منابع پایان نامه ها | فرضیه اول تحقیق در سطح اطمینان ۹۵ درصد تأیید می شود. – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
فرضیه اول:
H0: تاثیر اقلام تعهدی اختیاری بر بازده سهام در شرکتهای با رشد بالا در مقایسه با شرکتهای با رشد پایین بالاتر نیست.
H1: تاثیر اقلام تعهدی اختیاری بر بازده سهام در شرکتهای با رشد بالا در مقایسه با شرکتهای با رشد پایین بالاتر است.
فرضیه دوم:
H0: تاثیر اقلام تعهدی اختیاری مثبت بر بازده سهام در شرکتهای با رشد بالا در مقایسه با شرکتهای با رشد پایین بالاتر نیست.
H1: تاثیر اقلام تعهدی اختیاری مثبت بر بازده سهام در شرکتهای با رشد بالا در مقایسه با شرکتهای با رشد پایین بالاتر است.
مدل مورد استفاده برای آزمون فرضیه اول و دوم به شرح زیر است:
R = α۰ + α۱GROW + α۲OCF + α۳NDAC + α۴DAC + α۵DAC*GROW + ε
برای آزمون فرضیات اول و دوم و به منظور به به دست آوردن اطلاعات اضافی مدل فوق را در چهار مرحله برازش میکنیم. در حالت اول متغیر رشد را در نظر نمیگیریم تا اثر اقلام تعهدی اختیاری را بدون حضور متغیر رشد مورد بررسی قرار دهیم. در حالت دوم مدل فوق را به طور کامل برای تمام مشاهدات برازش میکنیم. و نهایتاًً به منظور آزمون فرضیه دوم، مدل مذبور را در حالت سوم فقط برای مشاهدات مربوط به اقلام تعهدی اختیاری مثبت و در حالت چهارم برای مشاهدات مربوط به اقلام تعهدی اختیاری منفی مورد آزمون قرار میدهیم. در مدل فوق اگر شرکت با رشد بالا باشد ضریب DAC برابر ۴ + α۵α خواهد بود و اگر شرکت با رشد پایین باشد ضریب DAC برابر ۴αخواهد بود، بنابرین در صورتی که۴α<4 + α۵α باشد بدین معنی است که ضریب DAC برای شرکتهای با رشد بالا از ضریب DAC برای شرکتهای با رشد پایین بیشتر است و این یعنی تاثیر اقلام تعهدی اختیاری بر روی بازده در شرکتهای با رشد بالا نسبت به شرکتهای با رشد پایین بیشتر است.نتایج حاصل از آزمون مدل فوق در چهار حالت مختلف در جدولهای ۴-۴ تا ۴-۷آورده شده است.
جدول شماره ۴-۴: نتایج آزمون فرضیه اول بدون در نظرگرفتن متغیررشد برای کل مشاهدات
مدل مورد استفاده:R = α۰ + α۱GROW + α۲OCF + α۳NDAC + α۴DAC + α۵DAC*GROW + ε
حالت اول: بدون در نظرگرفتن متغیررشد برای کل مشاهدات
t(p-value)
t
ضریب
علامت اختصاری
عنوان متغیر
۰۰۰/۰
۶۷۸۳۴۷/۸
۳۳۹۵۴/۱۷
C
مقدار ثابت
۲۴۵۴/۰
۱۶۲۲۳۲/۱
۵۸۷۳۲/۰
OCF
جریان وجوه نقد عملیاتی
۰۰۱۳/۰
۲۱۴۸۴۷/۳
۶۳۹۸/۱۴۴
NDAC
اقلام تعهدی غیراختیاری
۰۰۰۳/۰
۶۴۳۲۵۹/۳
۱۲۵۰۵/۲۷
DAC
اقلام تعهدی اختیاری
F= 737/8F(p-value)=000/0AdjR2= 3/2% D.W=01/2 تعداد مشاهدات:۹۹۱
با توجه به اطلاعات جدول شماره ۴-۴ آمارهF برابر ۷۳۸/۸ بوده و در سطح ۹۹ درصد معنیدار میباشد که نشان دهنده معنیدار بودن رگرسیون میباشد. همچنین آماره دوربین واتسون برابر ۰۱/۲ و بیانگر عدم وجود خودهمبستگی بین متغیرهای مدل میباشد.
جدول شماره ۴-۵: نتایج آزمون فرضیه اول با در نظرگرفتن متغیررشد برای کل مشاهدات
مدل مورد استفاده:
R = α۰ + α۱GROW + α۲OCF + α۳NDAC + α۴DAC + α۵DAC*GROW + ε
حالت دوم: با در نظرگرفتن متغیررشد برای کل مشاهدات
t(p-value)
t
ضریب
علامت اختصاری
عنوان متغیر
۰۰۲۸/۰
۹۹۹۶۳۴/۲
۲۵۰۹۱۸/۷
C
مقدار ثابت
۰۰۰/۰
۵۳۴۶۸۲/۶
۵۴۹۹/۲۱
GROW
رشد
۰۸۹۸/۰
۶۹۸۳۴۳/۱
۸۳۹۳۱۳/۰
OCF
جریان وجوه نقد عملیاتی
۰۰۳۵/۰
۹۲۳۳۷۲/۲
۸۰۰۶/۱۲۸
NDAC
اقلام تعهدی غیراختیاری
۴۳۸۸/۰
۷۷۴۵۹۳/۰
۱۴۰۹۱/۷
DAC
اقلام تعهدی اختیاری
۰۱۹/۰
۳۴۹۶۳۹/۲
۷۷۱۹۳/۳۵
DAC×GROW
رشد در اقلام تعهدی اختیاری
F=045/16F(p-value)=000/0AdjR2= 7% D.W= 004/2 تعداد مشاهدات:۹۹۱
همان طور که در جدول شماره ۴-۵ نشان داده شده است، آماره F برابر ۰۴۵/۱۶ میباشد و در سطح ۹۹ درصد معنیدار میباشد که بیانگر معنیدار بودن رگرسیون میباشد. همچنین آماره دوربین واتسون برابر ۰۰۴/۲ بوده و نشان دهنده عدم وجود خودهمبستگی میباشد.
به منظور آزمون فرضیه اول از اطلاعات جدولهای ۴-۴ و ۴-۵ استفاده میگردد. همان طور که مشاهده میگردد R2تعدیل شده از ۳/۲% به ۷% افزایش یافته است که نشان میدهد با اضافه شدن متغیر توضیحی رشد(GROW)، سطح معنیداری مدل افزایش مییابد. همان گونه کهدر جدول ۴-۴ مشاهده میگردد ضریب متغیر DAC برابر ۱۲۵/۲۷ و سطح معنیداری آزمون برابر ۰۰۰۳/۰ میباشد که نشان میدهد بین اقلام تعهدی اختیاری و بازده شرکت در سطح ۹۹ درصد رابطه معنیداری وجود دارد. این نتیجه نشان میدهد اقلام تعهدی اختیاری بر روی بازده تاثیر مثبت و معنیداری دارد. در ادامه، اطلاعات جدول ۴-۵ نشان میدهد ضریب متغیر DAC برابر ۱۴/۷ و سطح معنیداری آن برابر ۴۳۸۸/۰ میباشد اما ضریب متغیر DAC×GROW برابر ۷۷۲/۳۵ و سطح معنیداری آزمون برابر ۰۱۹/۰ میباشد که بیانگر سطح معنیداری ۹۵ درصد میباشد. همان طور که مشاهده میگردد ضریب متغیر DACبرای شرکتهای با رشد بالا برابر ۹۱/۴۲ (۱۴/۷ + ۷۷/۳۵) و برای شرکتهای با رشد پایین برابر ۱۴/۷ میباشد. این نتیجه بیانگر بالاتر بودن تاثیر اقلام تعهدی اختیاری بر بازده در شرکتهای با رشد بالا نسبت به شرکتهای با رشد پایین میباشد. به عبارتی تاثیر اقلام تعهدی بر روی بازده در شرکتهای با رشد بالا نسبت به شرکتهای با رشد پایین بالاتر است. بنابرین با توجه به نتایج به دست آمده فرضیه اول تحقیق در سطح اطمینان ۹۵ درصد تأیید می شود. این نتیجه بیانگر این موضوع است که بازار نسبت به اقلام تعهدی واکنش نشان میدهد. همان طور که مشاهده میگردد اقلام تعهدی غیراختیاری نیز در جدول ۴-۴ دارای ضریب۶۳۹/۱۴۴ و سطح معنیداری ۰۰۱۳/۰ و در جدول ۴-۵ دارای ضریب ۸۰۰۶/۱۲۸ و سطح معنیداری ۰۰۳۵/۰ میباشد که به معنی وجود رابطه معنیدار بین اقلام تعهدی غیراختیاری و بازده سهام به ترتیب در سطح ۹۹ و ۹۵ درصد میباشد. بنابرین میتوان نتیجه گرفت که فعالان بازار سرمایه به اقلام تعهدی در شرکتهای دارای رشد توجه بیشتری دارند. این نتیجه با تحقیق هرشلایفر(۲۰۰۲) و مشایخی و شریعتی (۱۳۸۸) مشابه اما با تحقیق روبین و وو(۲۰۱۴) مغایر میباشد.
جدول شماره ۴-۶:نتایج آزمون فرضیه دوم برای مشاهدات اقلام تعهدی اختیاری مثبت
مدل مورد استفاده:
R = α۰ + α۱GROW + α۲OCF + α۳NDAC + α۴DAC + α۵DAC*GROW + ε
حالت سوم:اقلام تعهدی اختیاری مثبت (DAC>0)
t(p-value)
t
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-09-26] [ 12:56:00 ق.ظ ]
|