راهنمای ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی در مورد بررسی تاثیر هیومیک اسید، … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
این پژوهش بهصورت آزمایش مرکب اسپلیت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در دو سال متولی اجرا شد. فاکتور اصلی دور آبیاری و فاکتور فرعی شامل سال و نه تیمار محلول پاشی بود. هر کرت آزمایشی شامل دو درخت بود. محلولپاشیها از اول تیرماه سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ به مدت سه ماه بر روی درختان اعمال شد.
۳-۱۰- نرمافزارها
تجزیه آماری دادهها به کمک نرمافزار۹.۲ SAS، مقایسه میانگین با بهره گرفتن از آزمون چند دامنهای دانکن و نمودارها با بهره گرفتن از نرمافزار Excel رسم گردید. برای دادههای صفات کمی و کیفی اندازهگیری شده که توزیع نرمال نداشتند از تبدیل داده ریشه دوم بهعلاوه ۵/۰ استفاده گردید.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
فصل چهارم:
نتایج و بحث
۴-۱- ترکخوردگی میوه
نتایج جدول تجزیه واریانس نشان داد تیمارهای محلولپاشی، اثر سال و اثر متقابل تیمارهای محلولپاشی و دور آبیاری بر میزان ترکخوردگی تیرماه در سطح یک درصد اثر معنیداری دارند (جدول ۴-۱). دور آبیاری نیز اختلاف معنیداری را در سطح پنج درصد در میزان ترکخوردگی تیرماه سبب شد (جدول ۴-۱). اثر متقابل سال در دور آبیاری و اثر سهگانه سال، دور آبیاری و تیمار محلولپاشی اختلاف معنیداری با شاهد نداشتند (جدول ۴-۱).
بیشترین میزان ترکخوردگی در تیرماه مربوط به تیمار هیومیک اسید پنج در هزار به همراه کائولین شش درصد با کلسیم سه درصد و بُر یک درصد در دور آبیاری ۱۴ روز به میزان ۶۱/۲ درصد و کمترین میزان ترکخوردگی به ترتیب در تیمارهای هیومیک اسید پنج در هزار در دور آبیاری هفت روز به میزان ۰۷/۱ درصد، کائولین شش درصد در دور آبیاری ۱۴ روز به میزان ۰۵/۱ درصد، کائولین شش درصد با کلسیم سه درصد و بُر یک درصد در دور آبیاری ۱۴ روز به میزان ۰۴/۱ درصد، کائولین شش درصد در دور آبیاری هفت روز به میزان ۰۳/۱ درصد و کلسیم سه درصد و بُر یک درصد در دور آبیاری ۱۴ روز به میزان ۰۱/۱ درصد مشاهده شد (شکل ۴-۱ و جدول ۴-۷ پیوستها).
نتایج جدول تجزیه واریانس مردادماه نشان داد تیمار محلولپاشی، دور آبیاری، سال و اثر متقابل تیمار و دور آبیاری بر میزان ترکخوردگی دارای اثر معنیدار در سطح یک درصد بودند (جدول ۴-۱). اثر متقابل سال در دور آبیاری و اثر سهگانه سال، دور آبیاری و تیمار محلولپاشی اختلاف معنیداری با شاهد نداشتند (جدول ۴-۱).
بیشترین میزان ترکخوردگی در مردادماه مربوط به تیمار آبیاری ۱۴ روزه بدون محلولپاشی (شاهد گروه با دور آبیاری ۱۴ روزه) و کمترین میزان ترکخوردگی مربوط به محلولپاشی با تیمار کائولین شش درصد در دور آبیاری هفت روزه بوده است (شکل ۴-۲ و جدول ۴-۷ پیوستها).
جدول ۴-۱ تجزیه واریانس اثر دور آبیاری و تیمار محلولپاشی بر میزان ترکخوردگی میوه انار در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳
منابع تغییرات
درجه آزادی
صفات
ترکخوردگی تیرماه •
ترکخوردگی مردادماه •
ترکخوردگی شهریورماه •
ترکخوردگی
کل
سال
۱
**۰۹/۱۱
**۲۲/۸
**۶۱/۶
**۹۸/۹۱۰
خطای سال
۴
۲۰/۰
۴۷/۰
۱۹/۰
۰۹/۱۵
دور آبیاری
۱
*۶۸/۰
**۴۰/۱
ns10/0
**۱۵/۴۹
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 02:22:00 ق.ظ ]
|