تا آن زمان دولت به صورت مستقیم در بخش احداث فروشگاه‌های زنجیره‌ای وارد نشده بود و فروشگاه‌هایی که در سطح شهرها موجود بود مربوط به ارگان‌ها و سازمان‌های مختلفی می شد که بیشتر برای خدمت رسانی به کارکنان همان ارگان و نهاد احداث شده بودند.بالاخره نابسامانی در نظام توزیع کالا دولت را برآن داشت تا با تأسيس فروشگاه های نوین زنجیره ای از آشفتگی در بازار جلوگیری کند(همشهری آنلاین).

به دنبال آن در سال ۱۳۳۸ فروشگاه بزرگ فردوسی و سال ۱۳۴۰ فروشگاه‌های زنجیره‌ای ایران توسط برادران کاشانی – فروشگاه‌های صنعت نفت توسط شرکت نفت، فروشگاه اتکا و سپه توسط ارتش و در سال ۱۳۴۸ فروشگاه طبقاتی کوروش که بعد از انقلاب به فروشگاه قدس تغییر نام پیدا کرد یکی پس از دیگری باز شدند که در همان زمان نه تنها تاثیر چشمگیری در تغییر نگرش تولید کالاهای جدید و روش‌های بازاریابی و اقتصاد داشتند بلکه بعد از انقلاب اسلامی ایران و با شروع جنگ تحمیلی این فروشگاه‌ها یکی پس از دیگری خاصیت خود را از دست دادند و تبدیل شدند به مکانی برای عرضه کالاهای بی‌کیفیت و ارزان قیمت که تنها مزیت آن ها ارزان‌فروشی آن هم فقط در بعضی از کالاها بود. با خاتمه جنگ تحمیلی در سال ۱۳۷۲ نخستین فروشگاه شهروند با سرمایه‌گذاری شهرداری تهران آغاز به کار کرد و به دنبال آن فروشگاه‌های زنجیره‌ای کوثر و رفاه و شرکت‌های تعاونی مصرف کارگری و کارمندی در سازمان‌ها و ارگان‌ها که همگی با سرمایه‌گذاری بخش‌های دولتی ایجاد می‌شدند دور جدیدی از این صنعت را آن‌هم با مدیریت و نگرش دولتی آغاز کردند(biznews.ir).

جریان افتتاح و راه اندازی فروشگاه‌های زنجیره‌ای با روندی کند تا سال ۱۳۸۵ ادامه یافت و از آن سال تا امروز احداث فروشگاه‌های زنجیره‌ای با یک روند جهشی به تمام نقاط تهران و شهرهای ایران رسیده است.

احداث فروشگاه‌های پروما در سال ۱۳۷۹ در مشهد اولین سرمایه گذاری بخش خصوصی در این بخش بود که در سال ۱۳۸۳ به بهره برداری رسید. پس از افتتاح دومین شعبه این فروشگاه در کرج و افتتاح ۴ شعبه در تهران تا سال ۸۹ فاز دوم پروژه مجتمع تجاری پروما شامل رستوران، شهربازی و پارکینگ نیز به بهره برداری رسید(وبسایت رسمی گروه پروما تجارت[۸۷]).

نخستین فروشگاه زنجیره‌ای بین‌المللی با سرمایه‌گذاری خارجی که در تهران با نام هایپراستار در سال ۸۸ آغاز به کار کرد در مدت زمان کوتاه توانست با ارائه خدمات مناسب به مشتری و ایجاد فضایی جدید در عرضه کالا نه تنها مخاطبین زیادی را جذب کند بلکه باعث تشویق بخش خصوصی شد تا در این رشته کاری سرمایه‌گذاری‌های خوبی انجام شود.

ذیلا فهرستی از فروشگاه های زنجیره ای فعال در ایران می توان بر شمرد :

    1. : فروشگاه بزرگ شهر و روستا نخستین بار به شیوه نوین در سال ۱۳۳۲ به در خیابان فردوسی تهران با همکاری آلمانی‌ها تأسیس شد.

    1. : فروشگاه‌های زنجیره‌ای قدس وابسته به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی است. نام قدیم این زنجیره فروشگاهی “کوروش” بوده است که پس از انقلاب اسلامی به “قدس” تغییر یافته است.

    1. : فروشگاه‎ زنجیره‌ای رفاه زیر پوشش بانک ملی ایران کالاهای مورد نیاز و مایحتاج عمومی از جمله مواد غذایی، پوشاک، لوازم آرایش، لوازم خانگی و لوازم صوتی را که شمار اقلام آن از یازده هزار می گذرد را تهیه و توزیع می‌کند.

    1. : فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهروند وابسته به شهرداری تهران است که شعب گوناگون آن در سراسر شهر تهران به طور گسترده مستقر هستند.

    1. : فروشگاه‎ زنجیره‌ای کوثر متعلق به بنیاد شهید انقلاب اسلامی است.

    1. : فروشگاه‎ زنجیره‌ای سپه متعلق به نیروهای مسلح.

    1. : این فروشگاه‌ها از ابتدای سال ۱۳۷۱ به صندوق بازنشستگی جهاد سازندگی واگذار گردیدند که در قالب مجتمع فروشگاه‌های زنجیره‌ای شیلات آغاز به کار نمود و از ابتدای سال ۱۳۷۶ با گسترش دامنه فعالیت مجتمع به شرکت تبدیل شد.

    1. : فروشگاه صنعت نفت وابسته به شرکت نفت می‌باشد و بیشتر محصولات شیمیایی آن از این مجتمع شیمیایی تهیه می‌شود.

    1. : فروشگاه‎ زنجیره‌ای اتکا وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است.

    1. فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش : فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش وابسته به گروه صنعتی گلرنگ در سال ۱۳۸۸ تأسیس گردیده و از زمان تأسیس تا کنون ۱۰ شعبه از این فروشگاه‌ها در سطح تهران، قم، کرج و اسلامشهر افتتاح شده است.

    1. : شعبات فعلی فروشگاه شامل شهرک گلستان(انتهای همت غرب) – محمد شهر – گوهر دشت – قزوین و مشهد می‌باشد.

    1. استار : نخستین فروشگاه زنجیره‌ای بین‌المللی با سرمایه‌گذاری خارجی می‌باشد.

  1. : جانبو نام تجاری مچموعه ای از فروشگاه های زنجیره ای در شرکت اورست مدرن است. این شرکت دو برند دیگر با نام های «آل این آل» و «فرنا» را هم در همین زمینه در اختیار دارد. و در مجموع (سه برند) در کل کشور ۲۰ شعبه احداث ‌کرده‌است.

فروشگاه زنجیره ای پروما

احداث مجتمع تجاری پروما در سال ۱۳۷۹ با زیر بنایی در حدود ۲۵۰۰۰ متر مربع در شهر مقدس مشهد آغاز و در سال ۱۳۸۳ به بهره برداری رسید. از امکانات رفاهی پروژه مجتمع تجاری پروما می توان به فست فود ، شهربازی ، پارکینگ، بولینگ ، بیلیارد و … اشاره نمود . امکانات مدرن مجتمع تجاری پروما ،این مجتمع را از سایر مراکز تجاری مشابه متمایز می‌کند.

بخشی از این ویژگی ها عبارتند از:

    • سیستم های خنک کننده و گرم کننده مرکزی (کریر) ساخت آمریکا

    • سیستم پیجینگ مرکزی TOA ساخت ژاپن

    • سیستم تلفن سانترال Panasonic ساخت ژاپن (۵۰۰ خط (

    • سیستم مدار بسته و نظارت تلویزیونی AXIS ساخت سوئیس

    • نما تماماً از شیشه سکوریت آبی رفلکس بلژیک

    • پارکینگ های مسقف در حدود ۶۰۰ متر مربع با دارا بودن سیستم تهویه

    • تایل سقف از نوع آموستیک آرمسترانگ با ریلینگ اصلی، ساخت آمریکا

  • UPSمرکزی ساخت GE آمریکا

    1. Kuruvilla&Joshi ↑

    1. Ailawadi&Keller ↑

    1. Louis&Lombart ↑

    1. Woboda,Bernards&Haelsig ↑

    1. Van Riel et al ↑

    1. Costumer Based Brand Equity ↑

    1. Keller ↑

    1. Shocker ↑

    1. Barwise ↑

    1. Sedaghat et al ↑

    1. Promotional Mix ↑

    1. Gilbert ↑

    1. Sales Promotion ↑

    1. Blech ↑

    1. Advertising ↑

    1. Barassington ↑

    1. Public Relations ↑

    1. Fiske ↑

    1. Direct Marketing ↑

    1. Kotler ↑

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...