پژوهش های کارشناسی ارشد درباره : تحلیل مقایسه ای مبانی رفتار … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۲-۴-۱۰-۲- مزایای سرمایه اجتماعی
پروساک و کهن [۲۴۷](۲۰۰۱) بر این باورند که سرمایه اجتماعی در سازمان میتواند مزایای زیر را به همراه داشته باشد.
-
- به اشتراک گذاشتن بهتر دانش به دلیل پایه ریزی ارتباطات بر اساس اعتماد، چارچوبهای مشترک ارجاع و اهداف مشترک
-
- هزینه پایین تنبیه بدلیل سطح بالای اعتماد و روح جمعی بین سازمان و بین سازمان و افراد ذینفع
-
- نرخ پایین جابجایی و کاهش هزینه خدمات دهی و استخدام و آموزش و اجتناب از قطع ارتباط در رابطه با تغییرات پرسنل و نگهداری دانش با ارزش سازمانی
-
- انسجام عمل بیشتر به سبب پایداری سازمانی و درک مشترک
۲-۴-۱۰-۳- تأثیرات سرمایه اجتماعی
شواهد بسیاری وجود دارد که سرمایه اجتماعی میتواند تأثیراتی بر روی پیامدهای توسعه شامل؛ رشد، برابری، و کاهش فقر داشته باشد (گروتارت[۲۴۸]، ۱۹۹۶؛ سراجدین و گروتارت، ۱۹۹۶).سازمانها و مؤسسات برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات، هماهنگی فعالیتها و گرفتن تصمیمات گروهی شبکه غیر رسمی فراهم میآورند. باردان[۲۴۹] (۱۹۹۵) از طرف دیگر بیان میکند که آنچه سبب میشود این مدل غیررسمی کار کند کنترل گروهی، مجموعه مشترکی از ارزشها و تنبیهات در سطح گروهی است (سراجدین و گروتارت،۱۹۹۶).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۲-۴-۱۰-۴- ابعاد سرمایه اجتماعی
بعد ساختاری که شامل خصوصیات شبکه اجتماعی به طور کلی است
بعد روابط که شامل محتوای آنچه در یک رابطه خاص معاوضه میشود است.
بعد شناختی که شامل مجموعه مشترکی از سیستمها برای تعبیر و درک متقابل است (ناهاپیتو قوشال[۲۵۰]، ۱۹۹۸؛ بولینو و همکاران[۲۵۱]، ۲۰۰۱).
۲-۴-۱۰-۵- سطوح تحلیل سرمایه اجتماعی
لابیانکا و همکاران[۲۵۲] (۱۹۹۸) دو سطح فردی و سازمانی را مطرح میکنند. در سطح فردی بازیگرانی که از ساختارهای اجتماعی مطلعند میتوانند سود بسیاری از شبکه ببرند (کراکهارت[۲۵۳]، ۱۹۹۰؛ جانسون و اورباخ[۲۵۴]، ۲۰۰۲) با این وجود مشخص نیست که تا چه حدی میتوانند ساختار راتغییر دهند (کراکهارت، ۱۹۸۷؛ لین[۲۵۵]، ۲۰۰۱). در سطح سازمانی ناهاپیت و گوشال (۱۹۹۸) بیان میکنند که سرمایه اجتماعی نه تنها یک منبع حیاتی بلکه تنها عاملی است که میتواند مزایای سازمانی بادوامی را فراهم آورد. بنابراین پر واضح است که سازمانها باید در مورد سرمایه اجتماعی خود وعوامل مورد نیاز برای خلق و تغذیه آن کنجکاو باشند. از آنجایی که سازمانها درجه متنوعی از فرهنگ ها، هنجارها و ارزشهای نهادینه شده دارند انسجام مورد نیاز برای توسعه سرمایه اجتماعی موجود میباشد زیرا روابط بین شخصی بسیاری به خاطر ارتباطات متقابل و یکنواختی بین افراد شکل میگیرد(لازارسفلد و مرتون[۲۵۶]، ۱۹۵۴؛ آیبارا[۲۵۷]، ۱۹۹۲؛ مک فرسون و دیگران[۲۵۸]، ۲۰۰۱). این شبکه های اجتماعی که در سازمانها بوجود میآیند سبب تولید سرمایه اجتماعی میشوند.
۲-۴-۱۰-۶- عناصر و ابعاد سرمایه اجتماعی
سرمایه اجتماعی به دلیل گستردگی آن دارای ابعاد مختلفی است و پژوهشهای متنوعی نیز بر اساس آن انجام گرفته که میتوان آنها را به صورت زیر دسته بندی کرد.
جدول ۲-۷. عناصر و ابعاد سرمایه اجتماعی
هانی فان[۲۵۹]( ۱۹۱۶)
اراده خوب، پیروی، ترحم، تعامل اجتماعی
بوردیو[۲۶۰]( ۱۹۸۰ و ۱۹۸۹)
قابلیتها و واقعیتهای منابع
کلمن[۲۶۱]( ۱۹۸۸ و۱۹۹۰)
تنوع موجودیتهای مختلف و ارزش ساختار اجتماعی
پوتنام و رافائلا[۲۶۲]( ۱۹۹۳)
اعتماد، هنجارها و شبکه ها
بچر[۲۶۳]( ۱۹۹۶)
تأثیر دیگران
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 02:42:00 ق.ظ ]
|