و در نهایت از لحاظ ۴ شاخص بین محلات ۱۳ گانه شهر بناب محله ۶ (عسگرآباد، داش کورپی، کوچه قم، زرگران، کوزه­چیلر، تنگه کوچه شرقی) رتبه ۱ را به دست آورده است، و محله ۱۱(دیزج جنوبی) نیز در رتبه آخر متغیرهای سرمایه انسانی، نوآوری، سرمایه اجتماعی، کیفیت زندگی به دست آورده است.
در نتیجه به طوری که براساس تحلیل آماری پرسش­نامه، شاخص سرمایه انسانی بیشترین تاثیر را با میزان(۲.۷۸) درصد و کیفیت زندگی با کمترین تاثیر با میزان(۲.۵۳) درصد را در حرکت یک محله به سمت محله خلّاق در شهر بناب دارند(شکل ۵-۲).
شکل۴-۲: اثرات هر یک از مؤلفه­ های شهر خلّاق در تحقق شهر خلّاق در محلات شهر بناب
منبع: یافته­های پژوهش
۴-۶- آزمون فرضیات
برای آزمون فرضیات تحقیق، بعد از مطالعات و تحقیقات نظری مستمر راجع به موضوع، به بررسی میزان تحقق­پذیری مولفه­های شهر خلاق در محلات شهر با بهره گرفتن از مدل­های تصمیم­یری چند معیاره و متغیر رگرسیون پرداخته­ایم. حال با استناد به مطالعات انجام شده در این زمینه در فصل­های قبل و این فصل، به کمک اطلاعات آماری محاسبه و گردآوری شده، به بررسی فرضیات تحقیق و اثبات یا رد آنها می­پردازیم:

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۴-۶-۱- فرضیه اول: «به نظر می­رسد محلات شهر بناب از نظر مولفه­های شهر خلّاق پتانسیل شهر خلّاق را دارند».
برای آزمون این فرضیه از مدل تاپسیس استفاده شد و ۴ شاخص اصلی تحقق­پذیری شهر خلّاق برای ۱۳ محله شهر بناب جداگانه مورد محاسبه قرار گرفت و محلات از این نظر رتبه ­بندی شدند که نتایج حاصله از این مدل نشانگر این است که:
از لحاظ شاخص سرمایه انسانی: به ترتیب محلات، ۶ با میزان تاپسیس ۰.۸۵، محله ۷ با میزان تاپسیس ۰.۶۹ و محله ۱ با میزان ۰.۶۰ تاپسیس، در جایگاه نخست تا سوم قرار گرفته اند در مقابل محله ۸ با کمترین مقدار تاپسیس ۰.۲۶، محله ۹ با میزان تاپسیس ۰.۲۶ و محله ۱۱ نیز با میزان تاپسیس ۰.۲۷ در جایگاههای آخر از لحاظ برخورداری از شاخص‌های سرمایه انسانی مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. نقشه شماره ۲ این نتایج را به وضوح نمایش می‌دهد. و می­توان نتیجه ­گیری کرد که محلات ۶ و ۷ از نظر میزان شاخص­ های سرمایه انسانی در وضعیت مطلوب، محلات(۱،۲،۱۰، ۱۲، ۳، ۱۳، ۵) در وضعیت نیمه مطلوب و محلات (۴، ۱۱،۹، ۸) در وضعیت نامطلوب قرار دارند
از لحاظ شاخص نوآوری: به ترتیب محلات، ۶ با میزان تاپسیس ۰.۷۷، محله ۷ با میزان تاپسیس ۰.۷۳ و محلات ۲، ۱، ۳، ۵، ۴ به ترتیب، در جایگاه نخست تا هفتم با میزان ضریب اولویت(۰.۴۵۰۴۹- ۰.۷۷۰۶۴) در وضعیت مطلوب قرار گرفته­اند. محلات ۸ و ۹ به ترتیب با میزان تاپسیس (۰.۴۵) درصد با ضریب اولویت (۰.۳۶۰۲۵-۰.۴۵۰۴۸) در وضعیت نیمه مطلوب و در مقابل محلات ۱۰، ۱۲، ۱۳، ۱۱ با به ترتیب با کمترین مقدار تاپسیس با ضریب اولویت(۰.۲۵۲۸۷- ۰.۳۶۰۲۴) در جایگاههای آخر از لحاظ برخورداری از شاخص‌ نوآوری قرار گرفته‌اند. نقشه شماره ۳ این نتایج را به وضوح نمایش می‌دهد. محلات ۱،۲،۱۰، ۱۲، ۳، ۱۳، ۵ در وضعیت نیمه مطلوب و محلات ۴، ۱۱،۹، ۸ در وضعیت نامطلوب قرار دارند.
از لحاظ شاخص سرمایه اجتماعی: به ترتیب محلات، ۶، ۷، ۱، ۲ با ترتیب با ضریب اولویت(۰.۵۹۶۶۵-۰.۸۳۶۱۶) به ترتیب در جایگاه اول تا ۴ با وضعیت مطلوب قرار گرفته­­اند، و محلات ۳، ۱۲، ۱۰، ۵، ۱۳ و ۴ با ضریب اولویت(۰.۲۹۷۸۰-۰.۵۹۶۶۴) به ترتیب در جایگاه پنجم تا دهم قرار گرفته­اند. در مقابل محله ۸ با کمترین مقدار تاپسیس ۰.۲۲، محله ۹ با میزان تاپسیس ۰.۲۲ و محله ۱۱ نیز با میزان تاپسیس ۰.۲۹ جایگاههای آخر از لحاظ برخورداری از شاخص‌های سرمایه اجتماعی به خود اختصاص داده­اند.
از لحاظ شاخص کیفیت زندگی: به ترتیب محلات ۹، ۸، ۷، ۶ با ترتیب با ضریب اولویت(۰.۴۶۵۶۰-۰.۵۹۸۹۹) به ترتیب در جایگاه اول تا ۴ با وضعیت مطلوب قرار گرفته­­اند، و محلات ۱۳، ۱۰، ۱، ۳، ۲ با ضریب اولویت(۰.۴۶۵۵۹-۰.۴۰۶۷۶) به ترتیب در جایگاه پنجم تا ۹ قرار گرفته­اند. در مقابل محله ۱۱ با کمترین مقدار تاپسیس ۰.۳۴، محله ۵ با میزان تاپسیس ۰.۳۴، محله ۴ نیز با میزان تاپسیس ۰.۳۹ و محله ۱۲ با میزان تاپسیس ۰.۴۶ با میزان ضریب اولویت(۰.۳۴۲۸۳-۰.۴۰۶۷۵) به ترتیب جایگاههای آخر از لحاظ برخورداری از شاخص‌های کیفت زندگی به خود اختصاص داده­اند. نقشه شماره ۴ این نتایج را به وضوح نمایش می‌دهد.
بطور کلی با بررسی ۴ شاخص مورد نظر این پژوهش می­توان نتیجه ­گیری کرد در این بین محلات شهر بناب محله ۶ (عسگرآباد، داش کورپی، کوچه قم، زرگران، کوزه­چیلر، تنگه کوچه شرقی) با میزان تاپسیس(۳.۰۱۵۹) از لحاظ سطح خلاقیت(بسیار بالا) در بین محلات شهر بناب در رتبه اول، محله ۷ (اولاد ذکور) با میزان تاپسیس(۲.۷۸۵۶) درصد در رتبه دوم با سطح خلاقیت (بالا)، محلات ۱، ۲، ۳و ۵ به ترتیب با سطح خلاقیت (متوسط) در رتبه ­های ۳ تا ۶ و محلات ۱۰، ۱۲، ۱۳، ۴، ۸، ۹ به ترتیب با سطح خلاقیت (پایین) در رتبه ­های ۷ تا ۱۲ و در مقابل محله ۱۱(دیزج جنوبی) با میزان تاپسیس(۱.۱۷۲۰) با سطح خلاقیت (بسیار پائین) در رتبه آخر از لحاظ میزان خلاقیت قرار گرفته است. و در گام آخر می­توان به این نتیجه رسید که پتانسیل محلات شهر بناب از نظر مولفه­های شهر خلّاق متفاوت بوده و ۶ محله(۶، ۷، ۱، ۲، ۳، ۵) از ۱۳ محله شهر بناب از نظر مولفه­های شهر خلّاق پتانسیل شهر خلّاق را دارند. بنابراین فرضیه مورد بررسی مورد تأیید قرار می­گیرد(جدول ۵- ۱۱).
جدول۴-۱۱: رتبه ­بندی محلات شهر بناب از نظر سطح خلاقیت

رتبه

میزان تاپسیس

محلات

سطح خلاقیت

۱

۳.۰۱۵۹

محله ۶
بسیار بالا
۲

۲.۷۸۵۶

محله ۷
بالا
۳

۲.۴۳۸۹

محله ۱
متوسط
۴

۲.۳۹۷۳

محله ۲
۵

۲.۱۹۱۴

محله ۳
۶

۲.۰۰۴۱

محله ۵

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...