دانلود مطالب درباره اثرات اقتصادی جریانات تجاری بر بهره … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۰٫۰۰۰۰
۸۸۳۱۹/۸۶
۲۸۸۱۹۷/۰
۰۳۹۴۷/۲۵
C
F=18228/10
۴۶۶۵۲۵/۰
۵۱۷۳۳۲/۰
t191618/0+ 03947/25
که بر اساس این جدول مقدار آماره آزمون ما کمتر از ۰۵/۰ میباشد (۰۰۰۰/۰ P-value=). پس نرخ رشد سرمایه گذاری برابر با ۱۹۱۶۱۸/۰ قابل قبول است. با بهره گرفتن از این نرخ و جایگزینی آن در رابطه (۳) موجودی سرمایه در سال پایه (که در این تحقیق سال ۱۳۷۶ در نظر گرفته شده است) بدون محاسبۀ استهلاک، به شرح زیر قابل محاسبه است:
(۵)
که در این رابطه موجودی سرمایه در سال ۷۶ می باشد. با در نظر گرفتن نرخ استهلاک سرمایه که ۵ درصد درنظر گرفته شده است (خداپرست شیرازی، ۱۳۷۵: ۵۶)، میتوان خالص موجودی سرمایه را در سال پایه محاسبه نمود. برای دست آوردن خالص موجودی سرمایه، ۵ درصد موجودی سرمایهای که از رابطه بالا محاسبه شده را از کل آن کم میکنیم:
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
(۶)
اینک با بهره گرفتن از تعریف به صورت رابطه زیر و در دست داشتن خالص موجودی سرمایه در سال پایه میتوان مقادیر سرمایه را برای سالهای مختلف به دست آورد.
(۷)
در رابطه فوق نرخ استهلاک سرمایه است که برای بخش صنایع ۵ درصد در نظر گرفته شده است. با توجه به مقدار موجودی سرمایه در سال پایه و مقدار سرمایه گذاری در سال ۱۳۷۸ موجودی سرمایه در سال ۱۳۷۸ از رابطه زیر محاسبه می شود:
(۸)
به روش مشابه، میتوان موجودی سرمایه را برای سالهای مختلف در دوره مورد مطالعه محاسبه نمود.
۴-۲-۳-نیروی کار
نیرویکار نیز از متغیرهای توضیحی دیگری است که نیروی انسانی شاغل در هر بنگاه تولیدی را معرفی می کند و سهم مهمی در افزایش تولید و توسعه هر بنگاه تولیدی دارد.
۴-۲-۴-بهرهوری کل عوامل تولید
در این تحقیق متغیر وابسته میباشد در تعریف آن میتوان گفت بهرهوری کل عوامل یا TFP که از آن به باقیماندۀ سولو نیز یاد می شود، به افزایش تولید ناشی از افزایش کارایی، افزایش در سطح مهارت ها، تخصصها، تحصیلات نیروی کار، به دست آوردن تکنیکهای مدیریتی کارا، دانایی، اصلاح سازمانی، منافع به دست آمده از تخصصی شدن، تکنولوژی و ابداعات جدید یا ارتقاء سطح تکنولوژی موجود و فنآوری اطلاعات و ارتباطات یاد کرد که، با توجه به ساختار ارائه شده در این تحقیق ابتدا باید تابع تولید اولیه را برآورد نمود و سپس میزان مقدار ثابت و باقیمانده بدست آمده از این برآورد را با هم جمع نمود و لگاریتم طبیعی آن را بدست آورده و در معادله دوم قرار دهیم. با توجه به این که موضوع مورد بررسی در این تحقیق تأثیر جریانات تجاری بر بهرهوری میباشد این متغیر نقش مهمی در الگو دارد.
۴-۲-۵- تحقیق و توسعه
از متغیرهای توضیحی مدل است که میزان هزینه کرد هر بنگاه تولیدی در زمینه تحقیق و توسعه را بیان می کند.
۴-۲-۶-الگوی تجاری
از متغیرهای توضیحی مدل است که از مهمترین متغیرهای این تحقیق به شمار میرود. با توجه به تحقیقات لازم جهت دستیابی به این متغیر موفق به این مهم نشدیم و این نیز به دلیل عدم وجود کمی این متغیر در کشورمان میباشد. از آنجایی که در برخی از مطالعات آمده در فصل دوم اشاره شد، در این مطالعات از تعداد تولیدکنندگانی که با بنگاه i- ام تجارت دارند و در برخی دیگر از میزان صادرات خارجی بنگاهها به جای جریان تجاری استفاده شده است، در نهایت به دلیل نبود اطلاعات لازم، این متغیر را بصورت نسبت سهم فروش بنگاه i-ام به سهم فروش کل ۱۴ بنگاه تعریف کردهایم.
لازم به ذکر است که کلیه داده های فوق را با بهره گرفتن از داده خام صنعت، برگرفته از مرکز آمار ایران بدست آوردهایم.
۴-۳-آزمون ایستایی در داده های پانلی
به منظور حصول اطمینان از عدم وجود رگرسیون کاذب در الگو، پیش از آن که به بررسی ارتباط بین متغیرها پرداخته شود، لازم است که ایستایی متغیرها بررسی شود. به این منظور از آزمون ایستایی لوین، لین و چو[۸۶] در جدول (۴-۲) استفاده کردهایم.
۴-۳-۱-آزمون ایستایی لوین، لین و چو
جدول۴-۲ بررسی آزمون ایستایی لوین، لین و چو در معادله تولید
مقدار-P
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 02:05:00 ق.ظ ]
|