نقش مسئولیت اجتماعی در تصمیم گیری خرید مشتریان در … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
وفاداری
۳
۳۵ – ۳۳
(De Cannière et al, 2009)
قصد خرید
۳
۳۸ – ۳۶
(Kim et al, 2007)
۳-۷ بررسی روایی و پایایی ابزار سنجش
یک آزمون خوب باید از تعدادی ویژگی مطلوب مانند عینیت، سهولت اجرا، عملی بودن، سهولت تعبیر و تفسیر، روایی و پایایی برخوردار باشد. مهمترین موارد ذکرشده در این ویژگیها، روایی و پایایی است. (مؤمنی، ۱۳۸۶) که در اینجا به بررسی این دو مورد پرداخته می شود. اگر پرسشنامه دارای این دو معیار باشد این بدان معنی است که میزان یا درصد اشتباه محقق در اندازه گیری ملاکها و عوامل مورد نظر، اگر صفر نباشد به حداقل ممکن میرسد. به طوری که هر چه میزان اشتباه محقق در مورد ملاکها و عوامل اندازه گیری کمتر باشد اعتبار و قابلیت آن در اندازه گیری بیشتر میباشد. اعتبار در اندازه گیری را روایی و قابلیت اعتماد را پایایی میگویند. ابزار سنجش باید از روایی و پایایی برخوردار باشد تا محقق بتواند داده های مناسب با تحقیق را گردآوری نماید، ابزار سنجش و آزمونهای استاندارد و میزان شده معمولاً از روایی و پایایی مناسبی برخوردارند(سرمد و همکاران، ص ۱۶۹، ۱۳۸۵).
۳-۷-۱ روایی[۸۳] پرسشنامه
مفهوم اعتبار به این سوال پاسخ میدهد که ابزار اندازه گیری تا چه حد خصیصه مورد نظر را میسنجد. اعتبار یک تحقیق، میزان دقت شاخص ها و معیاهایی است که در راه سنجش پدیده موردنظر (اندازه گیری به طور غیرمستقیم) تهیه شده اند. بدون آگاهی از اعتبار ابزار اندازه گیری نمیتوان به دقت داده های حاصل از آن اطمینان داشت. روشهای متعددی برای تعیین اعتبار ابزار اندازه گیری وجود دارد(سرمد، ص ۱۷۱، ۱۳۸۵). در این تحقیق از روش روایی صوری برای این پژوهش مورد استفاده قرار گرفته است. بدین صورت که از تعدادی از صاحبنظران و محققان در زمینه تحقیق، در رابطه با میزان درستی و شفافیت سؤالات پرسشنامه نظرخواهی به عمل می آید که بدین ترتیب از متخصصان صاحبنظر در این رشته از جمله استاد راهنما و استاد مشاور نظرخواهی به عمل آمد که آنها اعتبار پرسشنامه را تأیید کردند. در این پرسشنامه هدفدار بودن سؤالات، کوتاه بودن پرسشنامه و پاسخگویی آسان آن لحاظ گردید. همچنین مقدمه کوتاه در ابتدا هر پرسشنامه همراه با توضیحات شفاهی جهت روان و سادهتر کردن مفهوم سؤالات انجام شد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳-۷-۲ پایایی[۸۴] پرسشنامه
قابلیت اعتماد یکی از ویژگیهای فنی ابزار اندازه گیری است(سرمد، ص ۱۶۶، ۱۳۸۵). مقصود از قابلیت اعتماد یک ابزار اندازه گیری، آن است که اگر خصیصه مورد سنجش را با همان وسیله(یا وسیله مشابه و قابل مقایسه با آن) تحت شرایط مشابه دوباره اندازه بگیریم، نتایج حاصل تا چه حد مشابه، دقیق و قابل اعتماد است؟ یک وسیله معتبر آن است که دارای ویژگی تکرارپذیری و باز پدیدآوری باشد، یعنی بتوان آنرا در موارد متعدد بکار برد و در همه موارد نتایج یکسان تولید نماید. اگر روشهای اندازه گیری فاقد اعتبار کافی و معقول باشد اجرای پژوهش تجربی، بیمعنا خواهد بود(هومن، ص ۲۲۸، ۱۳۷۴).
برای تعیین پایایی پرسشنامه مورد استفاده در این پژوهش از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است. این روش برای محاسبه هماهنگیهای درونی ابزارهای اندازه گیری از جمله پرسشنامه ها و یا آزمونهایی که خصیصه های مختلفی را اندازه گیری می کنند به کار میرود. برای محاسبه ضریب آلفای کرونباخ ابتدا باید واریانس نمره های هر زیرمجموعه سؤالهای پرسشنامه یا زیر آزمون و واریانس کل را محاسبه کرد. سپس با بهره گرفتن از رابطه زیر مقدار ضریب آلفای کرونباخ را محاسبه نمود.
جدول ۳-۴ مفاهیم فرمول جهت محاسبه مقدار ضریب آلفای کرونباخ
α
ضریب پایایی کل آزمون
K
تعداد سؤالات پژوهش
Si
واریانس مربوط به سؤال i ام
۲σ
واریانس کل سؤالات آزمون
معمولا دامنه ضریب قابلیت اعتماد از صفر(عدم ارتباط) تا ۱ (ارتباط کامل) است. هر چه این معیار به مقدار یک نزدیکتر باشد نشاندهنده پایایی بالا و هر چه این مقدار به صفر نزدیکتر باشد نشاندهنده عدم پایایی پرسشنامه میباشد(سرمد و همکاران، ص ۱۶۷، ۱۳۸۵).
محقق اقدام به بازنگری و بومیسازی شاخص های مورد نظر با همکاری اساتید محترم راهنما و مشاور نموده است. بنابراین شاخص های بکار رفته در پرسشنامه با ویژگیهای مخصوص فضای تحقیق مطابقت داده شده است. به منظور اجرای هر چه دقیقتر پرسشنامه ها و همچنین بررسی مشکلات موجود در روایی و میزان پایایی آن، ابتدا پرسشنامه بر روی گروه کوچک ۴۰ نفری اجرا شد و آلفای کرونباخ برای هر یک از سازهها و کل پرسشنامه با بهره گرفتن از نرمافزار SPSS به ترتیبی که در جدول ۳-۵ مشاهده میکنید، به دست آمد. در نهایت با اصلاحات لازم پرسشنامه نهایی طراحی شد و در نهایت بر روی گروه نمونه آماری اصلی به اجرا گذاشته شد.
جدول ۳-۵ ضرایب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه به تفکیک سازهها
آلفای کرونباخ
تعداد گویه ها
متغیرها
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 03:10:00 ق.ظ ]
|