مقاله های علمی- دانشگاهی – جدول ۴-۲: یافته های توصیفی متغیرهای پژوهش صنعت خودرو قطعات – 3 |
این فصل با توجه به اهداف پژوهش و در راستای آزمون فرضیهها در سه قسمت تهیه شده است؛ قسمت اول که آمار توصیفی است، به توصیف داده های مربوط به هر یک از ۵ متغیر تحقیق پرداخته و قسمت دوم یعنی آمار استنباطی، به آزمون فرضیههای پژوهش میپردازد و در قسمت سوم خلاصه نتایج حاصل از فرضیهها را بحث و جمعبندی میکنیم.
۴-۲) یافته های توصیفی متغیرهای تحقیق
جدولهای ۴-۱ ،۴-۲، ۴-۳ یافته های توصیفی تحقیق حاضر را به ترتیب در سه صنعت سیمان، خودرو قطعات و فلزات اساسی با در نظر گرفتن میانگین، انحراف معیار، دامنه تغییرات، چولگی و کشیدگی متغیرهای تحقیق نشان میدهد.
جدول ۴-۱: یافته های توصیفی متغیرهای پژوهش صنعت سیمان
متغیر
تعداد مشاهدات
میانگین
انحراف معیار
دامنه تغییرات
چولگی
کشیدگی
نسبت بدهی کوتاهمدت به دارایی
۱۵۰
۳۵۰۲/۰
۰۸۵۶۹/۰
۵۳/۰
۹۱۵/۰
۶۶۶/۱
نسبت بدهی بلندمدت به دارایی
۱۵۰
۱۳۰۶/۰
۰۹۶۶۳/۰
۴۵/۰
۹۴۳/۰
۷۱۴/۰
نسبت حقوق صاحبان سهام به دارایی
۱۵۰
۴۰۷۸/۰
۱۹۹۴۳/۰
۰۰/۱
۵۹۶/۰-
۷۶۲/۰
شکاف قیمتی نسبی
۱۵۰
۳۰۵۴/۰
۲۳۷۵۰/۱
۲۷/۵
۴۸۰/۰
۱۲۵/۰-
تعداد دفعات گردش سهام
۱۵۰
۷۲۷۳/۰
۰۶۹۵۰/۲
۷۴/۱۱
۰۳۱/۱
۳۱۷/۲
با توجه به اینکه از روش ترکیب داده های سری زمانی برای آزمون فرضیههای پژوهش استفاده میکنیم، تعداد مشاهدات سال ـ شرکت بر اساس داده های ترکیبی متوازن، ۱۵۰ مشاهده است. همان طور که داده های جدول نشان میدهد میانگین شکاف قیمت نسبی یا همان اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش طی سالهای پژوهش و در بین شرکتهای عضو نمونه ۳۰۵۴/۲ بوده است و انحراف معیار آن برابر ۲۳۷۵۰/۱ است که بیانگر پراکندگی کم آن است و بدین معنی است که بین قیمت پیشنهادی خریدار و فروشنده اختلاف زیادی نبوده است. میانگین تعداد دفعات گردش سهام ۷۲۷۳/۲ بوده است: یعنی شرکتها به طور متوسط ۷۲۷۳/۲ بار در طی روزهای فعال بورس اوراق بهادار معامله کردهاند.
جدول ۴-۲: یافته های توصیفی متغیرهای پژوهش صنعت خودرو قطعات
متغیر
تعداد مشاهدات
میانگین
انحراف معیار
دامنه تغییرات
چولگی
کشیدگی
نسبت بدهی کوتاهمدت به دارایی
۱۵۵
۶۰۶۵/۰
۱۶۰۰۹/۰
۸۲/۰
۵۳۱/۰-
۲۹۶/۰
نسبت بدهی بلندمدت به دارایی
۱۵۵
۰۵۴۱/۰
۰۲۷۳۳/۰
۱۰/۰
۱۵۱/۰
۱۰۳/۱-
نسبت حقوق صاحبان سهام به دارایی
۱۵۵
۳۳۶۹/۰
۱۶۹۴۱/۰
۸۸/۰
۵۴۶/۰
۱۳۸/۰
شکاف قیمتی نسبی
۱۵۵
۳۱۱۰/۰
۲۳۲۱۱/۱
۲۷/۵
۴۸۷/۰
۱۳۶/۰-
تعداد دفعات گردش سهام
۱۵۵
۷۰۲۲/۰
۰۵۱۹۸/۲
۷۴/۱۱
۰۳۳/۱
۳۷۵/۲
با توجه به اینکه از روش ترکیب داده های سری زمانی برای آزمون فرضیههای پژوهش استفاده میکنیم، تعداد مشاهدات سال ـ شرکت بر اساس داده های ترکیبی متوازن، ۱۵۵ مشاهده است. همان طور که داده های جدول نشان می دهد میانگین شکاف قیمتی نسبی یا همان اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش طی سالهای پژوهش و در بین شرکتهای عضو نمونه ۳۱۱۰/۲ بوده است و انحراف معیار آن برابر ۲۳۲۱۱/۱ است که بیانگر پراکندگی کم آن است و بدین معنی است که بین قیمت پیشنهادی خریدار و فروشنده اختلاف زیادی نبوده است. میانگین تعداد دفعات گردش سهام ۷۰۲۲/۲ بوده است؛ یعنی شرکتها به طور متوسط ۷۰۲۲/۲ باز در طی روزهای فعال بورس اوراق بهادار معامله کردهاند.
جدول ۴-۳: یافته های توصیفی متغیرهای پژوهش صنعت فلزات اساسی
متغیر
تعداد مشاهدات
میانگین
انحراف معیار
دامنه تغییرات
چولگی
کشیدگی
نسبت بدهی کوتاهمدت به دارایی
۱۲۵
۶۲۶۳/۰
۲۶۰۳/۰
۲۹/۱
۸۳۱/۰
۰۷۱/۲
نسبت بدهی بلندمدت به دارایی
۱۲۵
۰۳۱۰/۰
۰۲۳۷۸/۰
۱۲/۰
۶۴۸/۰
۳۳۵/۰
نسبت حقوق صاحبان سهام به دارایی
۱۲۵
۳۰۳۸/۰
۲۴۴۹۸/۰
۲۷/۱
۲۸۵/۰-
۷۳۴/۰
شکاف قیمتی نسبی
۱۲۵
۹۷۴۶/۱
۱۹۷۶۰/۱
۲۶/۸
۸۱۰/۱
۸۲۰/۶
تعداد دفعات گردش سهام
۱۲۵
۵۴۴۰/۲
۱۰۹۷۵/۲
۳۰/۱۲
۷۹۳/۱
۸۶۷/۴
با توجه به اینکه از روش ترکیب داده های سری زمانی برای آزمون فرضیههای پژوهش استفاده میکنیم، تعداد مشاهدات سال ـ شرکت بر اساس داده های ترکیبی متوازن، ۱۲۵ مشاهده است. همان طور که داده های جدول نشان میدهد میانگین شکاف قیمتی نسبی یا همان اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش طی سالهای پژوهش و در بین شرکتهای عضو نمونه ۹۷۴۶/۱ بوده است و انحراف معیار آن برابر ۱۹۷۶۰/۱ است که بیانگر پراکندگی کم آن است و بدین معنی است که بین قیمت پیشنهادی خریدار و فروشنده اختلاف زیادی نبوده است. میانگین تعداد دفعات گردش سهام ۵۴۴۰/۲ بوده است؛ یعنی شرکتها به طور متوسط ۵۴۴۰/۲ بار در طی روزهای فعال بورس اوراق بهادار معامله کردهاند.
۴-۳) آزمونهای مربوط به تحقیق
برای آزمون متغیرهای این پژوهش از تحلیل همبستگی و تحلیل رگرسیون استفاده میشود؛ زیرا در این پژوهش به دنبال تاثیر یک متغیر بر متغیر دیگر هستیم. تحلیل همبستگی ابزاری است که به وسیله آن میتوان میزان و درجهای را که یک متغیر به متغیر دیگر، از نظر خطی مرتبط است اندازهگیری کرد. همبستگی را معمولا با تحلیل رگرسیون به کار میبرند. تجزیه و تحلیل رگرسیون نیز تکنیکی آماری است که ارتباط کمی بین متغیر وابسته را با یک یا چند متغیر توضیحی یا مستقل نشان میدهد. نتایج حاصل از فرضیههای این پژوهش با بهره گرفتن از نرمافزار SPSS محاسبه شده است. برای اینکه بتوانیم از رگرسیون استفاده کنیم بایستی آزمون کولموگوروف ـ اسمیرنوف را برای نرمال بودن متغیرها انجام دهیم، علاوه براین باید آزمون دوربین ـ واتسون را نیز انجام دهیم.
۴-۳-۱) آزمون کولموگوروف ـ اسمیرنوف
همان طور که قبلا توضیح داده شد، این آزمون جهت بررسی نرمال بودن توزیع داده های یک متغیر کمی مورد استفاده قرار میگیرد که با بهره گرفتن از نرمافزار SPSS انجام میشود. برای بررسی ادعای نرمال بودن متغیر خاص به صورت زیر اقدام میکنیم:
توزیع متغیر انتخابی نرمال است:
توزیع متغیر انتخابی نرمال نیست:
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-09-26] [ 12:42:00 ق.ظ ]
|