۳ـ۵ـ روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
پس از کدبندی داده‌های گردآوری شده از طریق پرسشنامه‌های تحقیق با بهره گرفتن از نرم‌افزار آماری Spss21 برای تحلیل توصیفی و استنباطی به فراخور نوع متغیرهای مورد بررسی و تعداد گروه‌های تحت مطالعه و مقایسه از آزمون‌های تحلیل واریانس یک‌طرفه و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردیده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۳ـ۶ـ اعتبار و روایی ابزار اندازه‌گیریاعتبار (روایی) به ارتباط منطقی، بین پرسش­های آزمون و مطلب مورد سنجش اشاره دارد. وقتی گفته می­ شود آزمون، روایی دارد به این معنا است که پرسش‌های آزمون به‌طور دقیق آنچه را که موردنظر می‌باشد، می­سنجد. اعتبار، جنبه­ های مختلف دارد و ارتباط بین پرسش و آزمودنی با توجه به کلیه جنبه­ های آن حاصل می­ شود. در صورتی که این ارتباط وجود نداشته باشد اعتبار به‌وجود نمی­آید.
برای سنجش روایی پرسشنامه از اعتبار صوری استفاده شده است. اعتبار صوری این مطلب را مدنظر دارد که سؤال­های آزمون تا چه حد در ظاهر شبیه به موضوعی هستند که برای اندازه ­گیری آن تهیه شده ­اند یعنی پس از مطالعه مقدماتی اقدام به تهیه پرسشنامه در چهارچوب طرح و فرضیه‌ها شده و جهت بررسی میزان روایی ابزار اندازه‌گیری پرسشنامه‌ها در اختیار تعدادی از اساتید و محققین قرار گرفته و نظر بر اینکه تعداد پرسش‌های مرتبط با هر کدام از فرضیه‌ها و نوع سؤالات مورد تأیید بررسی‌کنندگان قرار گرفته ابزار تحقیق دارای روایی صوری می‌باشد.
۳ـ۷ـ پایایی ابزار اندازه‌گیریقابلیت اعتماد که واژه‌هایی مانند پایایی، ثبات و اعتبار برای آن به‌کار برده می‌شود یکی از ویژگی‌های ابزار اندازه‌گیری (پرسشنامه یا مصاحبه یا سایر آزمون‌های علوم اجتماعی) است. مفهوم یاد شده با این امر سروکار دارد که ابزار اندازه‌گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی به‌دست می‌دهد. از جمله تعریف‌هایی که برای قابلیت اعتماد ارائه شده است می‌توان به تعریف ارائه شده توسط ارل ببی و فریزبی (۱۹۸۹) اشاره کرد: «همبستگی میان یک مجموعه از نمرات و مجموعه دیگری از نمرات در یک آزمون معادل که به‌صورت مستقل بر یک گروه آزمودنی به‌دست آمده است.»با توجه به این امر معمولاً دامنه ضریب قابلیت از صفر (عدم ارتباط) تا ۱+ (ارتباط کامل) است. ضریب قابلیت اعتماد نشانگر آن است که تا چه اندازه ابزار اندازه‌گیری ویژگی‌های با ثبات آزمودنی و یا ویژگی‌های متغیر و موقتی وی را می‌سنجد.لازم به ذکر است که قابلیت اعتماد در یک آزمون می‌تواند از موقعیتی به موقعیت دیگر و از گروهی به گروه دیگر متفاوت باشد. برای محاسبه ضریب قابلیت اعتماد ابزار اندازه‌گیری شیوه‌های مختلفی به‌کار برده می‌شود.
یکی از روش‌های محاسبه قابلیت اعتماد استفاده از فرمول کرونباخ است. این روش برای محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازه‌گیری از جمله پرسشنامه‌ها یا آزمون‌هایی که خصیصه‌های مختلف را اندازه‌گیری می‌کند به‌کار می‌رود. در این‌گونه ابزارها، پاسخ هر سؤال می‌تواند مقادیر عددی مختلف را اختیار کند.
جدول شماره (۳ـ۳): ضریب پایایی متغیرهای اصلی تحقیق

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...