پوستینی و همکاران (۲۰۰۷) هم افزایش پرولین بر اثر شوری رو در گندم گزارش کردن، و این­که این افزایش در رقم حساس به مراتب بیشتر از رقم مقاوم به شوری بود و نتیجه گرفتن که پرولین نمی تونه نقش حفاظتی در مقابل تنش شوری داشته باشه. سیلوریا و همکاران (۲۰۰۳) گزارش کردن افزایش غلظت پرولین در ارقام گندم حساس به شوری بیشتره و این تغییرات در مراحل جور واجور رشد و در اندام­های هوایی و ریشه متفاوت از همدیگه می­باشه. میقانی و ابراهیم زاده (۱۳۸۱) هم گزارش کرده­ان در گندم، رقم قدس (حساس به شوری) تحت تنش شوری غلظت پرولین نسبت به گیاهان بدون تنش به ۹/۲ برابر رسیده و هم اینکه افزایش غلظت پرولین و کاهش فعالیت آنزیم پرولین بدین­روژناز در برگ گندم قدس (حساس به شوری) بیشتر از گندم بولانی (مقاوم به شوری) بود.
شکل۳-۳- مقایسه تغییرات پرولین ریشه در دو رقم حساس و متحمل گندم تحت شرایط تماشاگر و تنش کلرید سدیم
حروف غیر­مشترک بیان کننده اختلاف معنی­دار در سطح احتمال ۵% می­باشه (آزمون دانکن).
۳-۴- موشکافی پروتئوم بافت ریشه
در این تحقیق تغییرات بیان پروتئین در دو رقم گندم، آرتا (حساس) و بم (مقاوم) تحت شرایط تماشاگر و تیمار ۲۵۰ میلی­مولار کلرید سدیم، با رهیافت پروتئومیک و از راه شناسایی پروتئین­های جواب­دهنده بررسی شد.
الکتروفورز دو بعدی ارقام آرتا و بم با ژل­های لوله­ای و رنگ­آمیزی نیترات نقره منتهی به ظهور تعداد ۱۷۳ لکه پروتئینی در رقم آرتا و ۲۲۲ لکه پروتئینی در رقم بم به طور تکرارپذیر شد (شکل­های ۳-۴ و ۳-۵). آزمون tبرای شناسایی لکه­های پروتئینی با بیان معنی­دار استفاده گردید. هم اینکه جهت شناسایی لکه­های دارای کاهش بیان و یا افزایش بیان قابل توجه از شاخص [۷۱]IF استفاده گردید.

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

از بین ۱۷۳ لکه پروتئینی ظاهر شده در رقم آرتا، ۲۱ لکه پروتئینی، در سطح احتمال یه درصد معنی دار بودن (جدول ۳-۵). از این ۲۱ لکه پروتئینی، شش لکه پروتئینی (۲۴۰۵، ۲۴۰۶، ۴۵۰۶، ۴۶۰۶، ۴۷۰۶ و ۵۵۱۰) در تیمار، بیان بالاتر از تماشاگر یعنی افزایش بیان و ۱۵ لکه پروتئینی (۳۴۰۲، ۳۷۰۵، ۴۲۰۴، ۴۳۰۸، ۴۷۱۶، ۵۳۰۱، ۶۳۰۳، ۶۳۰۴، ۶۴۰۲، ۶۴۰۶، ۶۵۰۴، ۶۵۱۰، ۷۳۰۲، ۷۴۰۲ و ۷۴۰۳) بیان کمتر از تماشاگر یا کاهش بیان نشون دادن (شکل ۳-۶ ).
از بین ۲۲۲ لکه پروتئینی ظاهر شده در رقم بم، ۴۹ لکه پروتئینی معنی دار در سطح احتمال یه درصد، ۱۴ لکه پروتئینی در تیمار، بیان بالاتر از تماشاگر یا افزایش بیان و ۳۵ لکه پروتئینی بیان کمتر از تماشاگر یا کاهش بیان نشون دادن (شکل ۳-۷ ).
۸
۵
pI
۱۱۶
۶۶٫۲
۱۱۶
MW (kDa)
MW (kDa)
۱۸٫۴
۲۵
۴۵
۳۵
۱۸٫۴
۲۵
۳۵
۴۵
۶۶٫۲
شکل ۳-۴- الگوی پروتئوم ریشه گندم آرتا تحت تنش کلرید سدیم
۵
۸
pI
۱۱۶
۱۱۶
MW (kDa)
MW (kDa)
۶۶٫۲
۶۶٫۲
۴۵
۴۵
۳۵
۳۵
۲۵
۲۵
۱۸٫۴
۱۸٫۴
شکل ۳-۵- الگوی پروتئوم ریشه گندم بم تحت تنش کلرید سدیم
شکل ۳-۶- تغییر بیان پروتئین­ها در رقم حساس (آرتا) تحت تنش کلرید سدیم. از شاخص IF واسه مقایسه اندازه تغییرات استفاده شده. معنی داری همه لکه­ها در سطح احتمال ۱% می­باشه.
شکل ۳-۷- تغییر بیان پروتئین­ها در رقم متحمل (بم) تحت تنش کلرید سدیم. از شاخص IF واسه مقایسه اندازه تغییرات استفاده شده. معنی داری همه لکه­ها در سطح احتمال ۱% می­باشه.
ادامه شکل ۳-۷- تغییر بیان پروتئین­ها در رقم متحمل (بم) تحت تنش کلرید سدیم. از شاخص IF واسه مقایسه اندازه تغییرات استفاده شده. معنی داری همه لکه­ها در سطح احتمال ۱% می­باشه.
جدول ۳-۵- مشخصات پروتئین­های تغییر یافته در رقم آرتا (حساس)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...