دلایل اقتصادی (قیمت بلیط، حمل و نقل) و تسهیلات استادیوم (زیبایی، نظافت، راحتی و مواد غذایی) از جمله عوامل مهم به شمار می رود.

  • وثوقی و خسروی نژاد (۱۳۸۸) در پژوهش خود تحت عنوان بررسی عوامل فرهنگی – اجتماعی رفتار هیجانی تماشاگران فوتبال به نتایج زیر دست یافتند:

با توجه به هدف کلی تحقیق برای یافتن عوامل موثر بر این رفتار و بر اساس متغیرهای فرض شده تحقیق، به ورزشگاه آزادی مراجعه و علاوه بر ثبت مشاهدات با بهره گرفتن از روش پیمایشی از حدود ۴۴۰ نفر از افرادی که برای تماشای بازی فوتبال دو تیم صبا و پیروزی در تاریخ ۶/۶/۱۳۸۸ به ورزشگاه آزادی آمده بودند، به وسیله پرسش نامه، اطلاعات لازم جمع آوری گردید و پس از حذف پرسش نامه های مخدوش در نهایت ۴۲۰ پرسش نامه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. رفتار غیر اخلاقی مربیان، عملکرد نامناسب مدیران باشگاه، عملکرد نامناسب لیدرها، رفتار پرخاشگرانه گروه های وندالیست، قضاوت نادرست داور، هم چنین عدم رضایت از امکانات رفاهی استادیوم فوتبال و شرایط بحران های سیاسی از عوامل موثر بر رفتار خشونت آمیز به عنوان مهمترین هیجان منفی تماشاگران فوتبال شناخته شد. چند ویژگی اقتصادی، اجتماعی و جمعیتی موثر بر رفتار هیجانی شدید تماشاگران مانند سن و شغل از دیگر یافته های این تحقیق می باشد.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

  • معصومی (۱۳۸۷) در پایان نامه خود با عنوان بررسی انگیزه ها و عوامل موثر بر حضور تماشاگران در بازی فوتبال به نتایج زیر دست یافت: بیشتر تماشاگران یعنی ۲/۴۷ درصد افراد در محدوده سنی ۱۹ تا ۲۴ سال قرار داشتند. تماشاگران مجرد ۲۸/۷۱ درصد و تماشاگران متاهل ۲/۲۸ درصد جامعه را به خود اختصاص دادند. بیشتر افراد دارای سطح تحصیلات دبیرستان بودند که حدود ۴/۳۸ درصد جامعه را به خود اختصاص داد، بر طبق اظهار نظر تماشاگران درصد ۱ تا ۳ بار در سال برای تماشای بازیها حضور می یافتند و ۱/۳۱ درصد بین ۲۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان درآمد ماهیانه داشتند که بیشترین تعداد نیز در این سطح قرار داشت.

میانگین انگیزه ها به ترتیب از بزرگ به کوچک به ترتیب زیر بدست آمد: علاقمندی به تیم با ۷/۴، بیشترین میانگین را در بین انگیزه ها داشت. سپس هیجان بازی ۵/۴، علم به فوتبال با ۳/۴، پیروزی نیابتی ۲/۴، بازی پایاپای ۷/۳، گریز ۵/۳، خدمات به تماشاگران ۳/۳، سرگرمی ۳ و در نهایت، کمترین مقدار مربوط به علاقه مندی به بازیکنان با میانگین ۹/۱ بود.
در بررسی رابطه بین انگیزه ها و میزان حضور تماشاگران نتایج نشان داد که حمایت از تیم، گریز، هیجان بازی، علم به فوتبال، بازی پایاپای، خدمات رفاهی و سرگرم کنندگی بازی ها با میزان حضور تماشاگران رابطه معنی داری داشت، اما علاقه به بازیکن خاص و پیروزی نیابتی با میزان حضور تماشاگران رابطه معنی داری نداشت.

  • فراخانلو و نیستان (۱۳۸۴) در تحقیق خود تحت عنوان بررسی نگرش اقشار مختلف در خصوص حضور تماشاچیان زن در میادین و رقابت های ورزشی مردان پرداختند در این تحقیق عمده ترین دلیل تماشای مسابقات در ورزشگاه ها از نظر اقشار مختلف علاقه به دیدار مسابقات، ایجاد انگیزه در جوانان، برای ورزش کردن و کسب مقام قهرمانی برای ورزشکاران بود.
  • رحیمی (۱۳۸۰) در مطالعه ای تحت عنوان بررسی عوامل موثر در مدیریت ایمنی استادیوم های فوتبال کشور از دیدگاه تماشاگران، بازیکنان و مدیران اجرایی پرداخت. در قسمتی که به بررسی علل آمدن تماشاگران به استادیوم پرداخته بود لذت بردن از تماشای بازی و سپس حمایت از تیم مورد علاقه بیشترین درصد علت حضور را به خود اختصاص داده بود.

۲-۵-۲ تحقیقات انجام شده در خارج از کشور

  • حاج موهدپیلوس و همکاران (۲۰۱۰) در پژوهش خود تحت عنوان ارتباط مراتب ورزشی، انگیزش، وفاداری، رضایتمندی و هدف تماشای فوتبال جام مالزی به تعیین عوامل موثر بر رضایتمندی تماشاگران فوتبال جام مالزی و هدف تماشای دوباره بازی است که ۳۷۰ تماشاگر را در بر می گیرد. نتیجه نشان داده است که ارتباط معناداری بین مراتب ورزشی، انگیزش و وفاداری با رضایتمندی تماشاگران و هدف تماشای فوتبال جام مالزی وجود دارد. تحلیل رگراسیون مرحله ای نشان می دهد که مراتب ورزشی، انگیزش و وفاداری از جمله عوامل برآورد رضایتمندی تماشاگران و هدف آنان برای تماشای دوباره مسابقات به شمار می رود. این یافته ها نشان می دهد که وفاداری مهمترین عامل مشهود در خصوص تعیین رضایتمندی تماشاگران و هدف تماشای دوباره مسابقات است. همچنین، یافته ها حاکی از تأثیر انگیزش و وفاداری بر ارتباط میان مراتب ورزشی و رضایتمندی تماشاگران و هدف تماشای دوباره مسابقات فوتبال جام مالزی است. علاوه بر این، تحلیل رگراسیون چندگانه سلسله مراتبی نشان می دهد که انگیزش و وفاداری بر روابط میان مراتب ورزشی و رضایتمندی تماشاگران و هدف تماشای دوباره مسابقات تأثیر می گذارد.
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...