دانلود پایان نامه با فرمت word : طرح های پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه ها در مورد تجزیه پروتئوم ریشه گندم … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
پوستینی و همکاران (۲۰۰۷) هم افزایش پرولین بر اثر شوری رو در گندم گزارش کردن، و اینکه این افزایش در رقم حساس به مراتب بیشتر از رقم مقاوم به شوری بود و نتیجه گرفتن که پرولین نمی تونه نقش حفاظتی در مقابل تنش شوری داشته باشه. سیلوریا و همکاران (۲۰۰۳) گزارش کردن افزایش غلظت پرولین در ارقام گندم حساس به شوری بیشتره و این تغییرات در مراحل جور واجور رشد و در اندامهای هوایی و ریشه متفاوت از همدیگه میباشه. میقانی و ابراهیم زاده (۱۳۸۱) هم گزارش کردهان در گندم، رقم قدس (حساس به شوری) تحت تنش شوری غلظت پرولین نسبت به گیاهان بدون تنش به ۹/۲ برابر رسیده و هم اینکه افزایش غلظت پرولین و کاهش فعالیت آنزیم پرولین بدینروژناز در برگ گندم قدس (حساس به شوری) بیشتر از گندم بولانی (مقاوم به شوری) بود.
شکل۳-۳- مقایسه تغییرات پرولین ریشه در دو رقم حساس و متحمل گندم تحت شرایط تماشاگر و تنش کلرید سدیم
حروف غیرمشترک بیان کننده اختلاف معنیدار در سطح احتمال ۵% میباشه (آزمون دانکن).
۳-۴- موشکافی پروتئوم بافت ریشه
در این تحقیق تغییرات بیان پروتئین در دو رقم گندم، آرتا (حساس) و بم (مقاوم) تحت شرایط تماشاگر و تیمار ۲۵۰ میلیمولار کلرید سدیم، با رهیافت پروتئومیک و از راه شناسایی پروتئینهای جوابدهنده بررسی شد.
الکتروفورز دو بعدی ارقام آرتا و بم با ژلهای لولهای و رنگآمیزی نیترات نقره منتهی به ظهور تعداد ۱۷۳ لکه پروتئینی در رقم آرتا و ۲۲۲ لکه پروتئینی در رقم بم به طور تکرارپذیر شد (شکلهای ۳-۴ و ۳-۵). آزمون tبرای شناسایی لکههای پروتئینی با بیان معنیدار استفاده گردید. هم اینکه جهت شناسایی لکههای دارای کاهش بیان و یا افزایش بیان قابل توجه از شاخص [۷۱]IF استفاده گردید.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
از بین ۱۷۳ لکه پروتئینی ظاهر شده در رقم آرتا، ۲۱ لکه پروتئینی، در سطح احتمال یه درصد معنی دار بودن (جدول ۳-۵). از این ۲۱ لکه پروتئینی، شش لکه پروتئینی (۲۴۰۵، ۲۴۰۶، ۴۵۰۶، ۴۶۰۶، ۴۷۰۶ و ۵۵۱۰) در تیمار، بیان بالاتر از تماشاگر یعنی افزایش بیان و ۱۵ لکه پروتئینی (۳۴۰۲، ۳۷۰۵، ۴۲۰۴، ۴۳۰۸، ۴۷۱۶، ۵۳۰۱، ۶۳۰۳، ۶۳۰۴، ۶۴۰۲، ۶۴۰۶، ۶۵۰۴، ۶۵۱۰، ۷۳۰۲، ۷۴۰۲ و ۷۴۰۳) بیان کمتر از تماشاگر یا کاهش بیان نشون دادن (شکل ۳-۶ ).
از بین ۲۲۲ لکه پروتئینی ظاهر شده در رقم بم، ۴۹ لکه پروتئینی معنی دار در سطح احتمال یه درصد، ۱۴ لکه پروتئینی در تیمار، بیان بالاتر از تماشاگر یا افزایش بیان و ۳۵ لکه پروتئینی بیان کمتر از تماشاگر یا کاهش بیان نشون دادن (شکل ۳-۷ ).
۸
۵
pI
۱۱۶
۶۶٫۲
۱۱۶
MW (kDa)
MW (kDa)
۱۸٫۴
۲۵
۴۵
۳۵
۱۸٫۴
۲۵
۳۵
۴۵
۶۶٫۲
شکل ۳-۴- الگوی پروتئوم ریشه گندم آرتا تحت تنش کلرید سدیم
۵
۸
pI
۱۱۶
۱۱۶
MW (kDa)
MW (kDa)
۶۶٫۲
۶۶٫۲
۴۵
۴۵
۳۵
۳۵
۲۵
۲۵
۱۸٫۴
۱۸٫۴
شکل ۳-۵- الگوی پروتئوم ریشه گندم بم تحت تنش کلرید سدیم
شکل ۳-۶- تغییر بیان پروتئینها در رقم حساس (آرتا) تحت تنش کلرید سدیم. از شاخص IF واسه مقایسه اندازه تغییرات استفاده شده. معنی داری همه لکهها در سطح احتمال ۱% میباشه.
شکل ۳-۷- تغییر بیان پروتئینها در رقم متحمل (بم) تحت تنش کلرید سدیم. از شاخص IF واسه مقایسه اندازه تغییرات استفاده شده. معنی داری همه لکهها در سطح احتمال ۱% میباشه.
ادامه شکل ۳-۷- تغییر بیان پروتئینها در رقم متحمل (بم) تحت تنش کلرید سدیم. از شاخص IF واسه مقایسه اندازه تغییرات استفاده شده. معنی داری همه لکهها در سطح احتمال ۱% میباشه.
جدول ۳-۵- مشخصات پروتئینهای تغییر یافته در رقم آرتا (حساس)
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 06:12:00 ق.ظ ]
|