانی پژوهش

شناخت از مکانی که پژوهش در آن صورت ‌می‌گیرد، می‌تواند در قضاوت خواننده نسبت به دستاوردهای تحقیق، نقش به سزایی داشته باشد. قلمرو مکانی این پژوهش را کلیه شرکت­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بر­گرفته است.

۳-۳- فرضیه ­های پژوهش

با توجه به تحقیقات انجام شده و مبانی نظری موجود، ‌فرضیه ­های تحقیق به شرح زیر تعریف شده است :

۳-۳-۱- فرضیه اصلی اول:

استراتژی­ های سرمایه درگردش بر کیفیت اقلام تعهدی مرتبط با سرمایه درگردش، تأثیر معناداری دارند.

۳-۳-۱-۱ استراتژی­ های جسورانه بر کیفیت اقلام تعهدی مرتبط با سرمایه درگردش، تأثیر معناداری دارند. ۳-۳-۱-۲ استراتژی­ های میانه­رو بر کیفیت اقلام تعهدی مرتبط با سرمایه درگردش، تأثیر معناداری دارند.

۳-۳-۱-۳ استراتژی­ های محافظه ­کارانه بر کیفیت اقلام­ تعهدی مرتبط با سرمایه درگردش، تأثیر معناداری دارند.

۳-۳-۲- فرضیه اصلی دوم:

محافظه ­کاری در گزارشگری مالی بر کیفیت اقلام تعهدی مرتبط با سرمایه درگردش، تأثیر معنادار دارد.

۳-۳-۲-۱ محافظه ­کاری پایین در گزارشگری مالی بر کیفیت اقلام تعهدی مرتبط با سرمایه درگردش، تأثیر معناداری دارد.

۳-۳-۲-۲ ۲محافظه­کاری متوسط در گزارشگری مالی بر کیفیت اقلام تعهدی مرتبط با سرمایه درگردش، تأثیر معناداری دارد.

۳-۳-۲-۳ ۳ محافظه­­کاری بالا در گزارشگری مالی بر کیفیت اقلام تعهدی مرتبط با سرمایه درگردش، تأثیر معناداری دارد.

۳-۴- جامعه آماری پژوهش و نحوه انتخاب شرکت­های مورد ­مطالعه جهت آزمون فرضیه ­های تحقیق

جامعه آماری این پژوهش را کلیه شرکت­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بر­‌می‌گیرد. شرکت­های مورد مطالعه در جهت آزمون فرضیه ­های پژوهش بدین صورت انتخاب گردیده اند که، ابتدا کلیه­ شرکت­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در پایان سال ۱۳۸۵ فهرست گردیده، سپس از میان آن ها شرکت­هایی انتخاب ‌شده‌اند که، تمامی شرایط زیر را دارا و آن دسته از شرکت­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران که این شرایط را نداشته­اند‌ از جامعه آماری مورد مطالعه جهت استفاده از اطلاعات آماری آن ها برای آزمون فرضیه ­های پژ.هش حذف گردیده­اند:

    1. تا ابتدای سال ۱۳۸۵ به عضویت سازمان بورس و اوراق بهادار تهران درآمده باشند.

    1. دوره مالی آن ها، منتهی به پایان اسفند ماه هرسال باشد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...