طرح های پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه ها در … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
روش تحقیق
تهیه ی مواد اولیه :
ورق آلیاژ آلومینیوم ۶۰۶۱-T6 با ابعادmm 500 ×mm500 با ضخامت ۷ میلی متر از شرکت صنعت پژوهان امین خریداری شد. ترکیب نمونه ها از طریق کوانتومتری تعیین شد (جدول ۳-۱).
جدول ۳-۱: ترکیب شیمیایی نمونه های مورد استفاده.
alloy
Fe
Si
Cr
Ti
Cu
Mg
Mn
Other
Al
۶۰۶۱
۰/۴۸۵
۰/۶۵
۰/۳۰۵
۰/۱۱
۳/۵
۰/۶۵۷
۰/۱۴
۰/۴۰
Balance
پس از خریداری ورق های آلومینیومی آن را در ابعاد mm 100 ×mm 120 تقسیم بندی کرده و توسط دستگاه برش تخت در جهت طولی و عرضی برشکاری انجام شد. در انتها و پس از پایان یافتن برش بسته به حالات و پارامترهای جوشکاری مدنظر ۱۴ نمونه با ابعاد mm100 ×mm120 تهیه شد.
سطح قطعات را با مایع ظرفشویی و آب تمیز کرده تا چربی و کثیفی سطح نمونه ها کاملاً از بین رود. پس از آنکه قطعات خشک شد روی آنها شماره گذاری نموده، سپس روی سطح نمونه ها در ابعاد mm60 ×۸۰ خط کشی شد تا آماده سازی برای جوشکاری انجام گیرد. شکل۳-۱ نمونه ورق برش کاری شده قبل از عملیات جوشکاری را نشان می دهد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
شکل۳-۱ : نمونه ورق برش کاری شده قبل از عملیات جوشکاری.
فرایند جوشکاری لایه ها:
فرایند جوشکاری TIG (جوشکاری با گاز محافظ و الکترود تنگستن)برای جوشکاری انتخاب شد. در این فرایند الکترود تنگستنی دیرگداز می باشد و در هنگام جوشکاری ذوب نشده و فقط باعث ذوب شدن سطح قطعه می گردد. جهت ایجاد لایه سطحی از فیلر ۴۰۴۳ که مناسب جوشکاری با آلیاژ آلومینیوم ۶۰۶۱-T6 می باشد استفاده می شود[۱۶] در اینجا باید دقت گردد که جوشکاری در ۱۵۷ امپر و ۲۴-۲۶ ولت انجام شدکه در تمامی نمونه ها این رویه ثابت بود. همچنین درصد خلوص گاز آرگون ۹/۹۹ ،سرعت جوشکاری ۰۰۲۶/۰ متر بر ثانیه و دبی گاز ۱۵ لیتر بر دقیقه بود.
جهت ایجاد لایه سطحی جوش روی نمونه به صورت زیر عمل شد:
ابتدا جوشکاری خط جوش (پاس جوش) در محدوده مشخص شده جهت جوشکاری انجام می شود، سپس جوشکاری پاس جوش بعدی بصورتی که قسمتی از آن عرض جوش پاس قبلی را بپوشاندو در نهایت به همین منوال پاس های جوش را تا پایان ادامه می دهیم. بدین ترتیب پس از پایان یافتن آخرین پاس جوشکاری، روی نمونه آلومینیومی یک لایه سطحی جوش خواهیم داشت. پس از انجام جوشکاری نمونه را در هوای آزاد گذاشته تا سرد شود. شکل ۳-۲ نمونه ی جوشکاری شده پس از یک جوشکاری یک لایه ی سطحی جوش را نشان می دهد.
شکل ۳-۲ : نمونه ی جوشکاری شده پس از یک جوشکاری یک لایه ی سطحی جوش
آماده سازی نمونه ها :
نمونه ها طی ۱۴ حالت کلی مورد آزمایش قرار گرفتند:
سه نمونه برای ایجاد یک لایه سطحی جوش تحت سه دمای پیشگرم مختلف
سه نمونه برای ایجاد یک لایه سطحی جوش تحت شرایط سه دبی گاز مختلف
سه نمونه برای ایجاد یک لایه سطحی جوش با سرعت جوشکاری مختلف
یک نمونه برای ایجاد دو لایه سطحی جوش روی هم تحت یک دمای پیشگرم
یک نمونه برای ایجاد سه لایه سطحی جوش روی هم تحت یک دمای پیشگرم
یک نمونه برای ایجاد یک لایه سطحی جوش بدون پیشگرم
یک نمونه برای ایجاد دو لایه سطحی جوش روی هم بدون پیشگرم
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 06:59:00 ق.ظ ]
|