دانلود فایل های پایان نامه با موضوع مدل مدیریت کیفیت خدمات … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۳- کیفیت سازمان[۱۵۶]: کیفیت سازمان به تصویر ذهنی و ادراکات کلی از سازمان بر میگردد. کیفیت سازمان یک بُعد نامحسوس میباشد، بنابراین احتمالاً ادراکات از کیفیت کلی سازمان بهتمامی عواملی که در بالا ذکرشده، مبتنی است. اینکه هر یک از عوامل فوقالذکر تا چه اندازه بر ادراکات مشتریان از کیفیت کلی اثر می گذارد، متفاوت است. برای برخی از مشتریان، کیفیت عمومی (کلی) ممکن است بیشتر از کیفیت تعامل با کارکنان مطرح باشد؛ در حالی که برای برخی مشتریان دیگر، کیفیت کلی ممکن است بیشتر تحت تأثیر قابل اعتماد بودن فنآوری (مثل تجهیزات رایانهای) باشد. این دو اشاره می کنند که در بررسی عوامل تعیینکننده کیفیت، لازم است بین کیفیت مرتبط با فرایند ارائه خدمت و کیفیت مرتبط با ستاده خدمت تفاوت قائل شد (جوادین و کیماسی، ۱۳۹۰؛ نقل از Harrison, 2000, 245).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۵-۱-۲ مدل گاروین
گاروین هشت بُعد برای سنجش کیفیت پیشنهاد کرده است، او میان سازمانهای تولیدکننده کالا و سازمانهای تأمینکننده خدمات، تمایزی قائل نمی شود. هشت بُعدی که او معرفی می کند عبارتند از؛ عملکرد، خصیصهها، قابلیت اطمینان، سازگاری (انطباق)، پایایی، قابلیت خدماتی، زیباییشناسی و کیفیت دریافتشده (فارسیجانی و زندی، ۱۳۸۹؛ نقل از Garvin, 1987).
۵-۵-۱-۲ مدل گرونروز
گرونروز در بحث خود در ارتباط با کیفیت خدمات سه بُعد را معرفی می کند؛
۱- کیفیت فنی ستاده[۱۵۷]: کیفیت فنی یا ستاده که به ستاده واقعی از مواجهه خدمت اشاره دارد، بعد از اینکه خدمت ارائه شده، مورد ارزیابی قرار میگیرد. ستاده آن چیزی است که مشتری از سازمان دریافت می کند. ستاده خدمت اغلب توسط مصرف کننده به شیوهای عینی ارزیابی می شود.
۲- کیفیت عملیاتی مواجهه خدمت[۱۵۸]: کیفیت فرایند یا عملیاتی، به کیفیت فرآیندها و رویه ها در تولید و ارائه خدمات به مشتریان اشاره دارد. با توجه به همزمانی تولید و مصرف خدمات، کیفیت فرایند معمولاً در هنگام انجام خدمت از سوی مشتری مورد ارزیابی قرار میگیرد. این عنصر کیفیت، به تعامل بین ارائهکننده و دریافت کننده خدمت اشاره دارد و اغلب به شیوهای ذهنی ادراک می شود.
۳- تصویر ذهنی شرکت[۱۵۹]: این بُعد به ادراکات مشتری از سازمان خدماتی مربوط می شود. تصویر ذهنی به کیفیت ستاده و وظیفه ای، قیمت، فعالیتهای ارتباطی بیرونی، موقعیت فیزیکی، آراستگی و تمیزی شعبه، شایستگی و رفتار کارکنان سازمان بستگی دارد (Gronroos, 2000, 63-65).
همچنان که در شکل (۱۱-۲) نشان داده شده است، تصویر ذهنی شرکت خدماتی بهعنوان یک فیلتر (صافی) عمل می کند. گرونروز در اینباره توضیح میدهد که: « اگر تصویر ذهنی شرکت در ذهن مشتری خاصی خوب باشد، مشکلاتی که این مشتری در ارتباط با نتیجه یا فرایند داشته باشد، احتمالاً تا اندازهای بوسیله تصویر ذهنی، نادیده گرفته می شود. اگر مشکلات به صورت پیوسته روی دهد، تصویر ذهنی مثبت نهایتاً مخدوش و تصویر ذهنی، منفی می شود؛ در چنین حالتی مشکلات کیفی به احتمال زیاد، بدتر از آن چیزی که واقعاً است، ادراک خواهد شد » (جوادین و کیماسی، ۱۳۹۰؛ نقل از Aldligan and Buttle, 2002, 363 ).
شکل ۱۱-۲: ابعاد کیفیت خدمات (Gronroos, 2001, 65)
۶-۵-۱-۲ مدل بهبود کیفیت خدمات سازمانی مور[۱۶۰]
این مدل که توسط مور پیشنهاد شده است، دارای ۶ مرحله میباشد که در شکل (۱۲-۲) نظر داده شده است. این مدل، یک مدل تجویزی بـوده و مسیر رسیدن به کیفیت را نشـان میدهد. در این مـورد بر محیط تأکـید می شود؛ اما بطور روشن مشکلات کیفیت را به عدم تمرکز صحیح بر بازار مرور نمیسازد. همچنین این مدل، نواحی احتمالی را که مشکلات کیفیت را آنجا نشأت میگیرد، را معرفی نمیکند. مراحل ۲، ۳ و ۴ مهمترین اجزای مدل بهشمار میروند.
سیستم نظارت پیشنهادشده باید، هم رضایت مشتریان داخلی و هم رضایت مشتریان خارجی سنجش نماید. این مدل چارچوبی برای پیگیری موضوعات گسترده کیفیت سازمان را فراهم میسازد (جوادین و کیماسی، ۱۳۹۰؛ نقل از (Ghobadian, et at,1994, 58.
– شناسایی مشکلات کیفیت
– فراهمآوردن کارمندان ومنابع مالی
– یکپارچهسازی برنامه های بهبود کیفیت با سایر برنامه های سازمان
تأکید بر اهمیت تلاش های بهبود کیفیت
– تعریف مشتریان خارجی و داخلی
– شناسایی انتظارات مشتریان خارجی و داخلی
– سنجش بزرگی مشکلات کیفیت
– شناسایی علل کیفیت پائین
– تخمین هزینه های کیفیت خدمات پائین
مرحله ۱
جلب تعهد مدیریت
مرحله ۲
شناسایی انتظارات مشتریان
مرحله ۳
ارزیابی عملکرد
مرحله ۴
تدوین استراتژی کیفیت
مرحله ۵
اجرای استراتژی
مرحله ۶
نظارت بر عملکرد
– ارزیابی اثربخشی بهبود کیفیت خدمات
– مرور استانداردها و برنامه ها
– شناسایی تغییرات در مشتریان
– تغییر فرهنگ
– بهبود عملکرد
– کاهش هزینهها
– اهداف کیفیت
– استانداردهای کیفیت
– برنامه های عملی کیفیت
– سیستمهای نظارتی
شکل ۱۲-۲: مدل بهبود کیفیت خدمات سازمانی
منبع: (Ghobadian, 1994, 58)
۷-۵-۱-۲ مدلهای ZRM
اندیشمندان مدلهای مختلفی از ارتباط با مشتری مطرح کردند.ZRM در واقع همان CRM میباشد؛ چون در بخش عمومی خدمات دولتی، جای مشتری را شـهروند میگیرد. رضایت شهروندان از کیفیت خدمات سـازمانها و نهـادهای دولتی از اهمیت خاصی برخـوردار است. بعضی از مدلهای مدیریت ارتبـاط با مشتری بهشـرح زیر میباشد:
) مدل رضایت مشتری کانو[۱۶۱]
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 03:00:00 ق.ظ ]
|