پایان نامه کارشناسی ارشد : دانلود پایان نامه در رابطه با : امکان تشخیص غیر … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
در شکل ۳-۳ روند کلی استفاده از ابزارهای استفاده شده در الگوریتم ژنتیک، برای دست
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
یافتن به جواب بهینه یک مسئله نشان داده شده است. این روند را میتوان به صورت خلاصه شده زیر بیان کرد. شروع فرایند با یک جمعیت اولیه(مجموعه ای از جوابها) که به صورت رندم حدس زده می شود و جامعه اولیه را شکل میدهد شروع می شود، سپس تابع هدف به ازای افراد جامعه مورد ارزیابی و برازش قرار میگیرد و به ازای جوابهای مختلف تابع هدف، ارزشهای مختلفی بر افراد گذاشته می شود (برازش) . سپس با بهره گرفتن از ارزش گذاری انجام شده افراد بهتر جامعه برای تولید مثل انتخاب میشوند (انتخاب). سپس بین افرادی که در مرحله انتخاب، تأیید شده اند تولید مثل اتفاق میافتد تا نسل بعدی جوابها ایجاد شوند (جفت گیری). از آنجایی که فرایند طی شده توسط الگوریتم ژنتیک یک فرایند تصادفی میباشد ممکن است که هیچ کدام از فرزندان به جوابهای صحیح نزدیک نشوند، به همین خاطر روی مجموعه ای از افراد به صورت رندم تغییراتی انجام می شود که جهش نامیده می شود. در مرحله بعد جوابهای به دست آمده، توسط معیارهای ایست مورد بررسی قرار میگیرند، اگر این معیارها را برآورده کردند، الگوریتم متوقف می شود و اگر برآورده نکردند مجددا الگوریتم تکرار می شود.
شکل شماره۳-۳: روند حل مسئله به وسیله الگوریتم ژنتیک]۲۹[
۳-۳-۱-۳ روش گرادیان مزدوج
همان طور که گفته شد در روشهای بهینه سازی محلی هم چون روش گرادیان مزدوج]۱۶[ و روش سیمپلکس، هرگاه نقطه شروع خوبی برای الگوریتمهای محلی در نظر گرفته شود، همگرایی به سمت نقطه بهینه مطلق محقق می شود. در اینجا همان گونه که ذکر شد این نقطه شروع مناسب توسط الگوریتم ژنتیک به دست می آید. اساس کار در روش معکوس الاستیسیته مینیمم کردن تابع هدف تعریف شده است. برای مینیمم کردن تابع هدف به مسیر جست وجوی(x) pk و طول گام بهینه kβ نیاز است. به طوری که شبیه سازی مورد نظر برای این مسئله خاص بیشتر مربوط به نحوه پیدا کردن این دو پارامتر است. با بهره گرفتن از رابطه تکرارپذیر زیر میتوان مقادیر مینیمم کننده تابع هدف را یافت.
۳-۲
که در k=1,…..,iTerCGM ضریب تکرار و iTerCGM ماکزیمم تکرار الگوریتم CGM است. همچنین
۳-۳
بر طبق نسخه پولاک -ریبیر ضریب مزدوج ϒk ، از رابطه زیر به دست می آید:
۳-۴
که ϒ۰ برابر صفر و همچنین در شروع مجدد، یعنی در مواردی که الگوریتم در N مرحله پایان نمیپذیرد، دوباره مقدار صفر را به خود میگیرد.
۳-۳-۱-۳-۱ گرادیان تابع هدف
محاسبه گرادیان تابع هدف می تواند به روشهای مختلفی انجام گیرد. روش مستقیم محاسبه گرادیان، مشتق گیری معمولی است که برای مسائل معکوس تخمین هندسه به واسطه زیاد بودن تعداد مجهولات منجر به افزایش حجم محاسبات و کاهش سرعت همگرایی می شود. همچنین فرمولاسیون صریحی برای الاستیسیته در روش المان مرزی برای معالات الحاقی ارائه نشده است. بنابراین برای محاسبه گرادیان از روش تفاضلات متناهی[۵۰] استفاده شده است. با این تفاوت که به واسطه گستره زیاد متغیرها، گام تفاضل به صورت دینامیکی و متناسب با متغیر مربوطه تغییر می کند.
۳-۵
در رابطه فوق گرادیان جا به جایی iام نسبت به پارامتر jام است.
۳-۳-۱-۳-۲ طول گام بهینه
در محاسبه طول گام بهینه میتوان تابع هدف را در تکرار k+1 ام به صورت زیر نوشت:
۳- ۶
با بسط دادن جا به جایی و با بهره گرفتن از چند جمله ای درجه اول تیلور رابطه ۳-۷ محاسبه می شود.
۳-۷
که از حل مسئله مستقیم بر اساس متغیرهای تخمینی به دست می آید. بر اساس این رابطه میتوان را بر حسب مینیمم کرد. با این کار مقدار زیر برای گام بهینه به دست می آید.
۳-۸
های مورد نیاز برای محاسبه طول گام را میتوان به ازای از حل مستقیم برنامه به دست آورد.
۳-۳-۱-۴ روش سیمپلکس
در این روش از یک شکل هندسی با قاعده برای انتخاب نقاط رئوس سیمپلکس جهت محاسبه f(x) استفاده میگردد. در حالتی که مسئله دو بعدی در نظر گرفته شود، یک مثلث متساوی الاضلاع شکل هندسی سیمپلکس را تشکیل میدهد و در حالتی که مسئله سه بعدی در نظر گرفته شود، این شکل به یک چهار وجهی با قاعده تبدیل می شود. با افزایش تعداد متغیرها، تعداد رئوس افزایش پیدا می کند. ابتدا برای یک مسئله دو بعدی به توضیح این روش پرداخته می شود و سپس تعمیم آن در حالت n بعدی ارائه میگردد ]۳۲[.
در حالت فرض مسئله به صورت دو بعدی، برای تعیین هر امتداد جست و جو ابتدا f(x) در سه رأس مثلث محاسبه میگردد و سپس امتداد جست و جو از مرکز مثلث عبور کرده و از رأس مربوط به بزرگترین مقدارf(x) محاسبه شده، از سه رأس دور می شود. شکل زیر این فرایند را نشان میدهد.
شکل شماره ۳-۴: فرایند انعکاس
پس از آن که مطابق شکل ۳-۴ یک مثلث متساوی الاضلاع دیگر ساخته شد، رأس به دست آمده به عنوان نقطه جدید انتخاب و f(x) در آن نقطه محاسبه میگردد (به این فرایند انعکاس گفته می شود[۵۱]). به این ترتیب یک امتداد جست و جوی جدید به دست می آید. این عمل آن قدر ادامه پیدا می کند تا سیمپلکس، نقطه بهینه را در میان گیرد. در این هنگام ادامه روند فوق نمیتواند منجر به نزدیکی بیشتر به نقطه بهینه گردد. بنابراین اندازه سیمپلکس باید کاهش پیدا کند. در این حالت اضلاع آخرین سیمپلکس بر دو نیم تقسیم شده تا مجددا نقطه بهینه خارج از سیمپلکس قرار گیرد و روند فوق ادامه پیدا می کند.
در صورت وجود n متغیر، ۱+n رأس به مختصات در نظر گرفته شده و f(x) در آن رئوسمحاسبه میگردد. اگر مربوط به بزرگترین مقدار تابع هدف باشد، در مرحله اول انعکاس نسبت به وجه مقابل محاسبه شده و نامیده می شود. میتوان انتظار داشت که تابع هدف مربوط به آن دارای کمترین مقدار باشد. بنابراین نقطه را حذف و جایگزین آن می شود. به این ترتیب یک سیمپلکس جدید بنا می شود. در ادامه رابطهای برای محاسبه از روی ارائه گردیده است که به شرح زیر میباشد.
۳-۹
در این رابطه
۳-۱۰
و مرکز هندسی همه نقاط به استثنای میباشد.
۳-۱۱
α ضریب انعکاس و برابر است با:
۳-۱۲
چنان چه رأس مربوط به کمترین مقدار تابع هدف باشد یعنی
۳-۱۳
در صورتی که باشد به طور کلی انتظار میرود که با حرکت بیشتر در امتداد ، تا نقطه ای مانند ، بتوان مقدار تابع هدف را کاهش داد. این فرایند را گسترش[۵۲] مینامند.
شکل شماره۳-۵: گسترش
مقدار از رابطه زیر محاسبه می شود.
۳-۱۴
که در آن λ ضریب گسترش نام دارد و به صورت زیر تعریف می شود.
۳-۱۵ در صورتی که باشد، را جایگزین نموده و عمل انعکاس مجدداً آغاز می شود. اگر فرایند انعکاس به نقطهای مانند منتهی شد که برای آن به ازای همه مقادیر i به استثنای ، و ، در این صورت جایگزین می شود. این فرایند را انقباض سیمپلکس مینامند و به صورت زیر بیان میگردد.
شکل شماره۳-۶ : فرایند انقباض
۳-۱۶
در این رابطه ضریب انقباض است و به صورت زیر تعریف می شود:
۳-۱۷
در صورتی که باشد، از رابطه ۴-۱۴ بدون آنکه تغییری در مقدار قبلی ایجاد شود استفاده می شود.
چنانچه فرایند انقباض منجر به ایجاد نقطه گردد بطوریکه برای آن شرط برقرار باشد، نقطه جایگزین نقطه می شود و چنانچه باشد، فرایند انقباض به شکست میانجامد و در این حالت جایگزین می شود و عمل انعکاس از سر گرفته می شود. به این فرایند شکستن میگویند.
شکل شماره ۳-۷ : فرایند شکستن
به طور سادهتر میتوان چنین بیان کرد که این روش بهینه سازی به سه بخش تقسیم شده است:
پیدا کردن بزرگترین مقدار تابع هدف و انعکاس حول مرکز سطح سایر نقاط و ادامه این مسیر تا آنجا که به پیدا کردن مناسبترین متغیر میرسد و امکان ادامه فرایند وجود ندارد.(Reflection & Expansion)
انجام فرایند انقباض یا کوچک کردن تا آنجا که ممکن است.(Contraction)
شکستن اضلاع سیمپلکس هنگامی که دیگر با انقباض نمی توان به سمت نقطه بهینه حرکت کرد.(Shrinkage)
۳-۴ شبیه سازی مسئله معکوس الاستیسیته
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 04:22:00 ق.ظ ]
|