دانلود پایان نامه و مقاله | کدام گزینه نشاندهنده فرهنگ سازمانی و تعهدات مدیریت شرکت در مورد حسابداری مدیریت است؟ – 10 |
در تدوین فرضیه بایستی چند ویژگی را در نظر داشته باشیم: الف)، فرضیه باید رابطه بین دو یا چند متغیر را پیشبینی کند. ب)، فرضیه باید روشن، بدون ابهام و به صورت یک جمله خبری بین متغیرها باشد. ج)، باید دارای استنتاجهای ذهنی روشن برای آزمون روابط بین متغیرها باشد. د)، فرضیه باید آزمونپذیر باشد، یعنی بتوان آنرا با بهره گرفتن از داده های جمع آوری شده آزمون کرد.
در تحقیق حاضر از روش توصیفی پیمایشی استفاده نموده است، و روش گردآوری اطلاعات مبتنی بر تحقیقات میدانی است. به عبارت دیگر روش تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی است. از سوی دیگر چون تحقیق حاضر به بررسی تفاوت دیدگاه ها نیز اشاره دارد، از روش مقایسه ای نیز استفاده نموده است. یعنی بر مبنای اطلاعات جمع آوری شده از گروه های مختلف نمونه، صحت و سقم فرضیات تحقیق آزمون انجام و سپس با مقایسه دیدگاه ها، نتایج به کل جامعه تعمیم داده خواهد شد. در این تحقیق از جامعه آماری شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای سال۱۳۹۱ استفاده شده است. مهمترین روشهای گردآوری اطلاعات در این تحقیق، مطالعات کتابخانه ای و تحقیقات میدانی و به منظور جمع آوری داده ها برای تجزیه و تحلیل از پرسشنامه استفاده شده است. با توجه به اینکه تحقیق از نوع زمینه یابی و مقیاس رتبهای میباشد، و رایجترین ابزار جمع آوری در این زمینه پرسشنامه و محاسبه است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱- مقدمه
در فصل قبل به تشریح قلمرو تحقیق، جامعه آماری، نمونه آماری، تهیه پرسشنامه شامل تعیین قابلیت اطمینان (پایایی) و روایی آن و روش جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها، پرداخته شد.
در این فصل داده های به دست آمده از پرسشنامه با بهره گرفتن از نرمافزار SPSS تجزیه و تحلیل میشود. تجزیه و تحلیل داده ها فرایندی چند مرحلهای است که طی آن داده هایی که به طرق مختلف جمع آوری شدهاند، خلاصه، دستهبندی و در نهایت پردازش میشود تا زمینه برقراری روابط بین داده ها و انجام تحلیلهای علمی به منظور آزمون فرضیهها فراهم شود. در این فرایند داده ها هم از لحاظ مفهومی و هم از لحاظ تجربی پالایش میشود. در این فرایند فنون گوناگون آماری در استنتاجها و تعمیم نتایج نقش بسزایی بر عهده دارد.
تجزیه و تحلیل داده ها در دو مرحله انجام میشود. در مرحله اول توزیع فراوانی و درصد فراوانی اطلاعات عمومی به دست آمده از سؤالهای عمومی پرسشنامه محاسبه میشود. همچنین، توزیع فراوانی و درصد فراوانی تجمعی و آماره های توصیفی برای سؤالهای تحقیق نیز محاسبه می شود. در مرحله دوم با بهره گرفتن از آمار استنباطی فرضیههای تحقیق آزمون خواهد شد.
۴-۲- آمار توصیفی
در این بخش، برای اعتبار بخشیدن به یافته های تحقیق، نتایج حاصل از محاسبه توزیع فراوانی و درصد فراوانی تجمعی و آماره های توصیفی سؤالهای پرسشنامه و سایر متغیرهای تحقیق تشریح میشود.
۴-۲-۱- میزان استفاده از حسابداری مدیریت
در این بخش، نتایج حاصل از محاسبه توزیع فراوانی و درصد فراوانی تجمعی و آماره های توصیفی سؤالهای مربوط به میزان استفاده ازحسابداری مدیریت ارائه شده است.
۴-۲-۱-۱- حسابداری مدیریت
همان طور که در جدول شماره ۴-۱ ملاحظه میشود، برای سؤال اول پرسشنامه که برای بررسی اهمیت حسابداری مدیریت طراحی و تدوین شده است، تنها ۲۰/۶ درصد از پاسخدهندگان به وجود یک واحد حسابداری مدیریت در شرکت مطبوع خود اشاره کردهاند. در ۵۰/۱۵ درصد موارد نیز فقط یک کارمند به صورت مستقل برای موضوعات مربوط به حسابداری مدیریت و تهیه گزارشهای مربوط به آن وجودداشته و در سایر موارد حسابداری مدیریت از اهمیت چندانی برخوردار نبوده است.
جدول ۴-۱: توزیع فراوانی پاسخهای ارائه شده به سؤال اول – حسابداری مدیریت
شماره سؤال
کدام گزینه زیر نشان دهنده وجود یک بخش حسابداری مدیریت در شرکت شما است؟
تعداد
درصد
درصد تجمعی
۱
تفاوت بین حسابداری مدیریت و حسابداری مالی وجود ندارد و حسابداری مدیریت اساساً برای اهداف داخلی شرکت است و مدیران رده بالا معتقدند که هرکسی نمیتواندآن را انجام دهد.
۲۳
۸۰/۱۷
۸۰/۱۷
۲
موضوعات مربوط به حسابداری مدیریت به عنوان قسمتی از کار حسابداری مالی شناسایی می شود و نیازی به برگزاری جلسات نمی باشد.
۴۱
۸۰/۳۱
۶۰/۴۹
۳
در اینجا یک واحد مجزا برای حسابداری مدیریت وجود ندارد و کارمندان حسابداری برای انجام موضوعات مربوط به حسابداری مدیریت از طریق برگزاری جلسات در مواقع لزوم، اقدام مینمایند.
۳۷
۷۰/۲۸
۳۰/۷۸
۴
در شرکت ما فقط یک کارمند به صورت مستقل برای موضوعات مربوط به حسابداری مدیریت و تهیه گزارشهای مربوط به آن وجود دارد.
۲۰
۵۰/۱۵
۸۰/۹۳
۵
واحدحسابداری مدیریت به عنوان یک بخش مجزا ازحسابداری مالی وجود دارد؛ ولی درعین حال با دیگر بخشها در ارتباط است و از اطلاعات آن ها در گزارشهای حسابداری مدیریت استفاده میشود.
۸
۲۰/۶
۱۰۰
جمع
۱۲۹
۱۰۰
—
همان طور که در جدول شماره ۴-۲ ملاحظه میشود، برای سؤال دوم پرسشنامه که برای بررسی اهمیت فرهنگ سازمانی و تعهدات شرکتها درمورد حسابداری مدیریت طراحی و تدوین شده است، تنها ۴۰/۱۹ درصد از پاسخدهندگان به نبود توجه به حسابداری مدیریت توسط مدیران شرکت مطبوع خود اشاره کردهاند و در سایر موارد حسابداری مدیریت مورد توجه مدیران بوده است.
جدول ۴-۲: توزیع فراوانی پاسخهای ارائه شده به سؤال دوم – حسابداری مدیریت
شماره سؤال
کدام گزینه نشاندهنده فرهنگ سازمانی و تعهدات مدیریت شرکت در مورد حسابداری مدیریت است؟
تعداد
درصد
درصد تجمعی
۱
مدیریت توجهی به حسابداری مدیریت نمینماید.
۲۵
۴۰/۱۹
۴۰/۱۹
۲
مدیریت، کارکنانی که به حسابداری مدیریت توجه میکنند و راههایی برای اصلاح و بهبود فعالیتهای سازمانی ارائه می دهند را تشویق میکند.
۴۸
۲۰/۳۷
۶۰/۵۶
۳
مدیریت متعهد به فرستادن کارکنان غیرتجاری (غیردرگیردرفرایند تجاری شرکت) به بخشها و واحدهای مربوط به تجارت،جهت توسعه فعالیتهای شرکت است.
۲۹
۴۰/۲۲
۷۹
۴
مدیریت متعهد به فرستادن کارکنان غیرحسابداری به واحدحسابداری جهت توسعه در زمینه ابزارهای حسابداری مدیریت وآشنا ساختن آن ها با نتایج مؤًثراین ابزارها است.
۱۸
۱۴
۹۳
۵
مدیریت معتقدبه درگیر کردن کارکنان حسابداری با مباحث و موضوعات مربوط به حسابداری مدیریت است و به نیازهای آموزشی در زمینه حسابداری مدیریت نیز توجه میکند.
۹
۷
۱۰۰
جمع
۱۲۹
۱۰۰
—
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-09-26] [ 12:07:00 ق.ظ ]
|