فرضیه اول:

H0: تاثیر اقلام ‌تعهدی اختیاری بر بازده سهام در شرکت‌های با رشد بالا در مقایسه با شرکت‌های با رشد پایین بالاتر نیست.

H1: تاثیر اقلام ‌تعهدی اختیاری بر بازده سهام در شرکت‌های با رشد بالا در مقایسه با شرکت‌های با رشد پایین بالاتر است.

فرضیه دوم:

H0: تاثیر اقلام ‌تعهدی اختیاری مثبت بر بازده سهام در شرکت‌های با رشد بالا در مقایسه با شرکت‌های با رشد پایین بالاتر نیست.

H1: تاثیر اقلام ‌تعهدی اختیاری مثبت بر بازده سهام در شرکت‌های با رشد بالا در مقایسه با شرکت‌های با رشد پایین بالاتر است.

مدل مورد استفاده برای آزمون فرضیه­ اول و دوم به شرح زیر است:

R = α۰ + α۱GROW + α۲OCF + α۳NDAC + α۴DAC + α۵DAC*GROW + ε

برای آزمون فرضیات اول و دوم و به منظور به به دست آوردن اطلاعات اضافی مدل فوق را در چهار مرحله برازش می­کنیم. در حالت اول متغیر رشد را در نظر نمی­گیریم تا اثر اقلام تعهدی اختیاری را بدون حضور متغیر رشد مورد بررسی قرار دهیم. در حالت دوم مدل فوق را به طور کامل برای تمام مشاهدات برازش می­کنیم. و نهایتاًً به منظور آزمون فرضیه دوم، مدل مذبور را در حالت سوم فقط برای مشاهدات مربوط به اقلام تعهدی اختیاری مثبت و در حالت چهارم برای مشاهدات مربوط به اقلام تعهدی اختیاری منفی مورد آزمون قرار می­دهیم. در مدل فوق اگر شرکت با رشد بالا باشد ضریب DAC برابر ۴ + α۵α خواهد بود و اگر شرکت با رشد پایین باشد ضریب DAC برابر ۴αخواهد بود، ‌بنابرین‏ در صورتی که۴α<4 + α۵α باشد بدین معنی است که ضریب DAC برای شرکت­های با رشد بالا از ضریب DAC برای شرکت­های با رشد پایین بیشتر است و این یعنی تاثیر اقلام تعهدی اختیاری بر روی بازده در شرکت­های با رشد بالا نسبت به شرکت­های با رشد پایین بیشتر است.نتایج حاصل از آزمون مدل فوق در چهار حالت مختلف در جدول­های ۴-۴ تا ۴-۷آورده شده است.

جدول شماره ۴-۴: نتایج آزمون فرضیه اول بدون در نظرگرفتن متغیررشد برای کل مشاهدات

مدل مورد استفاده:R = α۰ + α۱GROW + α۲OCF + α۳NDAC + α۴DAC + α۵DAC*GROW + ε

حالت اول: بدون در نظرگرفتن متغیررشد برای کل مشاهدات

t(p-value)

t

ضریب

علامت اختصاری

عنوان متغیر

۰۰۰/۰

۶۷۸۳۴۷/۸

۳۳۹۵۴/۱۷

C

مقدار ثابت

۲۴۵۴/۰

۱۶۲۲۳۲/۱

۵۸۷۳۲/۰

OCF

جریان وجوه نقد عملیاتی

۰۰۱۳/۰

۲۱۴۸۴۷/۳

۶۳۹۸/۱۴۴

NDAC

اقلام تعهدی غیراختیاری

۰۰۰۳/۰

۶۴۳۲۵۹/۳

۱۲۵۰۵/۲۷

DAC

اقلام تعهدی اختیاری

F= 737/8F(p-value)=000/0AdjR2= 3/2% D.W=01/2 تعداد مشاهدات:۹۹۱

با توجه به اطلاعات جدول شماره ۴-۴ آمارهF برابر ۷۳۸/۸ بوده و در سطح ۹۹ درصد معنی­دار ‌می‌باشد که نشان دهنده معنی­دار بودن رگرسیون ‌می‌باشد. همچنین آماره دوربین واتسون برابر ۰۱/۲ و بیانگر عدم وجود خودهمبستگی بین متغیرهای مدل ‌می‌باشد.

جدول شماره ۴-۵: نتایج آزمون فرضیه اول با در نظرگرفتن متغیررشد برای کل مشاهدات

مدل مورد استفاده:

R = α۰ + α۱GROW + α۲OCF + α۳NDAC + α۴DAC + α۵DAC*GROW + ε

حالت دوم: با در نظرگرفتن متغیررشد برای کل مشاهدات

t(p-value)

t

ضریب

علامت اختصاری

عنوان متغیر

۰۰۲۸/۰

۹۹۹۶۳۴/۲

۲۵۰۹۱۸/۷

C

مقدار ثابت

۰۰۰/۰

۵۳۴۶۸۲/۶

۵۴۹۹/۲۱

GROW

رشد

۰۸۹۸/۰

۶۹۸۳۴۳/۱

۸۳۹۳۱۳/۰

OCF

جریان وجوه نقد عملیاتی

۰۰۳۵/۰

۹۲۳۳۷۲/۲

۸۰۰۶/۱۲۸

NDAC

اقلام تعهدی غیراختیاری

۴۳۸۸/۰

۷۷۴۵۹۳/۰

۱۴۰۹۱/۷

DAC

اقلام تعهدی اختیاری

۰۱۹/۰

۳۴۹۶۳۹/۲

۷۷۱۹۳/۳۵

DAC×GROW

رشد در اقلام تعهدی اختیاری

F=045/16F(p-value)=000/0AdjR2= 7% D.W= 004/2 تعداد مشاهدات:۹۹۱

همان‌ طور که در جدول شماره ۴-۵ نشان داده شده است، آماره F برابر ۰۴۵/۱۶ ‌می‌باشد و در سطح ۹۹ درصد معنی­دار ‌می‌باشد که بیانگر معنی­دار بودن رگرسیون ‌می‌باشد. همچنین آماره دوربین واتسون برابر ۰۰۴/۲ بوده و نشان دهنده عدم وجود خودهمبستگی ‌می‌باشد.

به منظور آزمون فرضیه اول از اطلاعات جدول­های ۴-۴ و ۴-۵ استفاده می­گردد. همان‌ طور که مشاهده می­گردد R2تعدیل شده از ۳/۲% به ۷% افزایش یافته است که نشان می­دهد با اضافه شدن متغیر توضیحی رشد(GROW)، سطح معنی­داری مدل افزایش می­یابد. همان گونه کهدر جدول ۴-۴ مشاهده می­گردد ضریب متغیر DAC برابر ۱۲۵/۲۷ و سطح معنی­داری آزمون برابر ۰۰۰۳/۰ ‌می‌باشد که نشان می­دهد بین اقلام تعهدی اختیاری و بازده شرکت در سطح ۹۹ درصد رابطه معنی­داری وجود دارد. این نتیجه نشان می­دهد اقلام تعهدی اختیاری بر روی بازده تاثیر مثبت و معنی­داری دارد. در ادامه، اطلاعات جدول ۴-۵ نشان می­دهد ضریب متغیر DAC برابر ۱۴/۷ و سطح معنی­داری آن برابر ۴۳۸۸/۰ ‌می‌باشد اما ضریب متغیر DAC×GROW برابر ۷۷۲/۳۵ و سطح معنی­داری آزمون برابر ۰۱۹/۰ ‌می‌باشد که بیانگر سطح معنی­داری ۹۵ درصد ‌می‌باشد. همان‌ طور که مشاهده می­گردد ضریب متغیر DACبرای شرکت­های با رشد بالا برابر ۹۱/۴۲ (۱۴/۷ + ۷۷/۳۵) و برای شرکت­های با رشد پایین برابر ۱۴/۷ ‌می‌باشد. این نتیجه بیانگر بالاتر بودن تاثیر اقلام تعهدی اختیاری بر بازده در شرکت­های با رشد بالا نسبت به شرکت­های با رشد پایین ‌می‌باشد. به عبارتی تاثیر اقلام تعهدی بر روی بازده در شرکت­های با رشد بالا نسبت به شرکت­های با رشد پایین بالاتر است. ‌بنابرین‏ با توجه به نتایج به دست آمده فرضیه اول تحقیق در سطح اطمینان ۹۵ درصد تأیید می­ شود. این نتیجه بیانگر این موضوع است که بازار نسبت به اقلام تعهدی واکنش نشان می­دهد. همان‌ طور که مشاهده می­گردد اقلام تعهدی غیراختیاری نیز در جدول ۴-۴ دارای ضریب۶۳۹/۱۴۴ و سطح معنی­داری ۰۰۱۳/۰ و در جدول ۴-۵ دارای ضریب ۸۰۰۶/۱۲۸ و سطح معنی­داری ۰۰۳۵/۰ ‌می‌باشد که به معنی وجود رابطه معنی­دار بین اقلام تعهدی غیراختیاری و بازده سهام به ترتیب در سطح ۹۹ و ۹۵ درصد ‌می‌باشد. ‌بنابرین‏ ‌می‌توان نتیجه گرفت که فعالان بازار سرمایه به اقلام تعهدی در شرکت­های دارای رشد توجه بیشتری دارند. این نتیجه با تحقیق هرشلایفر(۲۰۰۲) و مشایخی و شریعتی (۱۳۸۸) مشابه اما با تحقیق روبین و وو(۲۰۱۴) مغایر ‌می‌باشد.

جدول شماره ۴-۶:نتایج آزمون فرضیه دوم برای مشاهدات اقلام تعهدی اختیاری مثبت

مدل مورد استفاده:

R = α۰ + α۱GROW + α۲OCF + α۳NDAC + α۴DAC + α۵DAC*GROW + ε

حالت سوم:اقلام تعهدی اختیاری مثبت (DAC>0)

t(p-value)

t

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...