• تحقیق ارزشیابی یا توسعه‌ای (دانایی‌فرد و همکاران، ۱۳۸۷)(شاه‌طهماسبی و منصوری،۱۳۹۲).

به‌عبارت‌دیگر، وقتی تحقیقی جهت کشف دانش جدید انجام می‌شود، تحقیق بنیادی است و زمانی که دانش کشف‌شده به کار گرفته می‌شود، جنبه­ کاربردی به خود می‌گیرد وقتی به‌کارگیری دانش جدید موردبررسی قرار می‌گیرد، تحقیق ارزشیابی و یا توسعه‌ای نامیده می‌شود (دانایی‌فرد و همکاران، ۱۳۸۷). لازم به ذکر است که رویکرد کلی تحقیق حاضر کمی بوده و از ابزار پرسش‌نامه برای تکمیل و توسعه مدل مفهومی اولیه تحقیق با توجه به شرایط بومی صنعت مواد غذایی استفاده‌شده است. بنابراین تحقیق حاضر ازلحاظ هدف، تحقیقی کاربردی- توسعه‌ای محسوب می‌شود. هدف از تحقیق کاربردی، توسعه کاربردی نتایج به‌دست‌آمده از تحقیقات بنیادی و هم­چنین دانش کاربردی در یک زمینه خاص می‌باشد. با توجه به موارد یادشده تحقیق حاضر در زمره تحقیقات کاربردی قرار می‌گیرد.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

          1. نحوه گردآوری داده‌ها

تحقیقات علمی را بر اساس چگونگی به دست آوردن داده‌های موردنیاز می‌توان به دسته‌ه ای ذیل تقسیم نمود:

  • تحقیقات اکتشافی
  • تحقیقات توصیفی
  • تحقیقات آزمایشی(حافظ نیا، ۱۳۸۱)؛(دانائی فرد و همکاران، ۱۳۸۷).

با توجه به اینکه تحقیق حاضر به جمع‌ آوری اطلاعات برای آزمون فرضیات می‌پردازد لذا روش تحقیق به‌کاررفته در این طرح، روش توصیفی می‌باشد. تحقیق توصیفی شامل”مجموعه روش‌هایی است که هدف آن‌ها توصیف کردن شرایط یا پدیده‌های موردبررسی است.” اجرای تحقیق توصیفی می‌تواند صرفاً برای شناخت بیشتر شرایط موجود یا یاری‌دادن به فرایند تصمیم‌گیری باشد. تحقیقات توصیفی را می‌توان به پنج دسته پیمایشی، همبستگی، اقدام پژوهی، بررسی موردی، تحقیق علی- مقایسه‌ای تقسیم نمود (شاه‌طهماسبی و منصوری،۱۳۹۲).
طرح تحقیق در این پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی می‌باشد. توصیفی است به این خاطر که تصویری از وضع موجود را ارائه می‌دهد و پیمایشی است، ازاین‌جهت که گردآوری اطلاعات از جامعه آماری از طریق پرسشنامه صورت می‌گیرد.

      1. فلسفه پژوهش

همه پژوهش‌ها (چه کمی و چه کیفی) بر تعدادی پیش‌فرض‌های بنیادین در باب آنچه یک پژوهش معتبر را شکل می‌دهد و این نکته که شیوه‌های پژوهش مناسب کدامند استوار هستند. ازاین‌رو برخی از صاحب‌نظران سه‌طبقه یا پارادایم را در خصوص شیوه‌های پژوهش مطرح کرده‌اند که عبارت‌اند از: اثبات‌گرایی، تفسیری، انتقادی.
اثبات‌گرایان عموماً معتقدند که واقعیت به‌صورت عینی وجود دارد و می‌توان آن را از ویژگی‌های قابل‌سنجش که مستقل از مشاهده‌گر (پژوهشگر) و ابزار او هستند، شناسایی کرد. مطالعات اثبات‌گرایی عموماً در پی آزمون تئوری­ها هستند و برخلاف پارادایم‌های دیگر، فرضیه‌های تأییدشده به‌عنوان واقعیات و قوانین درمی‌آیند (دانایی‌فرد و همکاران،۱۳۸۳). بنابراین، مبنای فلسفی این پژوهش اثبات‌گرایی است.

      1. جامعه آماری تحقیق

بنابرنظر اغلب محققان، جامعه عبارت است از همه اعضای واقعی یا فرضی که علاقه‌مند هستیم یافته‌های پژوهش را به آن‌ها تعمیم دهیم. جامعه آماری، اشاره به گروهی از افراد دارد که از یک خصوصیت مشترک برخوردار هستند و بر اساس آن از دیگر گروه­ ها متمایز می‌شوند (دانایی‌فرد و همکاران،۱۳۸۷).
جامعه آماری این تحقیق شرکت‌های صادرکننده فعال در صنعت مواد غذایی شهر تهران می‌باشد. تعداد ۵۷ شرکت صادرکننده فعال در صنعت مواد غذایی در شهر تهران وجود دارد (سازمان توسعه تجارت ایران،۱۳۹۴). همچنین واحد آماری تحقیق، شامل مدیران ارشد و مدیران بخش صادرات شرکت‌های فوق خواهند بود.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...