دانلود پایان نامه های آماده | قسمت 11 – 7 |
در سی سال گذشته، اسپانسرشیپ از یک فعالیت در مقیاس کوچک که تنها در تعداد معدودی از کشورهای توسعه یافته انجام میشده است به یک صنعت جهانی عظیم رشد و گسترش پیدا کردهاست (میناگان[۶۸] ۱۹۹۸). اسپانسرشیپ امروزه به خوبی جایگاه خویش به عنوان ابزاری ارتباطی و بنابرین به عنوان شکلی از یک سرمایهگذاری تجاری پیدا کردهاست به شکلی که، در سال ۲۰۰۱ سرمایهگذاری جهانی در بخش اسپانسرشیپ چیزی در حدود ۲۴ میلیارد دلار آمریکا تخمین زده شده است.[۶۹]
در بخش تحقیقات، رشد اسپانسرشیپ با شمار زیادی مطالعه در این ارتباط همراه شده است که به بررسی جنبه های مختلف اجرایی و تئوریک آن پرداختهاند. از حیث بررسی و دستهبندی این نوع تحقیقات نیز تاکنون چندین مطالعه و بررسی صورت گرفته است.
نخستین محققی که اقدام به خلاصه کردن و طبقه بندی این مقالات نموده است آقای فرنچ[۷۰] بوده که در رساله دکتری خویش به بررسی این مهم پرداخته است هرچند در این ارتباط فعالیتهای دیگری نیز توسط سایر محققین صورت گرفته است به گفته والیزر[۷۱] شاید جامعترین بررسی در ارتباط با پیشینه تحقیقاتی اسپانسرشیپ توسط کورنون و میناگان[۷۲] صورت گرفته باشد.
در نتیجه یکی از مهمترین وظایف بازاریابان ورزشی شناخت مشتریان مختلف لیگهای ورزشی به عنوان خریداران محصول میباشد. این مطالعه چهار گروه از مشتریان را به شرح ذیل معرفی مینماید:
-
- تماشاگران
-
- تلویزیون و رسانههای دیگر
-
- انجمنهای مرتبط با ارائه تسهیلات و پشتیبانی کننده از باشگاههای محلی
- سازمانها و شرکتهایی که با تیمها و لیگهای مختلف تعامل و همکاری دارند
بر این اساس و بر طبق نظر این محقق لیگهای ورزشی حرفهای محیط منحصربهفردی را برای تصمیم گیری و فرایندهای مختلف بازاریابی در بازارها و سطوح مختلف ایجاد مینمایند
*”تأثیرات فرهنگ و موارد اخلاقی بر جهتگیری مشتریان” عنوان مطالعهای است که، پونز[۷۳] ، لورش [۷۴] ، نایک [۷۵] و پرالت[۷۶] در سال ۲۰۰۱ انجام دادهاند.. در این مطالعه، فرهنگ و هویتهای اخلاقی به عنوان ساختارهای چند بعدی تشریح شدهاند که، تأثیرات آن ها بر جهتگیریهای مشتریان و گرایشات آن ها به رویدادهای ورزشی مورد اندازه گیری قرار گرفته و قدرت آن ها در جهت تأثیرگذاری در شکلدهی گرایشات مشتریان به رویدادهای ورزشی از طریق تجزیه و تحلیل رگرسیون محاسبه شده است. به علاوه این مطالعه صحت ماهیت فرهنگی رخدادهای ورزشی و توسعه بخشهای بازار خاص در میان گروههای فرهنگی را مورد بررسی قرار داده است.
” نقش جنسیت در انتقال مفاهیم تبلیغاتی توسط ورزشکاران حرفهای در ارتباط با محصولات مختلف” عنوان مطالعهای است که، پیتز[۷۷] ، پارکز[۷۸] و اسپنسر[۷۹] در سال ۲۰۰۴ به انجام رسانیدهاند. در این مطالعه، نمونه آماری که ۹۶ درصد از بین ۱۸ تا ۲۲ ساله برخوردار بوده اند، اکثراً از سفیدپوستان اروپایی، آمریکایی (۳/۹۱%) تشکیل شده بودند، متغیرها و عوامل تأثیرگذار مورد بررسی قرار گرفته است، بدین شکل که از مشارکت کنندگان درخواست گردیده که چهره چند تن از ورزشکاران مطرح را ملاحظه نمایند و بر این اساس سؤالات مختلف از آن ها پرسیده شده است. سؤالاتی در ارتباط هر ورزشکار و اینکه نظر آن ها در ارتباط با محصولات ورزشی مرتبط با رشته آن ها چیست؟ و آیا این ورزشکاران میتوانند بر نیات خرید آنان تأثیرگذار باشند؟ نتایج نشان داد که
ورزشکاران مرد با احتمال بیشتری به درستی شناسایی میشوند و آن ها توانسته بودند تأثیرات بیشتری بر نیات خرید مشتریان خویش ایجاد نمایند.
“تعیین قیمت بلیط در لیگ ملی فوتبال آمریکا (NFL ): رویکردی کمی” عنوان تحقیقی است که، ریشه[۸۰] و ماندلو[۸۱] با هدف بررسی چگونگی تصمیم گیری در ارتباط با تعیین قیمت بلیط مسابقات NFL در کشور آمریکا در سال ۲۰۰۳ ارائه دادهاند. بر اساس دادههای جمع آوری شده در خلال سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ توسط این محققین، عوامل مختلفی میتوانند در تعیین قیمت بلیط مربوط به تیمهای مختلف حاضر در این لیگ مؤثر و تأثیرگذار باشند که از آن جمله میتوان به تجهیزات و سن استادیومها و تسهیلات موجود در آن، وضعیت موفقیت و شکستهای تیم در سالهای قبل، سطح درآمدی تماشاگران و تعداد تماشاگران تیمها به عنوان مهمترین عوامل تأثیرگذار و تعیین کننده قیمت بلیط اشاره نمود. بر اساس این یافتهها از جمله عواملی که نتوانسته بعد تأثیرات چندانی بر قیمت بلیط مسابقات مربوط به تیمهای معینی بگذارد، دستمزدهای پرداختی در این تیمها بوده است که تأثیرات قابل توجهی بر قیمت بلیط از خود بر جای نگذاشته بود.
“انگیزشها و اهداف اسپانسرهای المپیک ۲۰۰۴ “عنوان پژوهشی است که آپوستولوپولو [۸۲] و پاپادیمیتریو [۸۳] در سال ۲۰۰۴ به بهانه برگزاری المپیک در این سال در کشور یونان به انجام رسانیدهاند.. هدف از این مطالعه به گفته این محققان، بررسی افزایش وابستگیهای سازمانها و رویدادهای ورزشی به حامیان مالی و اندازه گیری انگیزشها و اهدافی که این حامیان به دنبال آن میباشند در المپیک ۲۰۰۴ میلادی در کشور یونان میباشد. بر این اساس یک سری از مصاحبههای نیمه ساختار یافته با هفت حامی از ده حامی اصلی المپیک صورت گرفته است. در ارتباط با انگیزش آنان نتایج بررسیها نشان داد که انگیزههای ورود آنان به حمایت از این رویداد تنها بر اساس مربوط به کسب و کار نمیباشد بلکه احساس حمایت از رویدادهای ملی و بین المللی و احساس تعهد در این ارتباط عوامل مهمی میباشند. در ارتباط با اهداف این مؤسسات نیز میتوان به افزایش فروش و سهم بازار و تصویرسازی برای شرکت و آگاهی و اطلاع بیشتر افراد از برند شرکت اشاره نمود.
) شاید جامعترین بررسی در ارتباط با پیشینه تحقیقاتی اسپانسرشیپ توسط کورنون و میناگان[۸۴] صورت گرفته باشد. در این بررسی ۸۰ مقاله منتشر شده در زمینه اسپانسرشیپ جمع آوری و تحت ۵ طبقه اصلی به شرح ذیل دستهبندی شدهاند:
ماهیت اسپانسرشیپ
جنبههای مدیریتی اسپانسرشیپ
اندازه گیری تأثیرات اسپانسرشیپ
استفاده استراتژیک از اسپانسرشیپ
ملاحظات اخلاقی و قانونی در اسپانسرشیپ
بعدها در سال ۲۰۰۳ این تحقیقات توسط والیزر کاملتر شد. به نحوی که بر اساس همین دستهبندیها مقالات مختلف دیگری اضافه گردید و تحلیلها و بررسیهای جدیدتری بر مبنای مطالعات صورت گرفته گذشته در این زمینه انجام شد.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-09-26] [ 12:57:00 ق.ظ ]
|