۵

۳٫۴۰

زیاد

۱

۴٫۰۰

خیلی زیاد

۵

۹٫۰۰

مجموع

۱۱

منبع:نگارنده
۴-۶ کاربست مدل تصمیم گیری چند معیاره (AHP) با بهره گرفتن از نتایج مدل دلفی
در روند آزمون فرضیات مشاهده شد که تمامی فرضیات بر آسیب پذیری محیط زیست و میراث طبیعی منطقه در نتیجه رشد گردشگری اتفاق نظر داشتند. حال با توجه به نتایج به دست آمده برآنیم تا با بهره گرفتن از مدل تصمیم گیری چند معیاره و دخیل نمودن نتایج مدل دلفی در آن به ارائه بهترین و مناسبترین نوع رشد گردشگری با هدف پایداری و سالم ماندن میراث های طبیعی و توان محیطی منطقه دست یابیم.
روش ارزیابی چند معیاره فرایند تحلیل سلسله مراتبی با در نظر گرفتن اثر همزمان کلیه معیارها ی دخیل و مقایسه امتیازات آنها، به اولویت بندی گزینه ها پرداخته و با به کارگیری روابط معرفی شده گزینه مطلوب را تعیین می نماید. در این تکنیک ابتدا مدل(ساختار) ساسله مراتبی موضوع(مسئله) ساخته می شود. سپس با مقایسه زوجی بین معیارها و گاهی زیر معیارهای مورد مطالعه ، وزن نسبی هر یک از آن شاخص ها تعیین می گردد و در ادامه با توجه به وزن های به دست آمده ارزش هریک از نمونه های مورد مطالعه محاسبه می گردد.
۴-۶-۱ مراحل ایجاد مدل:
اولین قدم در تدوین مدل گزینش بهترین نوع رشد گردشگری به روش تحلیل سلسله مراتبی، ایجاد یک ساختار سلسله مراتبی از موضوع مورد بررسی می باشد که در آن اهداف، معیارها، زیرمعیارها، گزینه ها و ارتباط بین آنها نشان داده می شود.چهار مرحله بعدی در این فرایند ، محاسبه وزن (ضریب اهمیت) معیارها و زیرمعیارها ، محاسبه وزن گزینه ها ، محاسبه امتیاز نهایی گزینه ها و بررسی سازگاری منطقی قضاوت ها را شامل می شود.به تفضیل مراحل انجام کار بر اساس این روش عبارتند از:
۴-۶-۲ انتخاب هدف، معیارها، زیرمعیارها و گزینه ها
در بررسی ساخت و ایجاد مدل فرایند تحلیل سلسله مراتبی بعد از انتخاب هدف مورد نظر که همان انتخاب بهترین نوع رشد گردشگری با هدف آسیب نرساندن به محیط و پایدار ماندن آن است، نوبت به انتخاب معیارها، زیرمعیارها و در نهایت گزینه های مناسب برای دستیابی به هدف می رسد.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

همانطور که در جدول زیر مشاهده می کنید، معیارهای مناسب و قابل سنجش در این فرایند شامل ۴ معیار کلی زیر است که در خود زیرمعیارهایی را جای داده است.
جدول۴- ۴۱ – معیارها و زیرمعیارهای ارزیابی مدل AHP

معیارهای اصلی

زیست محیطی

اقتصادی

اجتماعی- فرهنگی

سیاسی

زیرمعیارها

– آسیب ها و صدمات وارد شده به محیط
– تهدید توان اکولوژیکی
– نابودی میراث طبیعی

– سودآوری گردشگری برای منطقه
– پرداخت هزینه توسط گردشگران به منظور پایداری و حفظ محیط

– آسایش و امنیت گردشگران در منطقه

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...