• سه رقم بعدی: شماره کالا (مشخصات کالا)
  • رقم آخر: نمودار

نمودار عددی است یک رقمی از صفر تا ده و به صورت زیر تعریف می شود.
نمودار ۰: هنوز این شماره بکار گرفته نشده است.
نمودار۱: نشان دهنده کالاها و لوازم وارداتی(بغیر از قطعات یدکی وارداتی) که بعنوان کالاهای استاندارد صنعت نفت انتخاب شده اند.

  • نمودار۲: نشان دهنده کالاها و لوازم و یا قطعات یدکی است که در ایران ساخته و یا تهیه می شوند و بعنوان کالای استاندارد انتخاب شده اند.
  • نمودار۳: نشان دهنده قطعات یدکی وارداتی است که بعنوان قطعات یدکی استاندارد انتخاب شده اند.
    • نمودار۴: نمودار شماره موقت برای کالا بوده و فقط برای استفاده اداره طبقه بندی کالا می باشد (فعلا” استفاده نشده است).
    • (( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

  • نمودار۵: نشان دهنده لزوم مراجعه به یک شماره MESC دیگر برای کسب مشخصات اصلی کالا است.
  • نمودار۶: نشان دهنده کالاهای غیر استاندارد اعم از لوازم و قطعات یدکی است که مجددا نباید سفارش داده شوند.
  • نمودار۷: نشان دهنده کالایی است که قابل مصرف می باشد ولی کالای مشابه دیگری جانشین آن شده و دیگر سفارش داده نخواهد شد.
  • نمودار۸: نشان دهنده کالای مستعملی است که تعمیر شده و قابل استفاده است و در انبار نگهداری می گردد.
  • نمودار۹: نشان دهنده کالایی که هنوز مشخصات آن کامل نشده است (مدیریت خدمات تخصصی شرکت پشتیبانی ساخت و تهیه کالای نفت تهران، ۱۳۸۹).

فرایند تهیه و تدارک کالا
هدف کلی نظام تدارکات عبارت است از خرید و تامین کالاهای مورد نیاز یا اجرای خدمات لازم، در کوتاه ترین زمان و موقع مناسب، با قیمت و کیفیت مطلوب و حفاظت از کالاهای خریداری شده، سپس تحویل به موقع آنها به واحدهای متقاضی و رفع احتیاجات آنها. وظایف محول شده به بخش تدارکات برای نیل به این هدف عبارتند از:
الف) خرید (کارپردازی)[۳۶]
خرید خود شامل خریدهای داخلی[۳۷] و خریدهای خارجی[۳۸] است و عبارت است از تهیه و تامین کالاها و خدمات مورد نیاز با مشخصات مورد نظر و معین و با مناسب ترین وضعیت و قیمت، به طورکلی عمل ساده تغییر مالکیت و تصرف چیزی در برابر پرداخت بهای آن چیز را “خرید” گویند.
ب) نگهداری کالاها در انبار[۳۹] (انبارداری[۴۰])
انبارداری یعنی مراقبت از کالاهای خریداری شده، نظارت دقیق بر تحویل و تحول کالاها، توزیع و واگذاری آنها به واحدهای درخواست کننده به هنگام تقاضا.
پ) توزیع
یعنی پخش کالاها و خدمات بین مصرف کنندگان یا تحویل دادن به موقع آنها به افراد یا واحدهای مصرف کننده برای رفع نیاز؛ بدین نحو که کالاهایی که از قبل به انبار وارد شده اند در اولین درخوست تحویل شوند (با بهره گرفتن از روش فایفو[۴۱]) تا مدت نگهداری کالا در انبار کوتاه گردد.
ت) نظارت بر موجودی
نظارت بر موجودی یعنی تعیین زمان و مقدار مقرون به صرفه سفارش کالاهای مورد لزوم، نگهداری حساب موجودی های جنسی، نظارت مداوم بر حسن عمل آنها و تهیه صورت وضعیت موجودی ها در پایان سال مالی (کاظمی، ۱۳۸۹).
در سیستم های سنتی، کنترل موجودی به دلیل عدم وجود شناخت کافی از طبقه بندی کالا و نبودن معیار و سیستم مناسب، سبب می‌گردد که کالاهای مشابه در مکان های گوناگونی نگهداری می‌شوند و یا بعضی از کالاها شناسایی نشوند و همچنین به دلیل عدم وجود مکانیزم مناسب و وابسته بودن این گونه نظام ها به افراد، دسترسی سریع به کالا (مخصوصا در زمانی که انباردار غایب است) کاری بسیار مشکل (و گاه غیرممکن) می‌شود.
این مسئله وقتی از دیدگاه اقتصادی بررسی می‌شود، نشان می‌دهد که تاخیر در امر تحویل کالا، خسارات جبران ناپذیری را بر پیکر سازمان وارد می‌کند؛ مثلا در سیستم تعمیر و نگهداری، تاخیر در تامین قطعه یدکی ماشین آلات تولیدی، منجر به رکود گردیده و موجب هزینه های کلان می‌گردد. این مورد در صنایع نظامی از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا جایی که ممکن است مصالح ملی و اقتصادی را نیز تحت الشعاع قرار دهد. به عنوان مثال در امر پدافند هوایی، آماده سازی جنگ افزارها و سرعت در امر تعمیرات و نگهداری آنها از عوامل بسیار مهمی هستند که تاخیر در اجرای آن ممکن است خسارات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد (فتحی، نوری، ۱۳۹۳).
سیستم های انبارداری و توزیع
انبارها صرفا مخزن نگهداری کالاها نیستند بلکه خود بعنوان سرمایه قابل توجه برای سازمان ها می باشند و در سال های اخیر حتی بعنوان قلب سازمان از آنها یاد می شود. انبارها محل نگهداری بخش بسیار با ارزش سرمایه سازمان شامل مواد اولیه، قطعات، محصولات و کالای در جریان ساخت می باشند. لذا علاوه بر ارزش ذاتی خود انبارها بخاطر فضا، تجهیزات و تاسیسات، آنها از نظر اجرایی و نقشی که در زنجیره تامین کالا بازی می کنند اهمیت می یابند (فتحی، ۱۳۸۵).
انبارداری شامل آن دسته از فعالیت ها و خدماتی است که در ارتباط با ذخیره سازی فیزیکی محصولات باشند. عملیات انبارداری شامل تمام عملیات فرایند ذخیره سازی و نیز آماده کردن محصول، برای ارسال و جابجایی به محل دیگر می شود. توزیع یک مسئله فرعی برای بازاریابی محسوب نمی شود بلکه جایگاه ویژه ای در آمیخته بازاریابی دارد و می تواند جزء مؤلفه های ضروری استراتژی بازاریابی باشد. بر اساس برنامه ریزی بازاریابی، یک سیستم لجستیک بازرگانی که خوب سازماندهی شده می تواند به مشخص کردن و بهره برداری از فرصتها کمک کند (متکی، ۱۳۸۴).
مدیریت توزیع فیزیکی[۴۲] با تمام وظایف بخشی بازاریابی در ارتباط است و نقش عمده ای را به عنوان یک عامل مهم در دسترسی به اهداف و رضایت مشتری ایفا می کند. به طور خلاصه می توان گفت هدف مدیریت توزیع فیزیکی عبارت است از: «فراهم آوردن کالاهای مناسب، در محل و زمان مناسب با حداقل هزینه» (نظری، ۱۳۸۵).
در کنار نظام خرید و انبارداری، سیستم توزیع آخرین سیستم کلان سازمانی است که حاصل تلاش های سازمانی را به چرخه تولید در آمد وارد می کند. هرگونه عدم هماهنگی میان سه نظام (خرید، انبارداری و توزیع) منجر به کاهش نیل سازمان به وموفقیت های مورد نظر آن خواهد شد (انواری رستمی، ۱۳۸۱).
یکی از مشکلات سیستم های انبارداری سنتی، تجمع کالاهای مجهول الهویه و انباشته شدن آنها به صورت غیر منطقی می‌باشد، بطوری که در این انبارها پس از گذشت سال ها، انبوهی از کالاهای بی نام و نشان و بعضاً بلا استفاده پدید می‌آید که علاوه بر اینکه دارایی شرکت را به صورت راکد نگاه می‌دارد، باعث آن می‌شود که حجم وسیعی از فضای انبار به آن اختصاص داده شود و هزینه نگهداری نیز بر آن افزوده گردد. با استقرار سیستم طبقه بندی ملی کالا وضعیت موجودی سازمان ها و مخصوصاً انبارهای آن در حیطه اصول این سیستم قرار می‌گیرند (فتحی، نوری، ۱۳۹۳).
رضایتمندی کاربر
تحقیقات انجام شده بدون هرگونه تردید و ابهام این نکته را روشن ساخته است که کیفیت مطلوب خدمات را هنگامی می توان تضمین نمود که انتظارات مشتری از خدمت مورد نظر برآورده شده و یا چیزی فراتر از انتظار به او عرضه شده باشد (کاوسی، سقایی، ۱۳۸۸: ۴۵۴).
در متون بازاریابی، کیفیت به منزله “کلیه خصوصیات و اشکال کالا یا خدماتی که توانایی برطرف کردن نیازهای بیان شده یا درونی مشتریان را داشته باشد” تعریف می شود (چان[۴۳] و همکاران، ۲۰۰۹).
مطالعه رضایت کاربر هم در صنعت خدماتی و هم در صنعت تولیدی، مورد بررسی قرار گرفته است و مطالعه مشابهی در مورد رضایت کاربر نیز در این دو صنعت (خدماتی ـ تولید) صورت گرفته است (گاروین[۴۴]، ۱۹۸۷- زیثمل[۴۵]، ۱۹۸۸- پاراسورامان و بری[۴۶]، ۱۹۹۰).
درباره یک کالا یا خدمت، چندین ویژگی مفهوم کیفیت را برای مشتری شکل می دهند. این ویژگیها در ارتباط با کالا عبارتند از: قابلیت اعتماد، دوام، سهولت استفاده، عملکرد فنی، زیبایی و… . ویژگی های کیفیت خدمات شامل قابلیت اطمینان، ارائه خدمات مناسب بـه مشتری (شامل در دسترس بودن، ساعات کاری و پاسخ دهی)، محسوس بودن ویژگی های خدمت، شایستگی کارمندان، امنیت و … است (سیلوینلو و داهگارد[۴۷]، ۲۰۰۷).
به طورکلی، کیفیت استنباط شده به دو مورد اشاره دارد:
۱) مؤلفه های فنی شامل قابلیت اعتماد، اطلاعات، آسایش خاطر/ امنیت و قابلیت اطمینان
۲) خدمت به مصرف کننده شامل متغیرهای آشکاری مانند: ساعات کاری، رفتار دوستانه کارکنان، ندای مشتری و رسیدگی به شکایت (کمران و همکاران[۴۸]، ۲۰۱۰).
شرکت های خدماتی برای رقابت موفقیت آمیز در بازارهای رقابتی آینده باید کیفیت خدمات خود را بهبود دهند. این گفته زمانی منطقی است که اول اینکه، بتوان نحوه ادراک ابعاد کیفیت خدمات را توسط مشتریان تشریح کرد. دوم اینکه، بتوان شیوه های تأثیرگذاری بر ابعاد کیفیت خدمات را تبیین کرد (کرونین و تیلور[۴۹]، ۱۹۹۲).
در سال ۱۹۹۶، مدل شاخص رضایت مشتری آمریکا، دو بعد کلی کیفیت ادراک شده را مطرح می کند (علامه و نکته دان، ۱۳۸۹).
این دو بعد تحت عناوین کیفیت کالا (سخت افزار) و کیفیت خدمت (نرم افزار/ ابزار انسانی) شناخته می شوند. کیفیت استنباط شده سخت افزار عبارت است از آخرین تجربه مشتری در زمینه مصرف کالاها. کیفیت استنباط شده نرم افزار عبارت است از ارزیابی تجربه اخیر در مواردی مانند: خدمت رسانی به مشتریان، شرایط عرضه و نمایش محصول، طیف خدمات و کالاها و… (نبی زاده شهر بابکی و همکاران، ۱۳۹۰).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...