منابع کارشناسی ارشد در مورد استفاده از یک الگوریتم … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
(۲-۶)
Demandij = EXP(-Cij)×Potentialj
Demandij: شاخص تقاضای ناحیه j برای خدمت گرفتن از پمپ بنزین موجود در ناحیه i
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
-
- مزایا
حل مسأله مکانیابی جایگاههای عرضه سوخت با بهره گرفتن از مدل برنامه ریزی ریاضی باعث میشود که دقیقترین پاسخ و مکانیابی بهینه بهدست آید. زیرا تمامی حالت بررسی شده و با محاسبات دقیق ریاضی همراه است.
-
- معایب
برای حل مسأله مکانیابی جایگاههای عرضه سوخت با بهره گرفتن از مدل برنامه ریزی ریاضی باید تعدادی پیشنهاد موجود باشد تا بین آنها مقایسه صورت گرفته و بهترین حالت انتخاب شود.
-
- برای ارائه پیشنهاد به یک فرد خبره نیاز است.
-
- اگر فردی خبره تعدادی پیشنهاد برای مقایسه بدهد، لزوما این پیشنهادها بهترین پیشنهادها نخواهند بود.
-
به علت معدود بودن و چندجملهای غیرقطعی-سخت (NP-Hard[6]) بودن مسأله، در نظر گرفتن و مقایسه همه حالات تقریبا غیر ممکن و وقت گیر خواهد بود.
-
- مکانیابی مدارس
-
در این قسمت دو مقاله در زمینه مکانیابی دبیرستان و مدارس ابتدایی به عنوان نمونههایی از مکانیابی مدارس معرفی میشود. در این دو مقاله برای مکانیابی از روش AHP استفاده شده است که ابتدا این روش شرح داده میشود.
-
- شرح روش تحلیل سلسله مراتبی
فرایند تحلیل سلسله مراتبی یکی از روشهای تصمیم گیری است. معمولا مدل فرایند سلسله مراتبی، با بهره گرفتن از نرمافزار انتخاب پیشرفته[۷] اجرا میشود. این نرمافزار در تصمیمات و پروژههای برنامه ریزی در بیش از بیست کشور به کار گرفته شده است. روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) با توجه به سادگی، انعطاف پذیری، به کارگیری معیارهای کیفی و کمی بطور همزمان و نیز قابلیت بررسی سازگاری در قضاوتها میتواند در بررسی موضوعاتی همچون برنامه ریزی شهری و منطقهای، بهینه سازی ترکیب تولید محصولات در یک واحد صنعتی، بودجهبندی دستگاههای دولتی، برنامه ریزی حمل و نقل، برنامه ریزی تخصیص منابع انرژی، اولویتبندی در صنعت برق، اولویتبندی پروژههای تحقیقات انرژی و محیط زیست و غیره کاربرد مطلوبی داشته باشد [۱].
-
- روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی
روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی اولین بار به وسیله توماس ال ساعتی۳ در سال ۱۹۸۰ ارائه شد. این روش بر پایه مقایسات زوجی استوار است. مدلسازی با بهره گرفتن از این روش شامل سه گام میباشد:
-
- ساختن یک ساختار سلسله مراتبی برای مسأله
-
- تعیین ماتریسهای زوجی و محاسبه وزن معیارها و گزینهها
-
- بررسی سازگاری سیستم
پس از مشخص شدن ساختار سلسله مراتبی، باید ماتریسهای مقایسه زوجی براساس نظر شخص تصمیم گیرنده تعیین شود. این عمل، برای اجزای در هر سطح به صورت جداگانه انجام میگیرد. به طور کلی اگر تعداد گزینهها و معیا رها به ترتیب برابر n و m باشد، آنگاه ماتریسهای مقایسه زوجی گزینهها به صورت m×m و ماتریس مقایسه زوجی معیارها یک ماتریس n×n خواهد بود [۶].
-
-
-
- مکانیابی دبیرستانها
-
-
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 02:10:00 ق.ظ ]
|