منابع کارشناسی ارشد درباره ارزیابی پذيرش سيستم … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
Park,Yang & Lehto
The Comparison of Three Major Occupations for User Acceptance of Information Technology: Applying the UTAUT Model
Yu-Shan Cheng
Determinants of UTAUT in Measuring User Acceptance of E-Syariah Portal in Syariah Courts in Malaysia
Yahya, Nadzar, Masrek, & Abd Rahman
Information System Success :Individual and Organizational Determinants
Jeyaraj, Chowa, & Sabherwal
SME adoption of wireless LAN technology: applying the UTAUT model
Anderson & Schwager
2-2-5 مرکز همکاری های فناوری ریاست جمهوری
مرکز همکاری های فناوری یک سازمان فرابخشی زیرمجموعه نهاد ریاست جمهوری کشور می باشد که ماموریت اصلی آن کمک به توسعه فناوری های پیشرفته در حوزه های مختلف است. سازمان مزبور یک سازمان پروژه محور بوده و فعالیت های آن بطور کلی در دو دسته زیر قابل تقسیم است:
- . سیاست گذاری فناوری
- . توسعه فناوری
مرکز همکاری های فناوری همانند بسیاری از سازمان ها، از نظر ساختاری شامل دو بخش است:
- . بخش ستاد
- . بخش صف
انجام فعالیت های مطالعاتی و پروژه های تعریف شده در این حوزه ها توسط پرسنل خود مرکز و یا از طریق برون سپاری صورت می گیرد.
الف. زنجیره ارزش سازمان:
زنجیره ارزش سازمان شامل فرآیندهای اصلی و پشتیبان در شکل 2-10 ارائه شده است.
شکل 2 10. زنجیره ارزش مرکز همکاری های فناوری ریاست جمهوری
مطابق شکل 1 فرآیندهای اصلی سازمان در سطح صفر شامل موارد زیر است:
مدیریت ایده ها؛ این فرایند بطور عمده بر فشار فناوری[32] و ظهور فناوری های جدید و نیز کشش نیاز و تقاضای بازار[33] مبتنی است. در چارچوب این فرایند، فناوری های نوظهور از یک سو و نیازهای سازمان ها به راه حل های فناوری از سوی دیگر بطور مستمر مورد پایش قرار گرفته و بر اساس آن ایده های مختلفی تولید می گردد. این ایده ها سپس مورد پالایش و بررسی های اولیه قرار گرفته و بر مبنای نتایج بدست آمده پیشنهادات پروژه[34] توسط بخش مربوطه استخراج و ارائه می گردد. شکل 2-11 فرایند مدیریت ایده ها و زیرفرآیندهای آن را نشان می دهد.
شکل 2 11. فرایند مدیریت ایده ها
تصویب پروژه؛ پیشنهادات پروژه ارائه شده توسط شورایی که به منظور انتخاب و تصویب پروژه ها تشکیل می شود مورد بررسی قرار گرفته و پروژه های مورد نظر جهت اجرا انتخاب می شوند. پروژه های تعریف شده سپس مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و در صورت تایید نهایی برای آنها پرونده پروژه تشکیل می گردد. شکل 2-12 فرایند تصویب پروژه و زیرفرآیندهای آن را نشان می دهد. جهت تصویب پروژه ها سیستم پشتیبان تصمیم گیری موجود در سازمان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
شکل 2 12. فرایند تصویب پروژه
اجرای پروژه؛ در چارچوب این فرایند، پروژه های انتخاب شده به اجرا درمی آیند. انتخاب مجری پروژه نیز در این فرایند در نظر گرفته شده است.
انتقال دستاوردها؛ نتایج و دستاوردهای حاصل از اجرای پروژه ها جهت بهره برداری در اختیار ذی نفعان آنها قرار می گیرد.
همچنین مطابق با زنجیره ارزش شکل یک، فرآیندهای پشتیبان سازمان عبارت هستند از:
پایش استراتژیک؛ در چارچوب این فرایند جهت گیری فعالیت های سازمان و پروژه های تعریف شده بطور مستمر مورد پایش و ارزیابی قرار می گیرد. این فرایند به عنوان یکی از فرآیندهای مدیریتی سازمان شامل تدوین برنامه های کلان سازمان مبتنی بر استراتژی های سازمانی، تبدیل برنامه های کلان به مجموعه ای از برنامه های عملیاتی جهت اجرا، نظارت و پایش مستمر فعالیت های سازمان از حیث مطابقت با اهداف، استراتژی ها و جهت گیری کلان سازمان و اتخاذ هر گونه اقدامات مورد نیاز در صورت مشاهده انحراف است. شکل 2-13 فرایند پایش استراتژیک و زیرفرآیندهای آن را نشان می دهد.
شکل 2 13. فرایند پایش استراتژیک
مدیریت پروژه ها؛ این فرایند دربرگیرنده کلیه فعالیت ها و اقداماتی است که برای برنامه ریزی، سازمان دهی، اجرا و کنترل پروژه ها می بایست انجام گیرد. بر اساس استانداردهای مدیریت پروژه، این فرایند در سطح کلان شامل فرآیندهای آغازین پروژه، برنامه ریزی، اجرا و اختتام می باشد. همچنین اعمال سیستم های نظارتی و کنترلی نیز در چارچوب این فرایند صورت می گیرد. با توجه به ماهیت پروژه محور مرکز همکاری های فناوری، فرایند مدیریت پروژه ها از جایگاه ویژه ای در مجموعه فرآیندهای پشتیبان سازمان برخوردار است.به همین خاطر نگارنده سیستم مدیریت اطلاعات پروژه ها را که در این حوزه از سازمان در حال استفاده است مورد مطالعه این تحقیق قرار داده تا بر اساس آن بتواند جهت پذیرش این سیستم در سازمان و بهبود مسیر حرکتی آن گامی بردارد. شکل 2-14 فرایند مدیریت پروژه و زیرفرآیندهای آن را نشان می دهد.
شکل 2 14. فرایند مدیریت پروژه
مدیریت مستندات؛ این فرایند دربرگیرنده کلیه فعالیت های مربوط به تهیه، جمع آوری، نگهداری و انتشار مستنداتی است که در ارتباط با فرآیندهای مختلف سازمان از مرحله مدیریت ایده ها تا مرحله انتقال دستاوردها تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند.
مدیریت دانش؛ در چارچوب این فرایند اطلاعات از بخش های مختلف سازمان و از طریق زیرساخت های ایجاد شده جمع آوری و در قالب حوزه های دانشی تعریف شده در سازمان دسته بندی می گردند. دانش دسته بندی شده از طریق مکانیسم های توزیع در اختیار متقاضیان و افراد مربوطه قرار گرفته و نظرات و بازخوردهای آنها جمع آوری، بازنشر و نگهداری می شود. مکانیسم بازخورد جهت تقویت، تصحیح، توسعه، بهبود و بروزرسانی دانش ایجاد شده مورد استفاده قرار می گیرد. شکل 2-15 فرایند مدیریت دانش و زیرفرآیندهای آن را نشان می دهد.
شکل 2 15. فرایند مدیریت دانش
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 02:09:00 ق.ظ ]
|